Viesti studioon

studio@radiopori.fi
Perjantai, 5.
maaliskuuta
2021.
Onnittelut -
Lohko

#pori

#radiopori

#pesäkarhut

#some

2.9.2020, 6:27 – päivitetty 2.9.2020, 14:57

Pesäkarhujen pelit jatkuvat välierissä - perjantaina alkavassa sarjassa vastassa Manse PP

Pesäkarhut raivasi tiensä välieriin puhtaalla 2-0 voitolla Seinäjoen Maila-Jusseista.

Ottelun alussa Pesäkarhujen sisäpeli oli jälleen tahmeaa. Seinäjoen epäonneksi kolmannessa vuoroparissa sekä Henna Juka että Emilia Itävalo karkasivat harhaheiton turvin kotipesään, vieden joukkueensa 2-0 johtoon. Tämän jälkeen Eveliina Tuominen viimeisteli lyöntivuoronsa vielä kotiuttamalla Susanne Ojaniemen, eikä Jussittaret kyennyt kaivamaan 3-0 takaa-ajotilanteesta juoksuakaan nimiinsä. 

Toiselle jaksolle Seinäjoki tuli sisuuntuneena ja Aino-Kaisa Mantere täräyttykin juoksun heti ensimmäisessä vuoroparissa. Samoin teki kuitenkin Pesäkarhujen kapteeni Susanna Puisto, eivätkä vieraat päässeet kauaa johtoasemaansa juhlimaan. 

Erku-Areenalla yleisö eli vahvasti ottelun tunnelmissa mukana niinkin voimakkaasti, että Seinäjoen etenijä ei kuullut lyönnin putoavan laittomaksi ja joutui tuomaripallon myötä palaamaan kolmospesältä takaisin aina ykköselle asti. Seinäjoen etenijöillä ei ottelun aikana ollut muutenkaan helppoa, sillä Jukan vahva heittokäsi poltti kaksi kolmoselta kotipesään karannutta takakentältä asti.

Etenijänä tunnettu Pesäkarhujen superjokeri Roosa Törmänen vaihtoi tänään roolia vahvalyöntisen Emilia Linnan kanssa ja puhkaisi kentän kolmospuolelta, siirtäen Pesäkarhut Linnan tuoman juoksun turvin 3-1 johtoon. Juoksu ratkaisi ottelun 2-0 voiton kotijoukkueelle, sillä Silja Syrjälä toi vieraille vielä vapaataipaleella 3-2 kavennusjuoksun, mutta Jussittaret ei päässyt kuitenkaan enää kirimään rinnalle ja ohi.

- Sarjan avauspeli oli meiltä sellainen esitys, että olen edelleen todella ylpeä siitä. Se että se oli yksi peli, niin se ei riitä tälläisessa sarjassa. Tänään pelin tavoitteena oli, että saataisiin vedettyä itsestämme kunnolla se sata prosenttia, mutta valitettavasti siihen ei pystytty, Jussittarien pelinjohtaja Antti Kuusisto totesi. 

Pesäkarhujen pelinjohtaja Sami Österlund analysoi illan ottelun olleen samanlainen kuin muutkin sarjan ottelut, jossa molemmilta joukkueilta nähtiin hieman liikaa toissijaisia virheitä. Österlund koki, että Seinäjoelta saatiin kuitenkin sitä haastetta ja kovaa paikkaa mitä haettiinkin.

- Emme taitaneet kuitenkaan arvata kuinka kovaan paikkaan jouduttiinkaan, Österlund naurahti ja jatkoi, - Kaikki kunnia Seinäjoen joukkueelle kovasta työstä ja olen ylpeä meidän joukkueestamme, että ensimmäisen hankalan ottelun jälkeen nappasimme kuitenkin paikan välieriin.

Pesäkarhut kohtaa välierien otteluparinsa Manse PP:n ensimmäistä kertaa Porissa tämän viikon perjantaina kello 17. 

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 4.3.2021, 16:53

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on kiristänyt koronarajoituksia Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueilla. Taustalla on maakuntien nopeasti huonontunut koronatilanne. Avi määrää useita asiakastiloja suljettavaksi kahden viikon ajaksi.

Paikallinen - 4.3.2021, 14:40

Porissa sijaitsevassa Leo’s Leikkimaassa on tapahtunut mahdollisia altistumisia koronavirukselle viime viikon tiistaina 23.2. klo 15.45-18.45 välisenä aikana. Asiakas on ollut tiloissa tartuttavuusaikana ja sairastunut myöhemmin.

Paikallinen - 4.3.2021, 12:18

Porin Kyläsaaren koulussa on tapahtunut altistumisia koronavirukselle viime tiistaina. Altistuneita on 4A-luokalla noin 20 ja heidät asetetaan karanteeniin altistumisesta 14 vuorokauden ajaksi. Henkilökunta on käyttänyt maskeja suositusten mukaisesti.

Paikallinen - 4.3.2021, 10:24

Tekojäärataa ja Liisantorin tekojäätä ylläpidetään vielä 14. maaliskuuta asti, jonka jälkeen luistelukausi tulee tämän vuoden osalta päätökseen.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 4.3.2021, 8:10

MTV ja Porin kaupunki järjestävät SuomiAreenan ensi kesänä hybriditapahtumana. Käytännössä SuomiAreena-ohjelmaa tuotetaan muutamalta eri lavalta – Porista ja Helsingistä – ja fyysisesti tapahtumapaikoille Poriin ja Helsinkiin otetaan osallistujia vallitsevien koronaohjeistusten puitteissa.

Paikallinen - 4.3.2021, 7:04

Rauman telakan työntekijöistä tiistaina otetuissa testeissä on löytynyt 16 uutta koronatartuntaa.

Sisältää ääntä
Jääkiekko - 3.3.2021, 21:03

Ässät hävisi eilen kotonaan HPK:lle jatkoajalla lukemin 3-4. Ässät hallitsi ottelun alkpupuolta, ja pääsi kahden maalin etulyöntiasemaan heti ensimmäisen erän alkuminuuteilla. Lopulta HPK kuitenkin nousi tasoihin ja sai jatkoajalla varmistettua itselleen voiton Juuso Ikonen laukauksesta.

Paikallinen - 3.3.2021, 15:06

Komissaari Jutta Urpilainen tekee virtuaalisen vierailun Satakuntaan ensi maanantaina 8.3.2021. 

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 3.3.2021, 14:11

Satakunnan Kauppakamarin uudessa ohjelmasarjassa keskitytään tulevaisuuden työhön ja erityisesti siihen, miten parhaat tyypit rakentavat yrityksen menestyksen. Uusi henkilö yrityksessä on aina uusi mahdollisuus ja tämä kannattaa hyödyntää hyvin.

Paikallinen - 3.3.2021, 12:56

Ulvilan Friitalan koulussa on tapahtunut altistumisia covid-19-virukselle maanantaina 1. maaliskuuta. Altistuneita on 18 nelosluokkalaista sekä heidän kaksi opettajaansa.

Paikallinen - 3.3.2021, 10:39

Porin kaupunki etsi rakkauslähettiläiksi aitoja ja uniikkeja porilaisia kuuluttamaan kaupungin parhaat puolet koko maailmalle. Poria selvästi rakastetaan, sillä innokkaita hakijoita oli 87. Hakemuksissa nousi esille rakkaus kotikaupunkia kohtaan 

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 3.3.2021, 10:39

Porissa toimiva Grazy Town on yritysyhteisö, jonka jäsenistö koostuu niin yksinyrittäjistä kuin liiketoiminnan asiantuntijoista. Grazy Town toimii Rautatienpuistokadulla ja joukosta löytyy jo kirjava joukko eri alojen asiantuntijoita, yhteensä noin kolmisenkymmentä yritystä.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 3.3.2021, 10:33

Sakari Salmisen paluusta Ässiin uutisoitiin reilu viikko sitten. Viime kesänä ruotsalainen Örebro ilmoitti Salmiselle sopimuksen purusta, jonka jälkeen mies on ollut vailla seuraa. Tuore pesti Porissa ulottuu kevääseen 2022. Salminen vieraili maanantaina Radio Porin kiekkomakasiinissa.

Paikallinen - 3.3.2021, 10:21

Länsi-Porin koulussa on maanantaina 1.3. tapahtunut altistumisia Covid-19-taudille 8G-luokalla ja kahdeksansien luokkien kotitaloustunnilla. Oppitunneilla on pidetty maskia pois lukien kotitaloustunnin ruokailu. Altistuneita on yhteensä 32 oppilasta.

Muut - 3.3.2021, 8:06

Divarin runkosarja on saatu pakettiin ja playoffit alkavat tulevana viikonloppuna. Karhujen sijoitus runkosarjassa oli toinen. Sarjapisteitä kertyi 63, yksi piste runkosarjan voittaja FBC Turkua vähemmän.

Paikallinen - 3.3.2021, 6:37

Rauman telakan työntekijöistä maanantaina otetuista 214:sta näytteestä löydettiin 54 uutta tartuntaa tiistaina. Työntekijät olivat vapautumassa karanteenista. Kaikkiaan telakkaan liittyviä koronatartuntoja on nyt ilmennyt 324 noin 1000 työntekijän joukosta.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 2.3.2021, 16:17

Liiga ja Jääkiekkolehti ovat valinneet helmikuun parhaaksi pelaajaksi Ässien hyökkääjä Sebastian Wännströmin.

Paikallinen - 2.3.2021, 15:12

Sataedu maksaa ruokarahakorvauksen etäopetuksessa oleville, maksuttomaan kouluruokaan oikeutetuille opiskelijoilleen. Maksuton kouluruoka kuuluu ammatillista perustutkintoa päätoimisesti suorittaville opiskelijoille ja valmentavassa VALMA-koulutuksessa opiskeleville.

Paikallinen - 2.3.2021, 14:55

Satakunnan Osuuskauppa varautuu sopeuttamaan toimintaansa koronapandemian vaikutusten myötä.

Ravintolatoimintaa rajoittavan lakiesityksen myötä Satakunnan Osuuskauppa käynnistää tänään matkailu- ja ravitsemiskaupan sekä liikennemyymäläkaupan henkilöstöjen yhteistoimintaneuvottelut.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Urheilu - 2.3.2021, 13:22

Porin Shotokan Karatea edustava Venla Karttunen kuuluu maailmanlaajuisesti ikäluokkansa lahjakkaimpiin ottelijoihin. Porin kaupunki muisti Venlaa hiljattain stipendillä ja hänet palkittiin myös Vuoden nuorena urheilijana sekä Urheilugaalassa yhtenä Vuoden lupaavana nuorena urheilijana.