Viesti studioon

studio@radiopori.fi
Torstai, 24.
syyskuuta
2020.
Onnittelut -
Lohko

#pori

#radiopori

#pesäkarhut

#some

31.8.2020, 6:28 – päivitetty 31.8.2020, 9:48

Pesäkarhut siirsi puolivälierien ratkaisun Poriin - jatko katkolla tiistaina

Alavireisesti kotikentällään perjantaina pelannut Pesäkarhut laittoi ¨sunnuntaina roolit uusiksi lyödessään Seinäjoen Maila-Jussit vieraissa puhtaasti 0-2. 

Ensimmäisellä jaksolla Pesäkarhut onnistui kotiutuslyönneissään mallikkaasti, mutta jakson todellinen ratkaisija löytyi ulkopelistä. Jakson viimeisellä ulkopelivuorolla Eveliina Tuominen pelastaa Pesäkarhujen 2-3 johtoaseman syöksyessään pallon eteen Aino-Kaisa Mantereen lyöntivuorolla. Läpilyönnillä Jussittaret olisivat päässeet tuulettamaan jopa mahdollista jaksovoittoa, mutta Tuomisen katkaisu piti Pesäkarhut niskan päällä loppuun asti.

Ottelun aikana pääsääntöisesti hyvää ulkopeliä pelannut Seinäjoki alkaa ottelun edetessä hermoilla ja antaa Pesäkarhuille monta tilannetta pallon pomppiessa ohi räpylästä, mikä siivittää porilaisten auennutta sisäpeliä entisestään. Toisessa jaksossa Pesäkarhut pitää Seinäjoen Maila-Jussit lyhyessä hihnassa, eikä kotijoukkue saa yhtään etenijää kotipesään juoksun arvoisesti. Pesäkarhujen Emilia Linna taas vie Porin 0-3 johtoon lyödessään aidan alittavan 1+1 kunnarin kakkospuolelle ja varmistaa siten Pesäkarhujen otteluvoiton.

Ykköspalkinnon napannut Linna totesi ottelun lehdistötilaisuudessa, ettei perjantai aiheuttanut joukkueelle erityisempiä paineita, vaan esiin nousi näyttämisen halu. Kauden tässä vaiheessa kaikki joukkueet pelaavat hyvää ulkopeliä ja Linna muistuttaa, että lyöntien on oltava hyviä, jos haluaa niiden menevän läpi.

- Ottelun kääntyessä ensimmäisellä jaksolla meille, näytettiin mitä se meidän peli-ilomme on ja miten hyvin pystymme pelaamaan, kun olemme omalla tasollamme, Linna iloitsi.

Mitä pidemmälle syksyä otteluissa mennään sitä tiukempia ottelut ovat ja sitä pienempiä marginaalit. Näin toteaa myös pelinjohtaja Antti Kuusisto ja harmitteli että Jussittarilla oli paikkansa, mutta hyökkäyksen laatu oli tänään heikko, eikä joukkue pystynyt siihen mitä haettiin. 

- Perjantain pelin jälkeen harmitus oli kova ja mietitytti että miksi peli jäi niin piippuun, mutta hyvien yöunien jälkeen kopilla oli freesi ja luottavainen joukkue. Sunnuntain otteluun oli sen myötä helppo valmistautua ilman ylianalysointia, Pesäkarhujen pelinjohtaja Sami Österlund pohti joukkueensa lähtökohtia illan otteluun.

Vaikka Pesäkarhut onnistui tänään sisäpelissäkin hyvin, nosti Österlund erityisesti ulkopelistä esille ensimmäisen jakson ratkaisseen Tuomisen sekä hyvin suoriutuneen Maria Suomisen. 

- He olivat tänään avainasemassa varmistamassa Pesäkarhujen voittoa Kotijoukkue Areenalla. Luottavaisin mielin mennään tästä kolmanteen puolivälierään, mutta mukana on ymmärrys siitä, että hyvin pitää pelata, muuten ei saa mitään, Österlund kiteyttää.

Puolivälierät jatkuvat kolmannella ja ratkaisevalla ottelulla Porissa Erku-Areenalla huomenna tiistaina.

 

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 24.9.2020, 15:13

Meri-Porin yhtenäiskoulun joustavan perusopetuksen ryhmässä on tänään 24. syyskuuta todettu lieväoireinen koronatartunta.

Paikallinen - 24.9.2020, 14:10

Satakunnassa todettiin eilen keskiviikkona yksi uusi koronavirustapaus. Tapauksia on Satakunnassa nyt kaikkiaan 91. Kyseessä on maanantaina karanteeniin asetettu henkilö, jonka puolisolla on todettu koronavirusinfektio.

Paikallinen - 24.9.2020, 10:55

40. Nälkäpäiväkeräys lähti tänään käyntiin myös Porissa. Nälkäpäivänä kerätään sitomattomia varoja Punaisen Ristin katastrofirahastoon.

Paikallinen - 24.9.2020, 10:47

Porin kaupunki on uudistamassa avustusperiaatteitaan.

Paikallinen - 24.9.2020, 9:04

Karhuhallissa on kesätauon aikana tehty monenlaisia kunnostustoimenpiteitä. Viimeisimpien joukossa, toimenpiteistä eniten aikaa vievä juoksuradan ja hallin päätyjen pinnoitus valmistuu vasta juuri ennen aukeamista. Karhuhalli aukeaa torstaina 1. lokakuuta.

Paikallinen - 24.9.2020, 8:06

Toimialajohtaja Lauri Kilkku  päätti keskiviikon kokouksessa vetää pois esityksensä, jonka mukaan kaupunki olisi ryhtynyt käymään neuvotteluja Kuntien Tiera Oy:n ja 2M-IT Oy:n kanssa Porin ICT-palveluiden ulkoistamisesta. Asiasta kertoo Satakunnan Kansa.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 24.9.2020, 7:52

Pori Sinfoniettan Porin Päivän konsertissa hypätään elokuvamusiikin maailmaan. Kapellimestarina nähdään porilaissyntyinen Heikki Elo ja solisteina kuullaan Pori Sinfonietta goes ABBA –konserteissa ihastuttanutta Heta Halosta ja mm. Tähdet tähdet-ohjelmassa nähtyä Mikael Saarta.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Urheilu - 23.9.2020, 15:14

Pesäkarhujen uusi pelinjohtaja on Manse PP:n entinen urheilujohtaja Jarkko Pokela. Pokela irtisanoutui elokuussa urheilujohtajan tehtävästään ja Pesäkarhut kertoi tänään Pokelan uudesta pestistä Porissa.

Paikallinen - 23.9.2020, 14:56

60. Porin Päivän vietto alkaa huomenna torstaina ja jatkuu sunnuntaille saakka. Koronaepidemian vuoksi vuosittaista torijuhlaa ei järjestetä ja tapahtumien määrä on vähentynyt noin puoleen. Siitä huolimatta kaupungilla on jo 40 Porin Päivään liittyvää tapahtumaa.

Paikallinen - 23.9.2020, 10:11

Kokoomuksen Porin valtuustoryhmä haluaa avata kouluverkkoselvityksen ja etsiä säästöjä seinistä ammattitaitoisen henkilöstön vähentämisen sijaan. Palveluverkon ennakkoluuloton tarkastelu myös perusturvassa on valtuustoryhmän mukaan otettava keskusteluun.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 23.9.2020, 9:44

Jari Männistö toimii yrittäjänä Kotipizza -ravintolassa Porin Puuvillassa ja avaa nyt lokakuussa toisen pizzerian Eteläkauppatorille. Männistöllä on pitkä tuntuma pizzan paistoon. Ura alkoi yli kolmekymmentävuotta sitten Vaasasta Rabbe Grönblomin ravintolasta aikaa ennen kotipizzaa.

Paikallinen - 23.9.2020, 8:47

Yrjönkadun eteläpääty välillä Mikonkatu – Itsenäisyydenkatu suljetaan liikenteeltä huomenna aamukahdeksalta, ja avataan takaisin liikenteelle lauantai-iltana Porin päivän viikon tapahtumien vuoksi.Yrjönkadun etelään vievä kaista on tapahtuman vuoksi pois käytöstä.

Paikallinen - 23.9.2020, 7:37

WinNovan Porin logistiikkaan Professorintielle kutsuttiin eilen varotoimenpiteenä poliisi. Viranomaisohjeiden mukaisesti paikalle hälyttetty virkavalta saapui paikalle koska koulun työhallissa epäiltiin olevan ylimääräisiä henkilöitä.

Paikallinen - 22.9.2020, 16:46

Porin kaupunki selvittää Rautatienpuistokatu 5:n kiinteistön soveltuvuutta kaupungin ja valtion yhteiskäyttöisen virastotalon uutena sijaintipaikkana.

Paikallinen - 22.9.2020, 12:08

Eilen maanantaina todettiin Satakunnassa yksi uusi koronavirustapaus. Tartunta on todennäköisesti saatu Pohjois-Suomen matkalta. Potilaan tartuttavuusaikaiset lähikontaktit on asetettu karanteeniin.

Paikallinen - 22.9.2020, 10:52

Kankaanpään Laviantiellä tapahtui ennen aamukahdeksaa henkilöauton ulosajo, jossa tapahtumapaikalla menehtyi vuonna 1997 syntynyt mies. Onnettomuus tapahtui Raivion kohdalla. Poliisi selvittää onnettomuuteen johtaneita syitä. Asian tutkinta hoidetaan Kankaanpään poliisiasemalla.

Paikallinen - 22.9.2020, 7:00

Lounais-Suomen poliisi joutui viime viikon tehovalvonnassa puuttumaan kännykän käyttöön peräti 340 kertaa. Käytännössä se tarkoittaa, että poliisi havaitsi joka päivä liikenteessä lähemmäs 50 tapausta, joissa kännykkää käytettiin lainvastaisesti ajon aikana.

Paikallinen - 21.9.2020, 12:24

Viikonloppuna todettiin Satakunnassa yksi uusi COVID-tapaus. Tartunnanlähde on tiedossa ja henkilö ja hänen perheenjäsenensä oli jo perjantaina asetettu karanteeniin. Tartuntaketju on siis katkaistu eikä lisäaltistumista Satakunnassa ole syntynyt.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Pesäpallo - 21.9.2020, 12:14

Hyvin menneen kauden jäljiltä Porin Pesäkarhut palkitiin Naisten superpesiksen pronssimitalilla. Voitto varmistui lauantaina, kun porilaisjoukkue nappasi pronssisarjan toisen voittonsa puhtaalla pelillä Lapuan Virkiää vastaan.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Pesäpallo - 21.9.2020, 11:58

Pesäkarhujen kultajahti sai valitettavan stopin edellisenä lauantaina, kun Manse PP vei neljännessä välierämatsissa ottelun lukemin 2-1.  Viime maanantaina 14.syyskuuta Radio Porin maanantaisessa pesismakasiinissa vieraili Pesäkarhujen Emilia Itävalo.