Viesti studioon

studio@radiopori.fi
Sunnuntai, 29.
maaliskuuta
2020.
Onnittelut -
Lohko

#pori

#radiopori

#pesäkarhut

#some

23.3.2020, 15:29

Tulvatilanne rauhoittumassa Porissa – hyydepuomit vaikuttavat veneliikenteeseen

Poriin kohdistuvan vesistötulvavaaran arvioidaan olevan tämän talven osalta ohi. Sään ennustetaan lauhtuvan merkittävästi kuluvan viikon aikana ja myös yöpakkasten on ennustettu pysyvän pieninä. Porin kaupungin patoturvallisuusorganisaatio palaa alimmalta valmiustasolta takaisin normaaliin toimintaan. Mikäli olosuhteet muuttuvat ja tulvariski palaa, nostetaan valmiutta uudelleen.  

Kulunut talvi on ollut ongelmallinen runsaiden sateiden sekä meriveden tason voimakkaiden vaihtelujen vuoksi. Leudon talven takia Kokemäenjoen alaosalle ei saatu muodostettua jääkantta, jolloin hyyteen muodostumisen riski kasvoi.

– Lämpötila pysytteli kuitenkin sen verran lauhana, että hyydettä muodostui ainoastaan muutamina päivinä, eikä se ehtinyt aiheuttaa ongelmia. Merivesi oli keskimääräistä korkeammalla useamman kuukauden ajan, ja yhdessä suuren virtaaman kanssa se aiheutti ajoittain tulvavaaran erityisesti joen alajuoksulla Kahaluodossa sekä Kivinissä. Säännöstelyssä onnistuttiin niin hyvin, kuin se tällaisissa olosuhteissa on mahdollista, kertoo suunnitteluinsinööri Taina Koivisto Porin kaupungilta.

Kokemäenjoen valuma-alueelta tulee tällä hetkellä vähäisiä määriä lumen sulamisvesiä. Virtaama pysyy kuitenkin vielä jonkin aikaa korkeana, jotta järvien vesipinnat saadaan laskettua keskimääräiselle tasolle. Merivesi on tällä hetkellä keskimääräisellä tasollaan.

Ilmastonmuutoksen edetessä haasteelliset talvet tulevat yleistymään. Vuonna 2003 käynnistynyt Porin kaupungin ja Varsinais-Suomen ELY-keskuksen yhteinen tulvasuojeluhanke jatkaa toimintaansa toteuttaen muun muassa olemassa olevien patojen peruskorjauksia, uusia patojärjestelyjä, ruoppauksia sekä muita toimenpiteitä, joilla tulvariskiä saadaan vähennettyä.  

– Viime vuosina paremmin ja ennakoivammin toteutetun säännöstelyn, patojen peruskorjausten ja joen haarautumisalueen kunnossapitoruoppauksen ansiosta padoilla suojellut alueet säästyivät suurtulvalta, sanoo infrayksikön päällikkö Markku Koppelomäki Porin kaupungilta.

Hyydepuomit Koivistonluodossa ja Ulvilassa

Osana tulvavaaraan varautumista Kokemäenjokeen on talven aikana asennettu hyydepuomeja. Porin ja Ulvilan alueella joen poikki kulkevat puomit sijaitsevat Koivistonluodossa Hemmintien päässä sekä Ulvilassa noin kilometri Friitalan sillalta ylöspäin. Kettinkiset puomit kulkevat lähellä vedenpintaa ja estävät näin ollen veneilyn alueella.

ELY-keskus poistaa puomit tämän viikon aikana. Veneilijöitä pyydetään noudattamaan erityistä varovaisuutta alueella liikkuessaan.

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 27.3.2020, 15:36

Porin Ässät summaa tuoreessa tiedotteessaan koronavirusepidemiaan päättynyttä kauttaan ja luo katsausta tulevaan. HC Ässät Pori Oy:n liikevaihto oli kasvamassa noin 9 prosenttia arviolla, jossa olisi toteutunut yksi varmuudella pelattava pudotuspelien kotiottelu.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 27.3.2020, 12:21

Näyttelijäpariskunta Maarit ja Teemu Niemelä ovat viettäneet teatterin sulkemisen jälkeen aikaa kotona ja mm. vuoroviikoin neljän lapsen kotikoulusta huolehtien.

Millä tavalla arki ja koulunkäynti Käppärässä sujuvat, kuuntele haastattelu pientä nuottilinkkiä painamalla..

Sisältää kuvan
Paikallinen - 27.3.2020, 11:16

SuomiAreena tiedotti tänään, että kesän 2020 tapahtuma on peruttu. Tämä ei kuitenkaan vaikuta Pori Jazzin järjestämiseen.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 27.3.2020, 9:22

Vuodesta 2006 Porissa järjestetty SuomiAreena peruuntuu tämän vuoden osalta koronavirusepidemian takia.

Paikallinen - 27.3.2020, 7:51

Porin kaupunki on järjestänyt toimipisteiden sulkemisen johdosta vapautuvalle henkilöstölle uusia työtehtäviä eri puolilla organisaatiota. Tällä hetkellä noin 120 henkilöä on sijoitettu poikkeustilanteen ajaksi uusiin työtehtäviin, pääasiassa perusturvan vanhuspalveluihin.

Paikallinen - 27.3.2020, 6:11

Satakunnassa tunnistettujen koronavirus-tapauksien määrä on kaikkiaan 24. Torstaina varmistettu tapaus on Satakunnassa ensimmäinen, jonka tartunnanlähde ei ole tiedossa. Hän ei ole matkaillut ulkomailla eikä Suomessa alueilla, joissa tartuntoja on todettu.

Paikallinen - 26.3.2020, 15:49

Valtatie 2:lla Ulvilan Friitalassa sijaitsevaa automaattisen liikenteenvalvonnan kameratolppaa vahingoitettiin räjäyttämällä viime yönä. Tapaus sattui melko tarkalleen kello 05.00 aikaan. Tämän hetkisen tiedon mukaan teosta ei aiheutunut konkreettista vaaraa.

Paikallinen - 26.3.2020, 14:23

Porin perusturva tarjoaa koronavirusepidemian aikana yli 70-vuotiaille ja riskiryhmään kuuluville hoitotarvikejakelun asiakkailleen mahdollisuutta saada hoitosuunnitelmansa mukaiset tarvikkeet kotiinkuljetettuina.

Paikallinen - 26.3.2020, 13:03

Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen kertoo Satakunnan Kansalle lähettäneensä unkarilaiselle lento-operaattorille Base Airlinesille eilen kirjeen, jossa Luukkonen toteaa, että lentoliikenteeseen on otettava käyttöön niin sanottu force majeure -ehto.

Paikallinen - 26.3.2020, 10:11

Viime vuosi oli Porin kaupungin talouden kannalta todella huono. Vaikka taloudenpidossa onnistuttiin hyvin monella toimialalla, kaksi isoa tekijää vaikuttivat niin dramaattisesti kaupungin tulokseen, että tulos painui 28,9 miljoonaa euroa alijäämäiseksi.

Paikallinen - 26.3.2020, 7:10

Satakunnassa varmistui keskiviikkona yksi uusi laboratoriotestein todettu tartunta.  Lisäksi tämän tartunnan saaneen lähipiiristä kahdella on todettu koronatartunta oireiden perusteella. Asiasta uutisoi Yle Pori.

Paikallinen - 26.3.2020, 6:16

Validi Karkian syyskauden juhlavieras on marraskuussa 70 vuotta täyttävä Tuomari Nurmio. Useasti palkittu suomalaisen musiikin suunnannäyttäjä, yli 200 laulua kirjoittanut Nurmio ilmoitti hiljattain lopettavansa uusien laulujen säveltämisen.

Paikallinen - 26.3.2020, 6:14

Porin perusturvan koronaterveysasemalla hoidetaan jatkossa kaikki hengitystieinfektio-oireista, kuten yskästä, hengenahdistuksesta ja kuumeesta kärsivät potilaat. Hengitystieinfektioita ei hoideta perusturvan muilla terveysasemilla koronaepidemian aikana.

Paikallinen - 25.3.2020, 15:05

Satakunnan pelastuslaitos sai hälytyksen tänään hieman yhden jälkeen iltapäivällä Pomarkkuun, jossa risujenpoltto oli levinnyt maastoon. Voimakas tuuli levitti paloa nopeasti.

Pelastuslaitos kävi sammuttamassa palon.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 25.3.2020, 13:21

Kauniit kukat piristävät aina tilanteessa kuin tilanteessa. Tämän on huomannut myös yrittäjä Hannele Mäkinen Kukka- ja Sisustuspuoti Ihanasta. Liike palvelee asiakkaita normaalisti, noudattaen tietenkin tarkkoja hygieniamääräyksiä.

Paikallinen - 25.3.2020, 10:31

Punainen Citroen Saxo -merkkinen henkilöauto varastettiin Ulvilan Haistilantieltä lauantaina. Rekisteritunnuksella AYI-511varustettu auto vietiin iltapäiväkahden ja neljän välillä. Asiasta jotain tietäviä pyydetään ottamaan yhteyttä Porin poliisiin p. 0504564963.

Paikallinen - 25.3.2020, 8:03

Satakunnassa ei ole vahvistettu uusia koronavirustartuntoja tiistaina, kertoo infektioyksikön ylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä. Asiasta kertoo Satakunnan Kansa.

Paikallinen - 25.3.2020, 6:58

Karhujen ensi kauden joukkueen rakentaminen on täydessä vauhdissa. Uusimpina pelaajina sopimuksen ovat kirjoittaneet maalivahti Tomi Bergendahl ja hyökkääjä Juho Myllyharju. Päättyneellä kaudella Bergendahl pelasi Divarissa kaikkiaan kuusi ottelua. Niissä torjuntaprosentiksi muodostui 83,08 %.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 24.3.2020, 14:44

Satakunnan Osuuskauppa sopeuttaa matkailu- ja ravitsemiskauppatoimintaansa koronaepidemian vuoksi.  Yt-neuvotteluiden tuloksena 105 henkilöä lomautetaan.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 24.3.2020, 9:58

Heinäkuussa Porissa järjestettävä Pori jazz kertoo, että festivaalin järjestelyt jatkuvat normaalisti vallitsevasta koronavirustilanteesta huolimatta.Tapahtuma on tarkoitus järjestää 55. kertaa 10.-18. heinäkuuta.