Viesti studioon

studio@radiopori.fi
Perjantai, 20.
syyskuuta
2019.
Onnittelut -
Lohko

#pori

#radiopori

#pesäkarhut

#some

8.8.2019, 6:19 – päivitetty 8.8.2019, 9:03

Pesäkarhut paketoi runkosarjan voitokkaasti

Pesäkarhujen viimeinen runkosarjaottelu Kaupin pesäpallostadionilla päättyi lopulta Pesäkarhujen voittoon. Ensimmäinen jakso päättyi tasalukemiin, mutta toisessa jaksossa porilaisjoukkue nipisti voittoon tarvittavat juoksut viime metreillä. Toisella jaksolla Pesäkarhut ottaa johtoaseman heti ensimmäisen vuoron tasoittavassa, kun Matikka kotiuttaa Emilia Itävalon. Manse PP kirii kuitenkin ohi, kun Henna Suominen lyö Kirsi Ala-Lipastin kotiin ja Kylä-Kause hoitelee Senni Korhosen kanssa 2-1 juoksun taululle.

Pesäkarhujen sisävuorossa joukkue saa rakennettua Susanna Puistolle ajolähtötilanteen ja kapteeni tyhjentääkin pajatson lyödessään kolmosluukusta pallon läpi. Kunnaria Puistolle ei tästä aivan synny kun Mansen ulkokenttä nappaa hänestä kolmoselle palon, mutta Tampereen sisävuorolle siirrytään Pesäkarhujen johtaessa 2-4.

Mansen kolmannessa sisävuorossa vierasjoukkueen lukkari Matikka pelaa huikean ulkovuoron, heittäen kaikki palot etenijöistä eikä Manse pääse rakentelemaan tilanteita. Lindström kiertää kunnarin ja tuo Puiston lyönnillä 2-6 juoksut Pesäkarhuille ennen vuoronvaihtoa.

Pesäkarhut pääsee vielä kerran kokeilemaan sisäpeliään ja tavoittelemaan ottelun voittoa. Juka karkaakin kotipesään, kun Korhonen heittää kolmospesästä ohi ja lukemat ovat tasan 7-7. Ensimmäisen Pesäkarhujen juoksun tuonut pari laittaa ottelun pakettiin, kun Puisto lyö Lindströmin kotiin tehden ottelun voittojuoksun.

Pesäkarhujen ykköspalkinnon nappasi jälleen hienosti mailanvarressa suoriutunut Puisto, joka toteaa Pesäkarhujen pelanneen runkosarjassa hyvin.
- Taidettiin kaksi ottelua hävitä. Se, missä ollaan menty eteenpäin on, että vaikka sisäpeli on ollut tahmeaa niin ollaan saatu kaivettua ne voitot, esimerkiksi Rauma-peleissä. Meillä on hyvä meininki, meillä on hauskaa ja nautitaan tekemisessä. Se näkyy koko hommassa, Puisto iloitsee.

Pesäkarhujen pelinjohtaja Sami Österlund analysoi joukkueensa pelanneen nousujohteisen runkosarjan. Vaikka tuloksellisesti peli ei näyttänyt hankalalta, pelillisesti varsinkin kesäkuu oli Österlundin mukaan vaikeaa. Onnistumiset ovat ruokkineet onnistumisia ja Pesäkarhujen pelaajat pelaavat hyvällä itsetunnolla. Pelinjohtaja toteaakin, että on mukavaa johtaa peliä, kun pelaajat ovat hyviä sekä sisällä että ulkona.

- Pitää koputtaa puuta, että isoin asia meidän runkosarjan menestymisessä oli se että ollaan pysytty terveinä. Viime vuonna kävi 21 pelaajaa rosterissa, nyt ei ole tarvinnut niin montaa, nyt on luonnollisella pyörittämisellä ollut 13-14 pelaajaa. Ehjinä ollaan pysytty ja jos tässä meinaa menestyä niin ehjänä pitää pysyä, Österlund toivoo lopuksi.
Puolivälierien ensimmäinen ottelu pelataan sunnuntaina 11.8. Erku-Areenalla, kun Pesäkarhuja saapuu haastamaan Kempeleen Kiri. 
 

Uusimmat uutiset

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Urheilu - 20.9.2019, 13:30

Radalla-ohjelmasarjan kuuden jakso on ulkona ja tänään teemana on ultrajuoksu. Kyseisen matkan saloja meille avaa porilainen Marko Paakkola, jolla on useita ultrajuoksuja alla.

Muut - 20.9.2019, 10:32

Porilainen vapaapainija Jere Heino kärsi kitkerän tappion MM-kisojen avausottelussaan Kazakstanissa. Asiasta uutisoi Yle. 125-kiloisten sarjassa kamppaillut Heino kärsi selkähäviön kosovolaiselle Egzon Shalalle.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 20.9.2019, 9:28

Porissa ensi viikolla juhlittava, 59. Porin Päivä tuo kaupunkiin menoa ja meininkiä. Useampia tapahtumia ja tilaisuuksia järjestetään torstaista sunnuntaihin vauvasta vaariin. Tämän vuoden teema on lisää meitä.

Paikallinen - 20.9.2019, 8:55

Hakelämmitysjärjestelmästä päässyt takatuli pääsi leviämään hakesiiloon, aiheuttaen savunmuodostuksen Euran Hiirijärventiellä torstain ja perjantain välisenä yönä.  Varastosuuli jouduttiin tyhjentämään. Pelastuslaitos sai palon rajattua, eikä siitä ollut leviämisvaaraa.

Paikallinen - 20.9.2019, 6:51

Traktorista tielle valunut öljy hankaloitti liikennettä Valajankadulla Porissa torstaina. Öljystä liukas tie jouduttiin sulkemaan liikenteeltä noin puolentoista tunnin ajaksi iltapäivä viiden jälkeen. Alueella liikkuvat ohjattiin kiertotielle. Tilanne saatiin päätökseensä noin klo 18.40.

Paikallinen - 19.9.2019, 14:35

Laura Huhtasaarta maaliskuussa uhannut kokoomuksen entinen varavaltuutettu on tuomittu Satakunnan Käräjäoikeudessa sakkoihin. Käräjäoikeus tuomitsi miehen perättömästä vaarailmoituksesta 30 päiväsakkoon, joista kertyy hänen tuloillaan maksettavaa 180 euroa.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 19.9.2019, 14:10

Maamme kansainvälisesti tunnetuin pianisti ja säveltäjä Iiro Rantala konsertoi Pori Sinfoniettan kanssa tänään torstaina. Huippupianisti ehti kuitenkin juomaan kupin kahvia ja turisemaan mukavia torstaisessa kahvivierasohjelmassa.

Paikallinen - 19.9.2019, 13:54

Suomen merivoimien neljä uutta monitoimikorvettia rakennetaan Raumalla. Laivueen suunnittelu jatkuu välittömästi ja ensimmäisen aluksen konkreettinen rakentaminen alkaa 2022. Valtioneuvosto on hyväksynyt tänään kaupan, joka on arvoltaan lähes 700 miljoonaa euroa.

Paikallinen - 19.9.2019, 12:54

Noin kahden promillen humalassa ajellut mies otettiin eilen kiinni Isomäentiellä hieman ennen iltapäivä puoli viittä. Vuonna -68 syntynyt mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Asiaa tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena.

Paikallinen - 19.9.2019, 10:35

Yle Lounais-Suomi ja Satakunnan Kansa valittavat hallinto-oikeuteen Porin kaupungin päätöksestä salata Helsingin-lentojen ostopalvelusopimuksen.

Paikallinen - 19.9.2019, 6:35

Rauma Marine Constructionin kanssa tehtävän Merivoimien suurhankkeen on määrä edetä tänään, kun miljardiluokan alushankintoja koskeva sopimuskokonaisuus on esillä valtioneuvostossa.

Laivue 2020 -hankkeella korvataan seitsemän käytöstä poistuvaa alusta.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 18.9.2019, 20:57

Kaksi voittoa ei tuonut Ässille kolmatta keskiviikko-illan ottelussa, jonka vastustajajoukkue Tampereen Tappara voitti Isomäessä lukemin 0-5. 

Tappara aloitti voittokulkunsa Patrik Virran maalilla ajassa 09:25.

Paikallinen - 18.9.2019, 15:10

Liikenne- ja viestintäministeriö tiedotti tänään perusväylänpidon pienten parantamishankkeiden kohteista vuosille 2020-2022. Pori-Mäntyluoto-Tahkoluoto -radan peruskorjaukselle myönnettiin rahoitusta 20 miljoonaa euroa.

Muut - 18.9.2019, 13:20

Jääpallon liigakauteen valmistautuva Narukerä leireili viikonloppuna Ruotsissa. Ohjelmassa oli myös kaksi harjoitusottelua. Ensimmäinen ottelu Skutskäriä vastaan päättyi tasalukemiin 4-4. Toinen ottelu Snoddasia vastaan toi porilaisporukalle selkeän 8-3 voiton.

Paikallinen - 18.9.2019, 12:54

Merikarvialaisyrittäjä Olli Ojamo valittiin työeläkeyhtiö Ilmarisen järjestämän Suomen iloisin yrittäjä 2019 -kilpailun voittajaksi. Kilpailun voittaja ratkesi yleisöäänestyksessä kolmen finalistin joukosta. Kilpailu keräsi kaikkiaan yli 132 000 yleisöääntä.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 18.9.2019, 12:53

Porin kaupunginvaltuuston kokouksia voi seurata jatkossa suorina videolähetyksinä. Seuraava valtuuston kokous on 23. syyskuuta. Kokouksessa esityslistalla on muun muassa uuden perusturvajohtajan valinta, asemakaavamuutoksia ja valtuustoaloitteita.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 18.9.2019, 10:23

Hannele Lanun innostus teatteriin heräsi opiskeluvuosina Helsingin ylioppilasteatterissa. Porin teatterissa hän on toiminut näyttelijä 36 vuotta ja kertoo, että nauttii työstään yhä enemmän.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 18.9.2019, 8:00

Tällä viikolla vietetään ensimmäistä valtakunnallista huonekasviviikkoa. Antin Kukan kauppias Sari Heinolla on pitkä tausta kasvien parissa, ja Heinon mukaan kiinnostus kasveihin on kasvanut ihmisten parissa.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 18.9.2019, 6:56

Hienosti kautensa kahdella voitolla avannut Porin Ässät kohtaa tänään kotiottelussa Tampereen Tapparan. Tänään pelataan täysi seitsemän ottelun kierros, josta Porissa pelattava ottelu on illan kärkikamppailu.

Paikallinen - 18.9.2019, 6:29

Hallitus varautuu parantamaan ja nopeuttamaan Tampere-Pori-raideyhteyttä kohdentamalla 40 miljoonaa euroa perusväylänpidon rahoitukseen.