Viesti studioon

studio@radiopori.fi
Torstai, 21.
lokakuuta
2021.
Onnittelut -
Lohko

#pori

#radiopori

#pesäkarhut

#some

24.9.2021, 16:28 – päivitetty 27.9.2021, 13:38

Rauman telakalla työskentelevillä todettu 40 koronatartuntaa – valtaosa havaittu RMC:n teettämissä säännöllisissä testauksissa

Rauma Marine Constructionsin (RMC) telakalla työskentelevillä on yhtiön teettämissä testauksissa todettu 17.9. alkaen 40 koronatartuntaa, joista 34 on todettu tällä viikolla. Tartunnat kohdistuvat pääasiassa verkostoyrityksien työntekijöihin ja ne on saatu paikannettua rakenteilla olevan laivan tiettyyn osaan. Lisätartuntojen estämiseksi RMC on yhdessä Rauman kaupungin terveysviranomaisten kanssa laajentanut satunnaistestausta merkittävästi ja pitää noin 200 rakenteilla olevassa laivassa työskentelevää henkilöä poissa töistä tulevana viikonloppuna.

Kuluneen viikon aikana todettujen koronavirustartuntojen myötä RMC on ryhtynyt yhdessä verkostoyrityksien ja terveysviranomaisten kanssa viipymättä toimenpiteisiin lisätartuntojen estämiseksi.

Tartunnat on paikallistettu tiettyyn rakenteilla olevan laivan osaan. Turvatoimenpiteenä RMC pitää tässä laivan osassa työskentelevät noin 200 henkilöä poissa töistä viikonlopun ajan. Ensi viikon maanantaina testataan henkilöistä ne, joita viranomaiset eivät aseta karanteeniin. Negatiivisen testituloksen saavat henkilöt voivat palata töihin.

Rauman telakan testauspisteellä on suoritettu tartuntojen vuoksi kuluneella viikolla laajennettuja satunnaistestauksia sekä RMC:n omalle että verkostoyrityksien henkilöstölle. Myös kahdesti rokotettuja on testattu. Lisäksi RMC tarjosi torstaina 23.9. telakka-alueelta terveysviranomaisille tilat verkostoyrityksien työntekijöiden rokotustilaisuuden järjestämistä varten.

- Suhtaudumme äärimmäisen vakavasti ilmenneisiin tartuntoihin ja haluamme yhdessä viranomaisten kanssa varmistaa, että tapauksia ei tule enempää. Aikaisemman onnistuneen viranomaisyhteistyön myötä meillä on hyvä valmius reagoida tartuntoihin nopeasti. Seuraamme tilannetta nyt tarkasti jatkotoimenpiteiden varalta, sanoo Rauma Marine Constructionsin toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa.

Syyskuun puoliväliin mennessä satunnaistestejä yli 2 600 kappaletta – tartuntoja kuusi

RMC on kuluvan vuoden maaliskuusta lähtien tehnyt turvallisuustoimenpiteenä satunnaistestauksia sekä omille että verkostoyrityksien oireettomille työntekijöille. Ennen tämän viikon tartuntoja telakka-alueella työskenteleville oli tehty lähes 2 600 testiä, joiden joukosta oli löytynyt kuusi tartuntaa.

Heinimaa korostaa testaamisen tärkeyttä erityisesti käsillä olevan tilanteen valossa.

- Satunnaistestit ovat antaneet meille lähes reaaliaikaisen kuvan telakan koronatilanteesta, joka oli pysynyt rauhallisena ennen kuluvaa viikkoa. Testausmalli on auttanut meitä myös tämänhetkisessä tilanteessa reagoimaan nopeasti, sillä tartunnat havaittiin omalla testauspisteellämme. Olemme pystyneet hyvin pikaisella aikataululla laajentamaan testauksia tiettyyn osaan henkilöistä, minkä toivomme auttavan tilanteen rauhoittamisessa.

Kaikki verkostoyrityksien työntekijät voivat halutessaan mennä telakka-alueen porttien ulkopuolella sijaitsevalle testauspisteelle testattavaksi myös oma-aloitteisesti, jos he ovat oireettomia. Jos töihin tulevalla henkilöllä on vähäisiäkin oireita, hänet ohjataan suoraan työterveyshuoltoon.

Myös muut tiukat turvatoimet edelleen käytössä

RMC:n telakalla on ollut koronaviruspandemian alusta alkaen käytössä laajat turvatoimet koronatartuntojen ehkäisemiseksi. Helmikuussa ilmenneen tartuntaryppään myötä yhtiö otti välittömästi käyttöön tiukennetun turvallisuussuunnitelman, jota noudatetaan edelleen.

Kaikille telakka-alueella työskenteleville oireettomille henkilöille tehdään satunnaistestauksia ja suoraan ulkomailta telakalle töihin saapuvilta edellytetään negatiivista koronatestitulosta. Verkostoyrityksien työntekijät toimivat majoituksessa, kuljetuksissa ja telakka-alueella tiimeinä, jolloin mahdolliset koronavirukselle altistuneet henkilöt pystytään kartoittamaan nopeasti karanteeniin asettamista varten. Lisäksi telakka-alueen sisätiloissa ja rakenteilla olevassa laivassa on voimassa maskipakko.

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 21.10.2021, 15:10

Eurajoella sijaitsevassa palvelukodissa iäkäs henkilö on menehtynyt rokottamattomalta hoitajalta tarttuneeseen koronavirukseen, kertoo Yle Pori.

Ylen tietojen mukaan sattuneesta on aikaa pari viikkoa.

Paikallinen - 21.10.2021, 12:59

Pori Jazzin toiminnanjohtajaksi on nimitetty Kristian Vainio. Vainio on kuulunut Pori Jazz 66 ry. hallitukseen ja ollut sen puheenjohtaja 2020 – 2021. Päätyönään tuore toiminnanjohtaja on ollut viimeksi Kuljetusliike Kalevi Huhtala Oy:n kehitysjohtajana.

Paikallinen - 21.10.2021, 7:52

Yli 60-vuotiaiden kolmansia koronarokoteannoksia aletaan jakaa Raumalla ja Porin perusturvan alueella näillä näkymin ensi viikolla. Asiasta uutisoi Yle Pori. Porin perusturva tekee päätöksen rokotusaikataulusta maanantaina.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 20.10.2021, 20:51

Ässien kiri kolmannessa erässä ei riittänyt KalPaa vastaan. Kotijoukkue otti voiton porilaisista lukemin 4–3.

Ässistä maalinteossa onnistuivat Alexander Ruuttu, Albin Eriksson ja Teemu Lepaus. Ruotsalaisvahvistus Erikssonille maali oli liigauransa ensimmäinen. 

Sisältää ääntä
Paikallinen - 20.10.2021, 14:28

Starttiraha edistää uutta yritystoimintaa ja työllistymistä. Se myös turvaa yrittäjän toimeentuloa yritystoimintaa käynnistäessä. Kuka starttirahaa voi saada ja millaiseen toimintaan sitä voidaan myöntää? Haastattelussa starttiraha asiantuntija Hanna Uusitalo Satakunnan TE-toimistosta.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 20.10.2021, 10:02

Uusi valtuustokausi alkoi Porissa kesäkuun kuntavaalien myötä. Seuraavan nelivuotiskauden valtuustosopimus allekirjoitettiin eilen Porin kaupungintalolla, jossa kaikki valtuustopuolueet vetivät nimensä paperiin, joka luo kehyksen seuraavien vuosien politiikalle.

Paikallinen - 20.10.2021, 8:17

Porin koulut osallistuivat syyskuussa valtakunnalliseen Hävikkiviikkoon punnitsemalla oppilaiden lautasilta roskiin heittämän ruuan määrää. Tavoitteena oli, että roskiin heitettäisiin päivässä alle 10 grammaa ruokaa per oppilas.

Paikallinen - 20.10.2021, 8:13

Kankaanpään poliisi sai viime yönä noin yhden aikaan ilmoituksen Karviassa Sarvelantiellä tapahtuneesta auton ulosajosta. Tapahtumapaikalla puhallutettu, pakettiautolla ojaan ajanut epäilty mieskuljettaja puhalsi poliisin alkometriin noin 2,1 promillea.

Paikallinen - 20.10.2021, 8:06

Vuoden 2020 tulo- ja verotietojensa luovutusta tiedotusvälineiden käyttöön on vastustanut kaikkiaan yli 2 000 verovelvollista kansalaista. Satakunnan maakunnasta tietojen luovutuskieltoa on hakenut 48 henkilöä.

Paikallinen - 19.10.2021, 15:46

Poliisin valtakunnallisen valvontateeman mukaisesti Lounais-Suomen poliisi valvoi viime viikolla tehostetusti raskasta liikennettä alueellaan. Eniten puutteita havaittiin kuormien varmistuksessa sekä ajo- ja lepoaikojen noudattamisessa.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 19.10.2021, 14:53

Porissa Tiiliruukissa toimiva Marvaco on Pohjoismaiden suurin fleksolaattojen valmistaja ja johtava pakkausaineistojen tuotantoyhtiö. Fleksopainolla tarkoitetaan kohopainomenetelmää, jossa painolaattana käytetään joustavaa materiaalia.

Jääkiekko - 19.10.2021, 12:23

31-vuotias kanadalaispuolustaja Shawn Lalonde on Ässien tuore hankinta. Puolustaja on tehnyt kovaa jälkeä viimeisinä vuosina Euroopan huippusarjoissa. Lalonde on voittanut kolme kertaa Saksan pääsarjan DEL-liigan puolustajien maalipörssin ja kerran puolustajien pistepörssin.

Paikallinen - 19.10.2021, 8:18

Satakuntaliitto toteutti Satakunnan korkeakoulutuksen kehittämistä koskevan selvitystyön, jonka loppuraportista saatiin kaikkiaan 13 lausuntoa.

Paikallinen - 18.10.2021, 14:07

Influenssarokotukset alkavat Porin perusturvassa marraskuun 1. päivä. Uusia eriä rokotetta tulee pitkin talvea viikoittain.

Paikallinen - 18.10.2021, 6:55

Ruoanlaitosta johtunut tulipalo työllisti pelastuslaitosta ja poliisia lauantaina Messintiellä Porin Pormestarinluodossa. Palo syttyi rasvakattilasta. Osa huoneiston asukkaista kävi ensihoidon tarkastettavana.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 16.10.2021, 19:55

Kuuntele parhaat palat nuottia klikkaamalla.

Paikallinen - 16.10.2021, 8:49

Koronapotilaiden sairaanhoidon tarve on yhä korkealla tasolla Satakunnassa.

Satasairaalassa on tällä hetkellä hoidossa 10 Covid-potilasta, joista 2 on tehohoidossa. Perusterveydenhuollon yksiköiden vuodeosastolla on 8 iäkästä potilasta. 

Paikallinen - 15.10.2021, 13:51

Pori Jazzin hallituksen puheenjohtaja Kristian Vainio kertoo Ylelle, että festivaali ei ole etsimässä uutta toimitusjohtajaa. Tehtävää hoitanut Miika Ranne jätti paikkansa keväällä.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 15.10.2021, 11:43

Uusi liigakausi on startannut koronan sävyttämän viime kauden jälkeen. Porin Ässillä on haastattelua tehdessä 13 ottelua takana, joista kasassa on kolme kolmen pisteen voittoa.

Paikallinen - 15.10.2021, 10:02

Tervasmäen ja Haistilan välillä Nakkilassa tapahtui perjantaina aamulla kahden henkilöauton välinen perääajo. Pelastuksen saapuessa paikalla etummaisena ollut ajoneuvo oli jo poistunut paikalta. Peräänajanut henkilöauto ajautui ulos tieltä päin valotolppaa. Henkilöautossa oli kaksi osallista.