Viesti studioon

studio@radiopori.fi
Perjantai, 5.
maaliskuuta
2021.
Onnittelut -
Lohko

#pori

#radiopori

#pesäkarhut

#some

31.8.2020, 6:28 – päivitetty 31.8.2020, 9:48

Pesäkarhut siirsi puolivälierien ratkaisun Poriin - jatko katkolla tiistaina

Alavireisesti kotikentällään perjantaina pelannut Pesäkarhut laittoi ¨sunnuntaina roolit uusiksi lyödessään Seinäjoen Maila-Jussit vieraissa puhtaasti 0-2. 

Ensimmäisellä jaksolla Pesäkarhut onnistui kotiutuslyönneissään mallikkaasti, mutta jakson todellinen ratkaisija löytyi ulkopelistä. Jakson viimeisellä ulkopelivuorolla Eveliina Tuominen pelastaa Pesäkarhujen 2-3 johtoaseman syöksyessään pallon eteen Aino-Kaisa Mantereen lyöntivuorolla. Läpilyönnillä Jussittaret olisivat päässeet tuulettamaan jopa mahdollista jaksovoittoa, mutta Tuomisen katkaisu piti Pesäkarhut niskan päällä loppuun asti.

Ottelun aikana pääsääntöisesti hyvää ulkopeliä pelannut Seinäjoki alkaa ottelun edetessä hermoilla ja antaa Pesäkarhuille monta tilannetta pallon pomppiessa ohi räpylästä, mikä siivittää porilaisten auennutta sisäpeliä entisestään. Toisessa jaksossa Pesäkarhut pitää Seinäjoen Maila-Jussit lyhyessä hihnassa, eikä kotijoukkue saa yhtään etenijää kotipesään juoksun arvoisesti. Pesäkarhujen Emilia Linna taas vie Porin 0-3 johtoon lyödessään aidan alittavan 1+1 kunnarin kakkospuolelle ja varmistaa siten Pesäkarhujen otteluvoiton.

Ykköspalkinnon napannut Linna totesi ottelun lehdistötilaisuudessa, ettei perjantai aiheuttanut joukkueelle erityisempiä paineita, vaan esiin nousi näyttämisen halu. Kauden tässä vaiheessa kaikki joukkueet pelaavat hyvää ulkopeliä ja Linna muistuttaa, että lyöntien on oltava hyviä, jos haluaa niiden menevän läpi.

- Ottelun kääntyessä ensimmäisellä jaksolla meille, näytettiin mitä se meidän peli-ilomme on ja miten hyvin pystymme pelaamaan, kun olemme omalla tasollamme, Linna iloitsi.

Mitä pidemmälle syksyä otteluissa mennään sitä tiukempia ottelut ovat ja sitä pienempiä marginaalit. Näin toteaa myös pelinjohtaja Antti Kuusisto ja harmitteli että Jussittarilla oli paikkansa, mutta hyökkäyksen laatu oli tänään heikko, eikä joukkue pystynyt siihen mitä haettiin. 

- Perjantain pelin jälkeen harmitus oli kova ja mietitytti että miksi peli jäi niin piippuun, mutta hyvien yöunien jälkeen kopilla oli freesi ja luottavainen joukkue. Sunnuntain otteluun oli sen myötä helppo valmistautua ilman ylianalysointia, Pesäkarhujen pelinjohtaja Sami Österlund pohti joukkueensa lähtökohtia illan otteluun.

Vaikka Pesäkarhut onnistui tänään sisäpelissäkin hyvin, nosti Österlund erityisesti ulkopelistä esille ensimmäisen jakson ratkaisseen Tuomisen sekä hyvin suoriutuneen Maria Suomisen. 

- He olivat tänään avainasemassa varmistamassa Pesäkarhujen voittoa Kotijoukkue Areenalla. Luottavaisin mielin mennään tästä kolmanteen puolivälierään, mutta mukana on ymmärrys siitä, että hyvin pitää pelata, muuten ei saa mitään, Österlund kiteyttää.

Puolivälierät jatkuvat kolmannella ja ratkaisevalla ottelulla Porissa Erku-Areenalla huomenna tiistaina.

 

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 4.3.2021, 16:53

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on kiristänyt koronarajoituksia Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueilla. Taustalla on maakuntien nopeasti huonontunut koronatilanne. Avi määrää useita asiakastiloja suljettavaksi kahden viikon ajaksi.

Paikallinen - 4.3.2021, 14:40

Porissa sijaitsevassa Leo’s Leikkimaassa on tapahtunut mahdollisia altistumisia koronavirukselle viime viikon tiistaina 23.2. klo 15.45-18.45 välisenä aikana. Asiakas on ollut tiloissa tartuttavuusaikana ja sairastunut myöhemmin.

Paikallinen - 4.3.2021, 12:18

Porin Kyläsaaren koulussa on tapahtunut altistumisia koronavirukselle viime tiistaina. Altistuneita on 4A-luokalla noin 20 ja heidät asetetaan karanteeniin altistumisesta 14 vuorokauden ajaksi. Henkilökunta on käyttänyt maskeja suositusten mukaisesti.

Paikallinen - 4.3.2021, 10:24

Tekojäärataa ja Liisantorin tekojäätä ylläpidetään vielä 14. maaliskuuta asti, jonka jälkeen luistelukausi tulee tämän vuoden osalta päätökseen.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 4.3.2021, 8:10

MTV ja Porin kaupunki järjestävät SuomiAreenan ensi kesänä hybriditapahtumana. Käytännössä SuomiAreena-ohjelmaa tuotetaan muutamalta eri lavalta – Porista ja Helsingistä – ja fyysisesti tapahtumapaikoille Poriin ja Helsinkiin otetaan osallistujia vallitsevien koronaohjeistusten puitteissa.

Paikallinen - 4.3.2021, 7:04

Rauman telakan työntekijöistä tiistaina otetuissa testeissä on löytynyt 16 uutta koronatartuntaa.

Sisältää ääntä
Jääkiekko - 3.3.2021, 21:03

Ässät hävisi eilen kotonaan HPK:lle jatkoajalla lukemin 3-4. Ässät hallitsi ottelun alkpupuolta, ja pääsi kahden maalin etulyöntiasemaan heti ensimmäisen erän alkuminuuteilla. Lopulta HPK kuitenkin nousi tasoihin ja sai jatkoajalla varmistettua itselleen voiton Juuso Ikonen laukauksesta.

Paikallinen - 3.3.2021, 15:06

Komissaari Jutta Urpilainen tekee virtuaalisen vierailun Satakuntaan ensi maanantaina 8.3.2021. 

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 3.3.2021, 14:11

Satakunnan Kauppakamarin uudessa ohjelmasarjassa keskitytään tulevaisuuden työhön ja erityisesti siihen, miten parhaat tyypit rakentavat yrityksen menestyksen. Uusi henkilö yrityksessä on aina uusi mahdollisuus ja tämä kannattaa hyödyntää hyvin.

Paikallinen - 3.3.2021, 12:56

Ulvilan Friitalan koulussa on tapahtunut altistumisia covid-19-virukselle maanantaina 1. maaliskuuta. Altistuneita on 18 nelosluokkalaista sekä heidän kaksi opettajaansa.

Paikallinen - 3.3.2021, 10:39

Porin kaupunki etsi rakkauslähettiläiksi aitoja ja uniikkeja porilaisia kuuluttamaan kaupungin parhaat puolet koko maailmalle. Poria selvästi rakastetaan, sillä innokkaita hakijoita oli 87. Hakemuksissa nousi esille rakkaus kotikaupunkia kohtaan 

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 3.3.2021, 10:39

Porissa toimiva Grazy Town on yritysyhteisö, jonka jäsenistö koostuu niin yksinyrittäjistä kuin liiketoiminnan asiantuntijoista. Grazy Town toimii Rautatienpuistokadulla ja joukosta löytyy jo kirjava joukko eri alojen asiantuntijoita, yhteensä noin kolmisenkymmentä yritystä.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 3.3.2021, 10:33

Sakari Salmisen paluusta Ässiin uutisoitiin reilu viikko sitten. Viime kesänä ruotsalainen Örebro ilmoitti Salmiselle sopimuksen purusta, jonka jälkeen mies on ollut vailla seuraa. Tuore pesti Porissa ulottuu kevääseen 2022. Salminen vieraili maanantaina Radio Porin kiekkomakasiinissa.

Paikallinen - 3.3.2021, 10:21

Länsi-Porin koulussa on maanantaina 1.3. tapahtunut altistumisia Covid-19-taudille 8G-luokalla ja kahdeksansien luokkien kotitaloustunnilla. Oppitunneilla on pidetty maskia pois lukien kotitaloustunnin ruokailu. Altistuneita on yhteensä 32 oppilasta.

Muut - 3.3.2021, 8:06

Divarin runkosarja on saatu pakettiin ja playoffit alkavat tulevana viikonloppuna. Karhujen sijoitus runkosarjassa oli toinen. Sarjapisteitä kertyi 63, yksi piste runkosarjan voittaja FBC Turkua vähemmän.

Paikallinen - 3.3.2021, 6:37

Rauman telakan työntekijöistä maanantaina otetuista 214:sta näytteestä löydettiin 54 uutta tartuntaa tiistaina. Työntekijät olivat vapautumassa karanteenista. Kaikkiaan telakkaan liittyviä koronatartuntoja on nyt ilmennyt 324 noin 1000 työntekijän joukosta.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 2.3.2021, 16:17

Liiga ja Jääkiekkolehti ovat valinneet helmikuun parhaaksi pelaajaksi Ässien hyökkääjä Sebastian Wännströmin.

Paikallinen - 2.3.2021, 15:12

Sataedu maksaa ruokarahakorvauksen etäopetuksessa oleville, maksuttomaan kouluruokaan oikeutetuille opiskelijoilleen. Maksuton kouluruoka kuuluu ammatillista perustutkintoa päätoimisesti suorittaville opiskelijoille ja valmentavassa VALMA-koulutuksessa opiskeleville.

Paikallinen - 2.3.2021, 14:55

Satakunnan Osuuskauppa varautuu sopeuttamaan toimintaansa koronapandemian vaikutusten myötä.

Ravintolatoimintaa rajoittavan lakiesityksen myötä Satakunnan Osuuskauppa käynnistää tänään matkailu- ja ravitsemiskaupan sekä liikennemyymäläkaupan henkilöstöjen yhteistoimintaneuvottelut.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Urheilu - 2.3.2021, 13:22

Porin Shotokan Karatea edustava Venla Karttunen kuuluu maailmanlaajuisesti ikäluokkansa lahjakkaimpiin ottelijoihin. Porin kaupunki muisti Venlaa hiljattain stipendillä ja hänet palkittiin myös Vuoden nuorena urheilijana sekä Urheilugaalassa yhtenä Vuoden lupaavana nuorena urheilijana.