Viesti studioon

studio@radiopori.fi
Torstai, 6.
elokuuta
2020.
Onnittelut -
Lohko

#pori

#radiopori

#pesäkarhut

#some

23.7.2020, 7:35 – päivitetty 23.7.2020, 10:06

Pesäkarhut jatkoi voitokasta kulkuaan Hyvinkäällä

Pesäkarhut päätti kolmen ottelun vieraspeliputkensa Pihkalan kentällä Hyvinkäällä. Ottelu oli jatkoa kahdelle voitokkaalle vierasottelulle, ja porilaiset pääsivät lähtemään myös Hyvinkäältä kotimatkalle täysi pistepotti matkassaan, kun Tahko kaatui 0-2 (2-4, 1-6). Avara kotikenttä koitui Tahkon kohtaloksi, kun Pesäkarhut löi itsensä molempien jaksojen voittoon läpilyönneillä.

Alkukauden upeasti lautasen ääressä työskennellyt Minttu Vettenranta onnistui heti alkuun hienosti sisäpelissä iskemällä ensimmäisen jakson toisessa vuoroparissa kunnarin. Toisella jaksolla Pinja Arbelius puolestaan laittoi kentän kevyesti rullaamaan ja löi Susanne Ojaniemen kotiin ja itsensä kakkospesälle asti.

Kovan vastuksen Pesäkarhuille toi kuitenkin naisten Superpesiksen lyöjätilaston kärkeä pitävä, ja kaikki ottelun juoksut lyönyt, Puuilo-kultakypärässä pelannut Pauliina Harinen apunaan kaksi juoksuista tuonut Laura Kerola. Kerola ei kuitenkaan ollut tuomistaan juoksuista ja ykköspalkinnostaan huolimatta tyytyväinen joukkueensa tekemiseen.

–  Olen jopa vähän pettynyt. Oli sellainen olo, että emme ole tässä pelissä ihan kiinni, ja sen näköistä se olikin. Saimme ensimmäisellä jaksolla vielä painostettua, mutta sitten se lässähti, kuin pannukakku, Kerola totesi avoimesti.

Pesäkarhut aloitti ottelun vahvasti takomalla ensimmäisissä vuoropareissa neljä juoksua. Hyvinkää piti kuitenkin pintansa ja pääsi ensimmäisen jakson lopussa tasoittavaan sisävuoroonsa vain kaksi juoksua porilaisia jäljessä. Kotijoukkue näytti jo hetken kurovan juoksueron kiinni, kun Go On Superjokeri Anni Tuomi puhkaisi tehokkaalla lyönnillään kakkospuolen, mutta tilanteessa hyvin hereillä ollut Emilia Linna onnistui kuitenkin pelastamaan ensimmäisen jakson voiton Pesäkarhuille syöksymällä lyönnin kiinni ja estämällä näin Tahkon mahdollisen loppukirin.

– Linnan suoritus oli huikea pelastus. Ensimmäinen jaksohan olisi ollut siinä, jos tuota lyöntiä ei olisi päästy katkaisemaan. Hyvinkäällä oli ensimmäisellä jaksolla ne paikat, joista olisi voinut vielä ottaa pelin haltuunsa, Pesäkarhujen pelinjohtaja Sami Österlund ihasteli joukkueensa kakkoskopparille parhaan ulkopelaajan palkinnon ansainnutta urotyötä.

Toisella jaksolla Pesäkarhut saneli täysin pelin sävelet alusta loppuun, kun porilaiset onnistuivat nakuttamaan kolmessa sisävuorossaan taululle kuusi juoksua. Kotijoukkue Tahkon juoksut puolestaan jäivät toisella jaksolla yhteen. Vaikka ensimmäinen jakso enteilikin tasaista peliä, niin lopulta ottelun voittajasta ei ollut epäselvyyttä.

Pesäkarhujen ykköspalkittu Henna Juka kertoi ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa voiton olleen sekä hyvän valmistautumisen, että itsevarmuuden ansiota.

– Olimme valmiita otteluun ja saimme heti tehtyä tarvittavat pisteet. Itseluottamuskin kun oli kohdillaan, niin pystyi keskittymään omaan tekemiseen eikä tarvinnut miettiä, mitä kaveri siellä teki.

Myös Österlund kiitteli joukkueensa valmistautumista ja myönsi, että otteluun oli panostettu erityisellä intensiteetillä, sillä koko alkukauden hienosti pelanneesta Hyvinkäästä odotettiin kovaa vastusta.

Hyvinkään Tahkon pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki puolestaan myönsi, että vaikka Tahkon peli on kulkenut hyvin ja joukkue on myös parantanut tekemistään, niin tähän otteluun rahkeet eivät vielä riittäneet.

– Pori on kova joukkue, ja yksi suosikeista tähän sarjaan. Olemme pelanneet hyvin alkukauden ja pelimme on myös kehittynyt. Tämä ottelu oli tässä vaiheessa kautta hyvä välikatsaus, joka näytti sen, minkälaista peliä pitää pystyä pelaamaan, kun kärkijoukkueet tulevat vastaan syksyn otteluissa, Yli-Saunamäki avasi.

Uusimmat uutiset

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 6.8.2020, 13:38

Anchors & Motors 2020 on harrasteajoneuvoihin keskittynyt tapahtuma Luvian Laitakarissa, joka järjestetään tulevana viikonloppuna nyt kolmatta kertaa.

Paikallinen - 6.8.2020, 13:30

Kokemäen Peipohjan eritasoliittymässä sattui keskiviikkona iltapäivällä kahden henkilöauton törmäys, jossa molemmat autot vaurioituivat tuntuvasti ja toinen autoilija loukkaantui.

Paikallinen - 6.8.2020, 12:40

Porissa sijaitseva Venatorin pigmenttitehdas saattaa jatkaa toimintaansa vuoden 2022 puolelle. Asiasta uutisoi Yle Pori. Yhtiö ilmoitti aiemmin lopettavansa tehtaan vuoden 2021 aikana.

Paikallinen - 6.8.2020, 12:19

Väylävirasto poistaa riskipuita Porin Mäntyluoto-Tahkoluoto-radan varresta elo-syyskuun aikana. Puita poistetaan Porin kaupungin ja Väyläviraston omistamilta alueilta. Rautatien molemmin puolin on 30 metrin suoja-alue, jolla puusto tai kasvillisuus pidetään matalana.

Sisältää kuvan
Kuva: Elli-Mari Sulonen / Porin kaupunki
Paikallinen - 6.8.2020, 9:02

Noormarkun ja Söörmarkun välisen kevyen liikenteen väylän rakennustyöt ovat loppusuoralla. Uusi väylä avataan elokuun puolivälissä maantiepyöräilijä Lotta Henttalan johdolla.

Sisältää kuvan
Kuva: Porin Ässät
Paikallinen - 6.8.2020, 6:20

Vaasan Sport otti niukan voiton kotijoukkue Ässistä keskiviikkona pelatussa kauden ensimmäisessä harjoitusottelussa lukemin 1-2.

Paikallinen - 5.8.2020, 16:01

Kokoomuksen puoluekokous järjestetään Porissa 4. -6. syyskuuta. Kokouspaikkana toimii Isomäki-Areena. Puolueesta kerrotaan, että kokouksen iltajuhla jätetään tällä kertaa järjestämättä koronavirustilanteen vuoksi.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Kuva studion henkilökunnasta
Paikallinen - 5.8.2020, 14:49

Backbone Tattoo on heinäkuussa ovensa avannut porilainen tatuointistudio, jonka tiimiin kuuluu tatuointiartistit  Annika Koivukorpi, Joonas Rosenqvist ja Jonathan Rajakoski sekä lävistäjä Iiro Puusa.

Paikallinen - 5.8.2020, 12:49

Satakunnan ammattikorkeakoulussa on haussa vielä muutamia aloituspaikkoja viidessä eri nuorten tutkintoon johtavassa koulutuksessa. Hakuaika on 10.–14.8.2020. Kaikki koulutukset alkavat syksyllä 2020.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 5.8.2020, 8:03

Porin Ässien kauden ensimmäisen harjoitusottelu pelataan tänään Isomäki Areenalla. Vastustajaksi saapuu Vaasan Sport. 

Paikallinen - 5.8.2020, 7:41

Suomen ensimmäinen sisämaassa tapahtuva merimetsopesintä on löytynyt Porin Enäjärveltä, kertoo Yle. Kyseessä on ensimmäinen järvellä ja sisämaassa tapahtuva merimetsojen pesintä.

Paikallinen - 4.8.2020, 14:41

Raumalla on puhkottu huomattava määrä eri ajoneuvojen renkaita heinä- elokuun aikana. Tapauksia on tähän asti kirjattu poliisille yli 20 kappaletta kuukauden sisällä. Esimerkiksi Otan alueella renkaiden puhkomisia on ollut yhteensä 14 kappaletta.

Paikallinen - 4.8.2020, 13:50

Huittisissa Loimijokeen laskevassa Kourajoessa on Kukonharjan kylän alapuolella havaittu kalakuolemia, joka ensiarvioiden perusteella saattaa aiheutua jokeen tulleesta jätevedestä. Kourajoen valuma-alue sijaitsee vesihuoltolaitoksen viemäriverkoston ulkopuolella.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Kuva Linda Mäestä maalaamassa
Paikallinen - 4.8.2020, 13:16

Linda Mäki toimii Porin kaupungin kesätaiteilijana ja maalaa vielä elokuun aikana maisemakuvia sähkökaappeja koristamaan. Hän kertoo ehtivänsä tekemään kesän aikana arviolta kuusi teosta. Mäki kertoo saavansa ideat kuviin luonnosta:

Paikallinen - 4.8.2020, 11:59

Raumalla sunnuntaina todetun COVID-19 –tartuntaan liittyen terveyspalveluiden kiireellisen vastaanoton odotustiloissa altistuneet henkilöt on kaikki tavoitettu. Kyseiset henkilöt ovat saaneet hoito-ohjeet. Muiden kiirevastaanotolla asioineiden ei tarvitse itse olla yhteydessä vastaanotolle.

Paikallinen - 4.8.2020, 10:00

Porin poliisipartio mittasi VT 2:lla Honkaluodossa maanantain ja tiistain välisenä yönä hieman kello yhden jälkeen Porin suunnasta tulleen henkilöauton nopeudeksi 174 km tunnissa. Alueen nopeusrajoitus on 80 km tunnissa.

Paikallinen - 4.8.2020, 9:57

Porin kaupungin sivistystoimialan hallinto muutti elokuun alussa uusiin tiloihin osoitteeseen Tiedepuisto 4. Toimipaikka sijaitsee Teknologiakeskus Pripolin C-rakennuksen kolmannessa kerroksessa. 

Paikallinen - 4.8.2020, 7:45

Suomen Vuokranantajat ry:n ja Pellervon taloustutkimuskeskuksen (PTT) ennusteessa arvioidaan, että Porissa yksiöiden hinnat laskevat ja vuokratuotot kasvavat lähivuosina.

Paikallinen - 4.8.2020, 6:16

Satakunnassa on todettu kaksi uutta COVID-19-tartuntaa. Molemmat sairastuneet ovat lieväoireisia, ja heidät on asetettu kotieristykseen. 

Paikallinen - 3.8.2020, 14:24

Lindström Group -konserniin kuuluva Comforta on ostanut porilaisen tekstiilihuoltopalveluja tarjoavan Lännen Tekstiilihuolto Oy:n koko osakekannan ja liiketoiminnan. Kauppa kattaa yrityksen laitteiston, toimitilat sekä asiakkuudet.