Viesti studioon

studio@radiopori.fi
Perjantai, 5.
maaliskuuta
2021.
Onnittelut -
Lohko

#pori

#radiopori

#pesäkarhut

#some

4.11.2020, 11:57 – päivitetty 4.11.2020, 15:56

Q&A sai alkunsa, kun Luvialla syntyneen Mikko Rautakallion bändikaverit eivät ehtineetkään treeneihin - kuuntele haastattelu

Media

Rullalautailun SM-kisoissa ensimmäistä kertaa Bad Religionia kuullut, Luvialla 70-luvun loppupuolella syntynyt folk-popartist Q&A, eli Mikko Rautakallio kokee olonsa uuden albumin julkaisun myötä henkiseksi edestakaisin soutamiseksi.

- On hyvä fiilis, mutta samalla on tankki kyllä tyhjä, kommentoi uuden Good Heart -albumin lokakuussa julkaissut laulaja-lauluntekijä

Q&A on Rautakallion sooloprojekti, joka sai alkunsa kymmenisen vuotta sitten, kun artistin alternative rockbändi Black Marketin piti eräänä kesänä treenata.

- Olin odottanut kuin kuuta nousevaa, että tulee kesälomat ja päästäis enemmän treenaamaan. Muistan kuinka heinäkuu tuli ja omassa pienessä asunnossani hieroin käsiä yhteen, miettien ai että, että sitten kyllä soitetaan paljon. Sitten pojat ilmoitti yksi kerrallaan mihin kaikkialle ovat lähdössä, eli ei soitettu yhtään ja tästä puolnärkästyneenä päätin, että jos ei me yhdessä soiteta, niin minä soitan ainakin. Tästä alkoikin sitten ne akustiset kappaleet syntymään, kertoo Q&A

Nyt julkaistu Good Heart on Q&A:n toinen albumi, kun ensimmäinen Regression to the Mean on julkaistu vuonna 2013.

Kantavia teemoja uudella albumilla ovat itsensä ymmärtäminen ja eheyttäminen sekä vastuun ottaminen omista teoista ja elämästä. Levyllä Rautakallio käsittelee vaikeita kokemuksiaan ja niiden yhteenkasaantumista, sekä sitä kuinka niistä lopulta selvitään parempana ihmisenä. Parisuhdekiemuroiltakaan ei vältytä mutta vastapainona eletään myös ihastumisen eufoorisia hetkiä. 

Kissin, Dion ja mm. Twisted Sistersin värittämässä maailmassa nuori Rautakallio kiinnostui kuitenkin rapista sekä lujaa puhaltavasta amerikkalaisesta skeittipunkista samalla, kun skeittiharrastus vei miehen isommille rampeille ja samalla myös jopa teholle saakka, kun pää kolisi pientareeseen ilman kypärää. 

Vieläkö skeittilauta pysyy jalkojen alla?

- Pysyy, pysyy, mutta en ole vähän aikaan mennyt. Mulla on käynyt sen verran hyvä mäihä, että en ole polviani telonut, vaikka muuten onkin sattunut päähän ja ranteisiin. Muutama vuosi sitten päätin, että jos ei ole ihan pakko lähteä skeittamaan, niin keskityn johonkin muuhun. Eikä tämä 43-vuotias ruho välttämättä enää kestä sitä mitä mieli haluaa.

Kuuntele koko haastattelu nuottilinkkiä kuvan yläreunasta klikkaamalla.
 

 

 

Uusimmat uutiset

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 5.3.2021, 20:54

Kuuntele ottelun highlightsit klikkaamalla harmaata nuolta!

Paikallinen - 5.3.2021, 12:42

Alaikäinen poika joutui Porissa pahoinpitelyrikoksen uhriksi viime maanantaina Sirkustorin lähistöllä. Asiasta kertoo Satakunnan Kansa. Lehden tietojen mukaan poliisi tutkii tapausta törkeänä pahoinpitelynä.

Paikallinen - 5.3.2021, 12:25

Porin Tuorsniemen koulussa on tapahtunut altistuksia koronavirukselle 2. ja 4. luokilla viime maanantaina. Sairastuneet henkilöt ovat olleet koulussa tartuttavuusaikana ja tämän takia karanteeniin asetetaan yhteensä 44 oppilasta. Lisäksi on altistunut kaksi opettajaa.

Paikallinen - 5.3.2021, 10:46

Useita Yön kappaleita säveltänyt ja sanoittanut Jussi Hakulinen tekee syksyllä kolme suurta areenakonserttia. Jussi Hakulinen – Yön viimeinen varietee -kiertue on tässä mittakaavassa viimeinen, jonka Hakulinen tekee keskittyen säveltämiinsä ja sanoittamiinsa Yön kappaleisiin.

Paikallinen - 5.3.2021, 7:22

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä toteaa Satakunnan koronavirustilanteen olevan edelleen vaikea ja alue on selkeästi leviämisvaiheessa.

Paikallinen - 4.3.2021, 16:53

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on kiristänyt koronarajoituksia Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueilla. Taustalla on maakuntien nopeasti huonontunut koronatilanne. Avi määrää useita asiakastiloja suljettavaksi kahden viikon ajaksi.

Paikallinen - 4.3.2021, 14:40

Porissa sijaitsevassa Leo’s Leikkimaassa on tapahtunut mahdollisia altistumisia koronavirukselle viime viikon tiistaina 23.2. klo 15.45-18.45 välisenä aikana. Asiakas on ollut tiloissa tartuttavuusaikana ja sairastunut myöhemmin.

Paikallinen - 4.3.2021, 12:18

Porin Kyläsaaren koulussa on tapahtunut altistumisia koronavirukselle viime tiistaina. Altistuneita on 4A-luokalla noin 20 ja heidät asetetaan karanteeniin altistumisesta 14 vuorokauden ajaksi. Henkilökunta on käyttänyt maskeja suositusten mukaisesti.

Paikallinen - 4.3.2021, 10:24

Tekojäärataa ja Liisantorin tekojäätä ylläpidetään vielä 14. maaliskuuta asti, jonka jälkeen luistelukausi tulee tämän vuoden osalta päätökseen.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 4.3.2021, 8:10

MTV ja Porin kaupunki järjestävät SuomiAreenan ensi kesänä hybriditapahtumana. Käytännössä SuomiAreena-ohjelmaa tuotetaan muutamalta eri lavalta – Porista ja Helsingistä – ja fyysisesti tapahtumapaikoille Poriin ja Helsinkiin otetaan osallistujia vallitsevien koronaohjeistusten puitteissa.

Paikallinen - 4.3.2021, 7:04

Rauman telakan työntekijöistä tiistaina otetuissa testeissä on löytynyt 16 uutta koronatartuntaa.

Sisältää ääntä
Jääkiekko - 3.3.2021, 21:03

Ässät hävisi eilen kotonaan HPK:lle jatkoajalla lukemin 3-4. Ässät hallitsi ottelun alkpupuolta, ja pääsi kahden maalin etulyöntiasemaan heti ensimmäisen erän alkuminuuteilla. Lopulta HPK kuitenkin nousi tasoihin ja sai jatkoajalla varmistettua itselleen voiton Juuso Ikonen laukauksesta.

Paikallinen - 3.3.2021, 15:06

Komissaari Jutta Urpilainen tekee virtuaalisen vierailun Satakuntaan ensi maanantaina 8.3.2021. 

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 3.3.2021, 14:11

Satakunnan Kauppakamarin uudessa ohjelmasarjassa keskitytään tulevaisuuden työhön ja erityisesti siihen, miten parhaat tyypit rakentavat yrityksen menestyksen. Uusi henkilö yrityksessä on aina uusi mahdollisuus ja tämä kannattaa hyödyntää hyvin.

Paikallinen - 3.3.2021, 12:56

Ulvilan Friitalan koulussa on tapahtunut altistumisia covid-19-virukselle maanantaina 1. maaliskuuta. Altistuneita on 18 nelosluokkalaista sekä heidän kaksi opettajaansa.

Paikallinen - 3.3.2021, 10:39

Porin kaupunki etsi rakkauslähettiläiksi aitoja ja uniikkeja porilaisia kuuluttamaan kaupungin parhaat puolet koko maailmalle. Poria selvästi rakastetaan, sillä innokkaita hakijoita oli 87. Hakemuksissa nousi esille rakkaus kotikaupunkia kohtaan 

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 3.3.2021, 10:39

Porissa toimiva Grazy Town on yritysyhteisö, jonka jäsenistö koostuu niin yksinyrittäjistä kuin liiketoiminnan asiantuntijoista. Grazy Town toimii Rautatienpuistokadulla ja joukosta löytyy jo kirjava joukko eri alojen asiantuntijoita, yhteensä noin kolmisenkymmentä yritystä.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 3.3.2021, 10:33

Sakari Salmisen paluusta Ässiin uutisoitiin reilu viikko sitten. Viime kesänä ruotsalainen Örebro ilmoitti Salmiselle sopimuksen purusta, jonka jälkeen mies on ollut vailla seuraa. Tuore pesti Porissa ulottuu kevääseen 2022. Salminen vieraili maanantaina Radio Porin kiekkomakasiinissa.

Paikallinen - 3.3.2021, 10:21

Länsi-Porin koulussa on maanantaina 1.3. tapahtunut altistumisia Covid-19-taudille 8G-luokalla ja kahdeksansien luokkien kotitaloustunnilla. Oppitunneilla on pidetty maskia pois lukien kotitaloustunnin ruokailu. Altistuneita on yhteensä 32 oppilasta.

Muut - 3.3.2021, 8:06

Divarin runkosarja on saatu pakettiin ja playoffit alkavat tulevana viikonloppuna. Karhujen sijoitus runkosarjassa oli toinen. Sarjapisteitä kertyi 63, yksi piste runkosarjan voittaja FBC Turkua vähemmän.