Viesti studioon

studio@radiopori.fi
Torstai, 21.
lokakuuta
2021.
Onnittelut -
Lohko

#pori

#radiopori

#pesäkarhut

#some

11.10.2021, 6:39 – päivitetty 12.10.2021, 7:36

Satakunnan koronatilanne jatkuu vaikeana – aktiivinen näytteiden otto, kattava rokotteiden ottaminen ja varotoimien noudattaminen on tärkeää

Satakunnan koronatilanne on tällä hetkellä Suomen huonoin. Ilmaantuvuus on selvästi yli 200 / 100 000 asukasta / 14 vrk.  Altistuminen koronavirukselle on mahdollista missä tahansa ihmisten parissa liikuttaessa. Suurimmassa riskissä ovat luonnollisesti rokottamattomat tai vajaasti rokotetut. Satasairaalassa on nyt kaksitoista  koronapotilasta: Kaksi teho-osastolla ja kymmenen vuodeosastolla. Lisäksi terveyskeskusten vuodeosastoilla on neljä koronapotilasta. Ehdoton valtaosa potilaista on ollut rokottamattomia. 

Joukossa on myös muutamia iäkkäitä (noin 80 vuotiasta tai vanhempaa) henkilöä, joiden rokotusvaste voi olla heikompi ja sen on todettu hiipuvan muuta väestöä nopeammin.

Satasairaalan kirurgisella osastolla KIRO 3 on viime viikolla saattanut altistua Covid-infektiolle

Lauantai-illalla paljastui, että Satasairaalan kirurgisella osastolla KIRO 3 on viime viikolla ollut hoidossa kaksi potilasta, joiden Covid-19 infektio on tullut esiin hoitojakson jälkeen ja joiden tartunta on voinut tapahtua osastolla. Ensimmäinen potilaista oli ollut mahdollisesti tartuttavana osastolla 4.10.2021.Toinen potilas 4 - 7.10.2021. Heitä on kuitenkin hoidettu osaston eri osissa, nk. punaisessa ja vihreässä moduulissa, molemmat sijaitsevat osaston nk. B-käytävällä.
Tapausten huonetoverit ja lähikontaktit on kartoitettu ja puutteellisen rokotesuojan omaavat on asetettu tai asetetaan karanteeniin 10-14 vuorokaudeksi (pidempi karanteeni koskee sairaala- ja laitoshuollossa olevia potilaita). Rokotetuista otetaan näytteet, eikä heitä aseteta karanteeniin, elleivät he ole sairaala tai laitoshuollossa edelleen. 

Pidetään todennäköisenä, että ainakin jälkimmäinen tartunnoista on saatu osastolla. Koska henkilökunnan rokotekattavuus on hyvä ja kaikessa potilastyössä käytetään suojaimia, on todennäköistä, että tartunta on saatu joko toiselta potilaalta tai vierailijalta. Tartunnan lähde ei ole selvillä. 
Tilanteen eilen illalla paljastuttua potilasliikenne kirurgian osaston KIRO 3 punaiseen ja vihreään moduuliin keskeytettiin tilapäisesti ja kaikilta hoidossa olevilta potilailta ja vuorossa olevalta henkilökunnalta otettiin näytteet. Ne osoittautuivat negatiivisiksi, joten potilasliikenne on voitu taas avata. Loput henkilökunnasta testataan tänään.  Laajempaa leviämistä osastolla ei siis ole todettu. 

Ydinviestit tilanteesta: 
1. Muistutetaan kaikkia terveydenhuollon ja hoivan yksiköitä, että koronanäytteet tulee ottaa matalalla kynnyksellä myös kesken hoidon, mikäli potilaalle tai asiakkaalle ilmaantuu koronavirusinfektioon viittaavia oireita.
2. Sairaalassa tai laitoksissa vierailtaessa on käytettävä suu-nenäsuojusta ja noudatettava hyvää käsihygieniaa. Sairaaloiden vierailuohjeita tulee noudattaa, vieraita voi olla 2-3 läheistä.  Etenkin puutteellisen rokotussuojan omaavien henkilöiden on syytä välttää vierailuja sairaaloissa tai hoitolaitoksissa.
3. Altistua voi tällä hetkellä Satakunnassa laajasti. Ohjeet testiin hakeutumisesta löytyvät Milloin ja missä koronanäyte otetaan? | Satasairaala. Testit otetaan joko terveyskeskuksessa tai työterveyshuollossa, sairaalapotilaiden ja oman henkilökunnan osalta Satasairaalassa

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 21.10.2021, 15:10

Eurajoella sijaitsevassa palvelukodissa iäkäs henkilö on menehtynyt rokottamattomalta hoitajalta tarttuneeseen koronavirukseen, kertoo Yle Pori.

Ylen tietojen mukaan sattuneesta on aikaa pari viikkoa.

Paikallinen - 21.10.2021, 12:59

Pori Jazzin toiminnanjohtajaksi on nimitetty Kristian Vainio. Vainio on kuulunut Pori Jazz 66 ry. hallitukseen ja ollut sen puheenjohtaja 2020 – 2021. Päätyönään tuore toiminnanjohtaja on ollut viimeksi Kuljetusliike Kalevi Huhtala Oy:n kehitysjohtajana.

Paikallinen - 21.10.2021, 7:52

Yli 60-vuotiaiden kolmansia koronarokoteannoksia aletaan jakaa Raumalla ja Porin perusturvan alueella näillä näkymin ensi viikolla. Asiasta uutisoi Yle Pori. Porin perusturva tekee päätöksen rokotusaikataulusta maanantaina.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 20.10.2021, 20:51

Ässien kiri kolmannessa erässä ei riittänyt KalPaa vastaan. Kotijoukkue otti voiton porilaisista lukemin 4–3.

Ässistä maalinteossa onnistuivat Alexander Ruuttu, Albin Eriksson ja Teemu Lepaus. Ruotsalaisvahvistus Erikssonille maali oli liigauransa ensimmäinen. 

Sisältää ääntä
Paikallinen - 20.10.2021, 14:28

Starttiraha edistää uutta yritystoimintaa ja työllistymistä. Se myös turvaa yrittäjän toimeentuloa yritystoimintaa käynnistäessä. Kuka starttirahaa voi saada ja millaiseen toimintaan sitä voidaan myöntää? Haastattelussa starttiraha asiantuntija Hanna Uusitalo Satakunnan TE-toimistosta.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 20.10.2021, 10:02

Uusi valtuustokausi alkoi Porissa kesäkuun kuntavaalien myötä. Seuraavan nelivuotiskauden valtuustosopimus allekirjoitettiin eilen Porin kaupungintalolla, jossa kaikki valtuustopuolueet vetivät nimensä paperiin, joka luo kehyksen seuraavien vuosien politiikalle.

Paikallinen - 20.10.2021, 8:17

Porin koulut osallistuivat syyskuussa valtakunnalliseen Hävikkiviikkoon punnitsemalla oppilaiden lautasilta roskiin heittämän ruuan määrää. Tavoitteena oli, että roskiin heitettäisiin päivässä alle 10 grammaa ruokaa per oppilas.

Paikallinen - 20.10.2021, 8:13

Kankaanpään poliisi sai viime yönä noin yhden aikaan ilmoituksen Karviassa Sarvelantiellä tapahtuneesta auton ulosajosta. Tapahtumapaikalla puhallutettu, pakettiautolla ojaan ajanut epäilty mieskuljettaja puhalsi poliisin alkometriin noin 2,1 promillea.

Paikallinen - 20.10.2021, 8:06

Vuoden 2020 tulo- ja verotietojensa luovutusta tiedotusvälineiden käyttöön on vastustanut kaikkiaan yli 2 000 verovelvollista kansalaista. Satakunnan maakunnasta tietojen luovutuskieltoa on hakenut 48 henkilöä.

Paikallinen - 19.10.2021, 15:46

Poliisin valtakunnallisen valvontateeman mukaisesti Lounais-Suomen poliisi valvoi viime viikolla tehostetusti raskasta liikennettä alueellaan. Eniten puutteita havaittiin kuormien varmistuksessa sekä ajo- ja lepoaikojen noudattamisessa.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 19.10.2021, 14:53

Porissa Tiiliruukissa toimiva Marvaco on Pohjoismaiden suurin fleksolaattojen valmistaja ja johtava pakkausaineistojen tuotantoyhtiö. Fleksopainolla tarkoitetaan kohopainomenetelmää, jossa painolaattana käytetään joustavaa materiaalia.

Jääkiekko - 19.10.2021, 12:23

31-vuotias kanadalaispuolustaja Shawn Lalonde on Ässien tuore hankinta. Puolustaja on tehnyt kovaa jälkeä viimeisinä vuosina Euroopan huippusarjoissa. Lalonde on voittanut kolme kertaa Saksan pääsarjan DEL-liigan puolustajien maalipörssin ja kerran puolustajien pistepörssin.

Paikallinen - 19.10.2021, 8:18

Satakuntaliitto toteutti Satakunnan korkeakoulutuksen kehittämistä koskevan selvitystyön, jonka loppuraportista saatiin kaikkiaan 13 lausuntoa.

Paikallinen - 18.10.2021, 14:07

Influenssarokotukset alkavat Porin perusturvassa marraskuun 1. päivä. Uusia eriä rokotetta tulee pitkin talvea viikoittain.

Paikallinen - 18.10.2021, 6:55

Ruoanlaitosta johtunut tulipalo työllisti pelastuslaitosta ja poliisia lauantaina Messintiellä Porin Pormestarinluodossa. Palo syttyi rasvakattilasta. Osa huoneiston asukkaista kävi ensihoidon tarkastettavana.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 16.10.2021, 19:55

Kuuntele parhaat palat nuottia klikkaamalla.

Paikallinen - 16.10.2021, 8:49

Koronapotilaiden sairaanhoidon tarve on yhä korkealla tasolla Satakunnassa.

Satasairaalassa on tällä hetkellä hoidossa 10 Covid-potilasta, joista 2 on tehohoidossa. Perusterveydenhuollon yksiköiden vuodeosastolla on 8 iäkästä potilasta. 

Paikallinen - 15.10.2021, 13:51

Pori Jazzin hallituksen puheenjohtaja Kristian Vainio kertoo Ylelle, että festivaali ei ole etsimässä uutta toimitusjohtajaa. Tehtävää hoitanut Miika Ranne jätti paikkansa keväällä.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 15.10.2021, 11:43

Uusi liigakausi on startannut koronan sävyttämän viime kauden jälkeen. Porin Ässillä on haastattelua tehdessä 13 ottelua takana, joista kasassa on kolme kolmen pisteen voittoa.

Paikallinen - 15.10.2021, 10:02

Tervasmäen ja Haistilan välillä Nakkilassa tapahtui perjantaina aamulla kahden henkilöauton välinen perääajo. Pelastuksen saapuessa paikalla etummaisena ollut ajoneuvo oli jo poistunut paikalta. Peräänajanut henkilöauto ajautui ulos tieltä päin valotolppaa. Henkilöautossa oli kaksi osallista.