Viesti studioon

studio@radiopori.fi
Torstai, 29.
lokakuuta
2020.
Onnittelut -
Lohko

#pori

#radiopori

#pesäkarhut

#some

21.9.2020, 7:16 – päivitetty 21.9.2020, 12:24

Pesäkarhut nappasi pronssia

Pesäkarhut on Naisten superpesiksen pronssimitalisti vuosimallia 2020. Joukkue voitti Lapuan Virkiän toistamiseen pronssisarjassa viime lauantaina. 
Ottelussa vieraiden ykköspalkinnon napannut Emilia Linna avasi ottelun juoksutilin kotiuttamalla Henna Jukan heti toisessa vuoroparissa. Vasta C-ikäinen Tiia Peltonen siirsi porilaiset 0-2 johtoon lyöjäjokeri Susanna Puiston lyönnillä. 

Virkiän Janette Lepistö yritti luotsata joukkuettaan jaksovoittoon lyömällä kaksi juoksua, mutta Susanne Ojaniemen lyömä kolmas juoksu piti porilaiset kuitenkin etulyöntiasemassa. Pesäkarhut juhli jo 2-3 jaksovoittoa hurjasti, eikä tauon jälkeen näyttänyt elettäkään siitä, että antaisi Virkiälle periksi. Toisella jaksolla sekä Virkiän että Pesäkarhujen sisäpelissä maila osui palloon hyvällä tahdilla ja jakson aikana nähtiin yhteensä 11:sta juoksua. Virkiän lyönneistä vastasivat Lepistön lisäksi Iina Lehtinen sekä Janette Kerola, mutta Pesäkarhuilla tulisessa lyöntivireessä ollut Linna löi yksistään toisessa jaksossa 2+1 juoksua.

Ratkaisevassa pronssiottelussa nähtiin myös upeita ulkopelisuorituksia, vaikka välillä pallo pomppikin räpylästä molemmilla joukkueilla ja vastustaja pääsi hyödyntämään näitä hetkiä. Toisen jakson aikana Pesäkarhujen ulkopeli näytti hetken sakkaavan, mutta pelinjohtaja Sami Österlund sai rauhoitettua tilanteen.

Kolmannessa vuoroparissa Virkiä sai hieman hurmosta päälle ja siirtyi hetkellisesti 4-3 johtoasemiin, mutta se ei Pesäkarhujen peliä hetkauttanut. Porilaisjoukkue rakensi tehokkkaasti tilannetta ja onnistuikin tasoittavalla vuorolla jälleen ohittamaan Lapuan, iskien taululle 4-7 lukemat. 

Virkiä pääsi vielä neljännessä vuoroparissa tasoittavalle sisävuorolle ja päästiin jännittämään jatkaako joukkue intoaan ja kirii ohi. Pesäkarhut kuitenkin napsi systemaattisesti palon toisensa jälkeen Virkiän etenijöistä ja päästi riemun valloilleen tuomarin puhaltaessa ottelun päättyneeksi porilaisille 0-2.

Österlund kiitteli Virkiää hyvästä vastuksesta ja rehdistä ottelusarjasta, jossa oli hyvä tunnelma ja kiivasta pesäpalloa. Pesäkarhujen matkassa pitkän uran tehnyt Österlund totesi että perjantaina oli haikea olo tajuta, että lauantaina on edessä viimeinen vieraspeliottelu, ennen uusia tuulia. 

- Onnellinen että saimme pronssia tästä. Peltosen Tiiasta olen todella ylpeä. Hän on vielä C-ikäinen ja tulee varmasti olemaan Porille hyvä pelaaja. Hienosti tuli mukaan otteluun ja tytöt pelasivat tänään todella hienosti, Österlund kiitteli joukkueen suoritusta.

Pesäkarhuilla on edessään paljon muutoksia, kun pitkään joukkueen matkassa ollut pelinjohtaja Sami Österlund siirtyy nyt syksyllä muihin tehtäviin. 

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 29.10.2020, 14:31

Kiikoisten Osuuspankin (OP Kiikoinen) ja Länsi-Suomen Osuuspankin (OP Länsi-Suomi) hallitukset suunnittelevat pankkien yhdistymistä alustavan suunnitelman mukaan syksyllä 2021.

Paikallinen - 29.10.2020, 12:42

Valmet Automotive käynnistää tänään 400 autonrakentajan rekrytoinnin Uudenkaupungin autotehtaalle. Yritys reagoi nopeasti lisääntyneeseen autojen kysyntään, ja toteuttaa rekrytoinnin kiireellisellä aikataululla.

Paikallinen - 29.10.2020, 7:35

Kuorma-auto syttyi palamaan toistaiseksi tuntemattomasta syystä Porin Pormestarinluodossa. Purjeentiellä alkanut palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja, mutta auto vaurioitui pahoin. Pelastuslaitos sai hälytyksen paikalle noin puoli neljältä aamuyöllä.

Jääkiekko - 29.10.2020, 7:32

Ässät on lainannut TPS:n maalivahdin Rasmus Tirrosen 18. marraskuuta asti ulottuvalla sopimuksella, jonka jälkeen sopimusta on mahdollista jatkaa viikko kerrallaan. Maalivahdin hankinta tuli Ässille ajankohtaisesti, kun Linus Söderström loukkaantui.

Pesäpallo - 29.10.2020, 7:26

Pesäkarhut julkaisi keskiviikkona 28. lokakuuta kaksi uutta pelaajasopimusta kaudelle 2021. Toinen sopimuksista oli Pinja Arbeliuksen 1+1-muotoinen jatkosopimus ja toinen uutena pelaajana Pesäkarhuihin liittyvän Eveliina Topparin 1-vuotinen sopimus.

Paikallinen - 29.10.2020, 6:47

Turun yliopistollisen sairaalan laboratorio ilmoitti Satakuntaan tiistaina neljä positiivista COVID-tapausta, jotka aiheuttivat mittavan työn tartunnanjäljitykseen ja herättivät huolta COVID-tilanteen pahenemisesta Satakunnassa, erityisesti Eurassa.

Paikallinen - 28.10.2020, 14:27

Porin Tiilimäellä toimivan luonto- ja ympäristöpäiväkoti Farelman henkilökuntaan kuuluvalla työntekijällä on tänään aamulla todettu koronavirustartunta.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 28.10.2020, 13:04

Minna Sorell perusti keväällä PopUpparin Teljäntorille missionaan tarjota kaikille taitajille yhteinen paikka, jossa voi myydä ja tehdä tuotteitaan tunnetuksi. Konsepti on otettu ilolla vastaan ja taitajia on tälläkin hetkellä mukana useita kymmeniä.

Paikallinen - 28.10.2020, 12:51

Porissa viikonloppuna sattuneen nuorehkon miehen kuolemantapauksen tutkinnassa on tapahtunut merkittävä käänne, kertoo Satakunnan Kansa.

Poliisi tutki tapausta alun perin tappona, mutta poliisi tutkii tapausta nyt pahoinpitelynä ja törkeänä kuolemantuottamuksena.

Paikallinen - 28.10.2020, 6:53

Satakunnassa todettiin tiistai-illalla neljä uutta COVID-tapausta, jotka kaikki sijoittuvat eri paikkakunnille. Tapaukset sijoittuvat Euraan, Ulvilaan, Kokemäelle ja Eurajoelle.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 27.10.2020, 21:12

Ässät voitti Sportin tiistaina maalein 3-2. Kuuntele ottelun kohokohdat. 

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 27.10.2020, 14:54

Porin teatterin taiteellinen johtaja Christian Lindroos opiskeli teatterikorkeakoulussa 80-luvun lopulla ja päätyi pikkuhiljaa ohjaajaksi. Lindroosilta on nähty vuosien mittaan myös Porissa isoja töitä, kuten Kuninkaan puhe ja Tuntematon sotilas.

Paikallinen - 27.10.2020, 13:21

Nuorten päihteidenkäyttö ja siihen liittyvät lieveilmiöt herättävät huolta Meri-Porissa, kertoo Satakunnan Kansa. Wilman kautta on otettu yhteyttä ainakin Enäjärven koulun ja Meri-Porin yhtenäiskoulun oppilaiden vanhempiin.

Paikallinen - 27.10.2020, 8:31

Porin Porttaalitunneli täyttyy ensi vuonna valolla ja äänellä. Porttaalitunneli sijaitsee Porin kansallisessa kaupunkipuistossa, matkakeskuksen ja ammattikorkeakoulukampuksen alueella.

Paikallinen - 27.10.2020, 7:35

Kulttuuritalo Anniksen taloudellisissa epäselvyyksissä ei ole löytynyt mitään rikokseen viittaavaa esitutkinnassa. Asiasta kertoo Satakunnan Kansa.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 26.10.2020, 14:26

Suomalainen Kirjakauppa ja lemmikkieläintarvikeliike Musti ja Mirri avaavat myymälänsä Kauppakeskus Puuvillaan. Molemmat toimijat avaavat liikkeensä joulukaupan kynnyksellä, kertoo kauppakeskus tiedotteessaan.

Paikallinen - 26.10.2020, 12:59

Porin keskusta-alueella ja Karjarannassa tehdään ensi viikosta alkaen kuitukaapelointitöitä, jotka vaikuttavat alueen jalkakäytävien ja kevyen liikenteen väylien käyttöön. Töiden arvioidaan kestävän noin kuukauden.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 26.10.2020, 12:49

Porin Ässät joutui viime viikolla kahdesti kovan paikan eteen; torstaina vieraissa Tappara vei kuitenkin voiton, ja lauantaina kovan työn tehnyt kotijoukkue joutui pettymään kun flow-tilassa kauden aloittanut Rauman Lukko vei paikalliskohtaamisen tylyin 6-1 lukemin.

Paikallinen - 26.10.2020, 8:20

Nuorehko mies kuoli Porin keskusta-alueella sunnuntaina aamuyön tunteina sattuneessa väkivallanteossa, kertoo Satakunnan Kansa.

Paikallinen - 26.10.2020, 8:11

Satasairaalassa on nyt maanantaista alkaen voimassa kasvomaskisuositus sairaalaan suunnitellusti tuleville yli 15-vuotiaille.