Viesti studioon

studio@radiopori.fi
Keskiviikko, 20.
tammikuuta
2021.
Onnittelut -
Lohko

#pori

#radiopori

#pesäkarhut

#some

21.9.2020, 7:16 – päivitetty 21.9.2020, 12:24

Pesäkarhut nappasi pronssia

Pesäkarhut on Naisten superpesiksen pronssimitalisti vuosimallia 2020. Joukkue voitti Lapuan Virkiän toistamiseen pronssisarjassa viime lauantaina. 
Ottelussa vieraiden ykköspalkinnon napannut Emilia Linna avasi ottelun juoksutilin kotiuttamalla Henna Jukan heti toisessa vuoroparissa. Vasta C-ikäinen Tiia Peltonen siirsi porilaiset 0-2 johtoon lyöjäjokeri Susanna Puiston lyönnillä. 

Virkiän Janette Lepistö yritti luotsata joukkuettaan jaksovoittoon lyömällä kaksi juoksua, mutta Susanne Ojaniemen lyömä kolmas juoksu piti porilaiset kuitenkin etulyöntiasemassa. Pesäkarhut juhli jo 2-3 jaksovoittoa hurjasti, eikä tauon jälkeen näyttänyt elettäkään siitä, että antaisi Virkiälle periksi. Toisella jaksolla sekä Virkiän että Pesäkarhujen sisäpelissä maila osui palloon hyvällä tahdilla ja jakson aikana nähtiin yhteensä 11:sta juoksua. Virkiän lyönneistä vastasivat Lepistön lisäksi Iina Lehtinen sekä Janette Kerola, mutta Pesäkarhuilla tulisessa lyöntivireessä ollut Linna löi yksistään toisessa jaksossa 2+1 juoksua.

Ratkaisevassa pronssiottelussa nähtiin myös upeita ulkopelisuorituksia, vaikka välillä pallo pomppikin räpylästä molemmilla joukkueilla ja vastustaja pääsi hyödyntämään näitä hetkiä. Toisen jakson aikana Pesäkarhujen ulkopeli näytti hetken sakkaavan, mutta pelinjohtaja Sami Österlund sai rauhoitettua tilanteen.

Kolmannessa vuoroparissa Virkiä sai hieman hurmosta päälle ja siirtyi hetkellisesti 4-3 johtoasemiin, mutta se ei Pesäkarhujen peliä hetkauttanut. Porilaisjoukkue rakensi tehokkkaasti tilannetta ja onnistuikin tasoittavalla vuorolla jälleen ohittamaan Lapuan, iskien taululle 4-7 lukemat. 

Virkiä pääsi vielä neljännessä vuoroparissa tasoittavalle sisävuorolle ja päästiin jännittämään jatkaako joukkue intoaan ja kirii ohi. Pesäkarhut kuitenkin napsi systemaattisesti palon toisensa jälkeen Virkiän etenijöistä ja päästi riemun valloilleen tuomarin puhaltaessa ottelun päättyneeksi porilaisille 0-2.

Österlund kiitteli Virkiää hyvästä vastuksesta ja rehdistä ottelusarjasta, jossa oli hyvä tunnelma ja kiivasta pesäpalloa. Pesäkarhujen matkassa pitkän uran tehnyt Österlund totesi että perjantaina oli haikea olo tajuta, että lauantaina on edessä viimeinen vieraspeliottelu, ennen uusia tuulia. 

- Onnellinen että saimme pronssia tästä. Peltosen Tiiasta olen todella ylpeä. Hän on vielä C-ikäinen ja tulee varmasti olemaan Porille hyvä pelaaja. Hienosti tuli mukaan otteluun ja tytöt pelasivat tänään todella hienosti, Österlund kiitteli joukkueen suoritusta.

Pesäkarhuilla on edessään paljon muutoksia, kun pitkään joukkueen matkassa ollut pelinjohtaja Sami Österlund siirtyy nyt syksyllä muihin tehtäviin. 

Uusimmat uutiset

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 19.1.2021, 20:55

Katso ottelun kohokohdat!

Paikallinen - 19.1.2021, 15:46

Alkaneella viikolla koronarokotusten pääpaino on perusturvan omissa vanhuspalveluiden asumispalveluyksiköissä. Näissä rokotetaan sekä asukkaita että henkilökuntaa, ja ensi viikolla jatketaan myös yksityisen sektorin asumispalveluyksiköissä lääketieteellistä riskiarviota noudattaen.

Paikallinen - 19.1.2021, 15:06

Porin kaupunki tukee jokaisen porilaisen yhdeksäsluokkalaisen kesätyötä 170 euron arvoisella henkilökohtaisella kesätyösetelillä, joka jaetaan koulujen kautta alkukevään aikana. Tavoitteena on työllistää mahdollisimman moni porilainen peruskoulunsa päättävä nuori.

Paikallinen - 19.1.2021, 12:47

Satasairaalaan toimitettiin tänään tiistaina ampumisuhkaus, kertoo Satakunnan Kansa. Poliisi on tapauksen selvittänyt, eivätkä sairaalan henkilökunta tai potilaat olleet missään vaiheessa vaarassa.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 19.1.2021, 10:59

Eteläpuiston ja Mikonkadun kulmaan rakentuvan kulttuurikampuksen suunnittelukilpailu on ratkennut. Voittanut ehdotus on “Damgambit” ja sen tekijäksi paljastui Arkkitehtitoimisto JKMM Oy.

Kulttuurikeskuksen taustalla on Svenska Kulturfonden i Björneborg.

Paikallinen - 19.1.2021, 9:06

Porin koululaisista 5.-9. luokkalaiset ovat valikoituneet rakentamaan harrastamisen pilottitoiminnan Suomen mallia. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että Porissa lähdetään tuomaan mieluisia harrastuksia koulupäivän yhteyteen.

Paikallinen - 19.1.2021, 7:51

Porissa sattui tiistaina aamulla kaksi vesivahinkoa, jotka työllistivät Satakunnan Pelastuslaitosta.

Paikallinen - 18.1.2021, 13:01

Satakunnan alueellinen tartuntatautien työryhmä on laajentanut kasvomaskien käyttösuositusta osalle kuudesluokkalaisista. Tänään kokoontunut työryhmä on laajentanut maskisuositusta koskemaan nyt kuudennen luokan oppilaita siltä osin, kun kuudes luokka on yläkoulun yhteydessä.

Paikallinen - 18.1.2021, 12:48

WWF Suomi keräsi viime vuonna kahteen otteeseen roskia seitsemältä eri rannalta. Yyterin ranta oli Hangon Bellevuen lisäksi puhtain suomalaisranta, kertoo Satakunnan Kansa.

Paikallinen - 18.1.2021, 10:50

Ulasooriin biokaasulaitosta suunnitelleen Biogas Energy tmi:n ympäristölupahakemus hylättiin Porin kaupungin ympäristöviranomaisen toimesta. Asiasta uutisoi Satakunnan Kansa.

Paikallinen - 18.1.2021, 9:59

Kovien pakkasten aiheuttaman sähkön tarpeen vuoksi Kokemäenjoen virtaamaa on pidetty viime viikon alkupuolella jäädytysajon aikana päivisin hieman keskimääräistä virtaamaa korkeammalla tasolla. Öisin virtaamaa on laskettu.

Paikallinen - 18.1.2021, 7:39

Henkilöauto törmäsi pyöräkuormaajan perään lauantaina Nakkilassa iltapäivällä noin viiden aikaan. Helsingintiellä sattuneessa onnettomuudessa oli kaikkiaan viisi osallista. Törmäyksestä ei koitunut vakavia loukkaantumisia.

Paikallinen - 18.1.2021, 6:35

Yhdellä Satasairaalan teho-osaston työntekijällä todettiin lauantaina COVID-infektio. Tartunnan lähde on selvillä. Potilaita ei tilanteessa ole altistunut. Henkilö on käyttänyt suojaimia asianmukaisesti eikä hän ole ollut potilaskontaktissa, jossa tartuntaa olisi voinut syntyä.

Paikallinen - 16.1.2021, 10:27

Porin kaupungin tytäryhtiö YH-Asunnot Oy myy jyväskyläläiselle sijoitusyhtiö Sijoitusasunnot.comille Tommilantie 1:ssä sijaitsevat opiskelija-asunnot. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Satakunnan Kansa.

Paikallinen - 15.1.2021, 15:16

Veikkaus seuraa viranomaisten linjauksia koronatilanteesta ja tekee päätökset liittyen omaan liiketoimintaansa niitä noudattaen.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 15.1.2021, 14:05

Radio Porin vuoden 2021 ensimmäisessä Torstain kahvivieras-ohjelmassa juteltiin vahvasti Porista. Vieraana Sokoksen Coffee Housella piipahti Porikorttelit-nimen alla toimivan Porin kaupunkikeskusta ry:n toiminnanjohtaja Mari Antikainen.

Paikallinen - 15.1.2021, 13:40

Satakunnan pelastuslaitos sai hälytyksen Porin keskustaan Hallituskadulle rakennuspalosta hieman puoli yhden jälkeen iltapäivällä. Kohteessa oli rakennustöiden yhteydessä syttynyt styrox palamaan. Rakennustyömaalla oli kaksi työntekijää, jotka olivat suorittaneet alkusammutuksen.

Paikallinen - 15.1.2021, 10:32

Juhlavuottaan tänä vuonna juhlistava Karmarock tiedottaa kertovansa tulevan festivaalin peruuttamisesta viimeistään 24.kesäkuuta. Kolmaskymmenes KarmaRock on näillä näkymin tarkoitus pitää 24.7.2021.

Paikallinen - 15.1.2021, 8:01

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä toteaa Satakunnan siirtyneen koronatilanteen osalta perustasolle. Satakunnassa ilmaantuvuus on ollut tasaisessa laskussa.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 14.1.2021, 21:07

Helsingin IFK tarjoili Ässien viikon ainoassa ottelussa kylmää kyytiä vierasjoukkueelle tahkoamalla tauluun lukemat 7–2. Kuuntele ottelun maalikooste vasemmasta yläkulmasta nuotin kuvaa klikkaamalla. 

Ässät pelaa seuraavan kerran tiistaina 19.1. Vaasassa Sportia vastaan.