Viesti studioon

studio@radiopori.fi
Lauantai, 29.
helmikuuta
2020.
Onnittelut -
Lohko

#pori

#radiopori

#pesäkarhut

#some

28.9.2019, 12:50 – päivitetty 28.9.2019, 19:58

Porin Pesäkarhut, Inkeri Ahokas ja Heikki Lähdekorpi saivat Pori-palkinnot

Porin Pesäkarhut ry on vuoden 2019 Pori-palkinnon saaja. Nuori porilainen -palkinnot saivat Porin Yleisurheilun juoksijalahjakkuus Inkeri Ahokas ja MM-tasolla ammunnassa pärjännyt Heikki Lähdekorpi.

Päätökset Pori-palkittavista on tehnyt Porin kaupunginhallitus. Palkinnot luovutettiin Porin päivän torijuhlassa 28. syyskuuta.

– Pori-palkinto myönnetään tunnustukseksi henkilölle tai yhteisölle, joka erityisen ansiokkaalla teollaan tai toiminnallaan on kunnostautunut lähimmäisen tai yleensä yhteiskunnan hyväksi, sanoo Porin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Diana Bergroth-Lampinen.

Nuori porilainen -palkinto myönnetään tunnustukseksi alle 25-vuotiaalle henkilölle tai ryhmälle, joka teoissaan tai toiminnassaan tuo esille kotiseuturakkautta, -ylpeyttä ja -arvostusta sekä korostaa porilaisuutta.

Pesäkarhut tekevät pitkäjänteistä työtä 

Porin Pesäkarhut ry tekee erityisen ansiokasta toimintaa yhteisönsä hyväksi. Suomen suurimpana pesäpalloseurana vuosina 2017 ja 2018 palkittu porilaisseura tekee Poria tunnetuksi esimerkillisellä tavalla. Pori-palkinto on kunnianosoitus ja kiitos koko seuralle ja sen toiminnalle porilaisten hyväksi.

– Kotikaupungin myöntämä huomionosoitus on suuri kunnia koko seurayhteisölle ja kannustaa meitä päivittäisessä seuratyössä liikuttamaan ja tarjoamaan elämyksiä porilaisille entistäkin innokkaammin, iloitsee Pesäkarhujen puheenjohtaja Vesa Saine.

Pesäkarhujen toiminta on alkanut vuonna 1985. Toiminta-ajatuksena on ollut mahdollistaa mahdollisimman monelle pesäpallon harrastaminen. Tänä päivänä Pesäkarhut liikuttaa taaperoista aikuisiin, mahdollistaen harrastamisen polun matalankynnyksen harrasteliikunnasta huippu-urheiluun saakka.

– Pesäkarhut on noussut vuosien saatossa myös Suomen seuratuimmaksi naisten seurajoukkueeksi, kun huomioidaan sekä katsojakeskiarvo että sosiaalisen median seuraajat. Porin kaupunki tarjoaa hyvän toimintaympäristön seuratoiminnalle ja haluammekin suurella ylpeydellä olla kasvattamassa vastavuoroisesti Porin tunnettavuutta, toteaa Saine.

Pori-palkinto on myönnetty vuodesta 1964 lähtien. Ensimmäisen Pori-palkinnon saaja oli varatuomari Kaarlo Saarenheimo. Viime vuonna palkinnon sai Tactic Games Oy.

Nuorien palkinto yleisurheilijalle ja ampujalle

Porin kaupunginhallitus myönsi vuoden 2019 Nuori porilainen -palkinnon Inkeri Ahokkaalle. Ahokas on aloittanut kuusi vuotta sitten yleisurheilun ja ansioitunut SM-kilpailuissa.

– Juoksu ja pituushyppy ovat päälajejani. Tänä vuonna voitin SM-kilpailuissa hopeaa sadan metrin juoksusta ja pituushypystä kultaa. Pori on kiva kaupunki ja sopivan kokoinen. Tuntuu hienolta, että saavutuksia huomioidaan myös täällä, toteaa Ahokas.

Ahokkaan kunnianhimo kisaajana on erimerkillistä porilaista periksiantamattomuutta. Menestyksensä myötä Ahokas on tehnyt Poria tunnetuksi positiivisessa valossa.

Toisen Nuori porilainen -palkinnon saaja on Heikki Lähdekorpi. Lähdekorpi on voittanut menestyksekkään kilpauransa aikana useita kansainvälisiä ja kansallisia arvomitaleita pienoiskivääri- ja ilmakivääriammunnassa. 

– Itselle tärkeintä saavutusta on vaikea valita. Olemme voittaneet joukkueena junnujen EM-kilpailut, jossa samalla teimme myös maailmanennätyksen. Olen voittanut myös henkilökohtaisen junnujen MM-kilpailun ja saanut kolme Euroopan mestaruutta. Lisäksi miesten joukkueen maailmanmestaruus oli kova juttu. Olin hieman hämilläni, kun kuulin tästä palkinnon saamisesta. Ovat taitaneet tehdä virheen päätöksenteossa, naureskelee Lähdekorpi. 

Lähdekorven kunnianhimo kisaajana on erimerkillistä porilaista periksiantamattomuutta. Menestyksensä myötä Lähdekorpi on tehnyt Poria tunnetuksi positiivisessa valossa.

Nuori porilainen on valittu vuodesta 1991 lähtien. Ensimmäisen Nuori porilainen tunnustuksen saaja oli Juha Lehtovuori. Viime vuonna palkinnon saivat Hilla Kontinen ja Pesäkarhujen B-tytöt.

Uusimmat uutiset

Jääkiekko - 29.2.2020, 13:31

Lauantai-illan huumaa nostaa Porin Isomäessä  kello 17.00 pelattava kauden kuudes ja viimeinen paikallistaisto Satakunnan Herruudesta. 

Ässät tulee tunteikkaaseen kamppailuun samoilla ketjuilla kuin aikaisemmin viikolla. Tyson Spink kantaa kultaista kypärää.

Urheilu - 29.2.2020, 9:50

Salibandyn divarin runkosarjan päätöskierros pelataan lauantaina. Karhujen matka käy Lappeenrannan Urheilutalolle, jossa se kohtaa kotijoukkue NST:n

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 28.2.2020, 15:56

Pata Podisee on Ässien virallinen podcast yhteistyössä Radio Porin kanssa. Podcast pyrkii tuomaan aina jotain hyvää ja syvää lisäarvoa urheilutuotteesta ja brändistä nimeltä Porin Ässät. Kuulet kiekkotarinoita, mitä et ole aiemmin muualta kuullut.

Paikallinen - 28.2.2020, 15:14

Valtatie 8:lla Porin ja Eurajoen välillä on sattunut iltapäiväkahden aikaan perjantaina kaksi liikenneottomuutta. Satakunnan Pelastuslaitos on tiedottanut onnettomuuksista Twitterissä.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 28.2.2020, 12:55

Porin kaupunki ja Pori Jazz järjestävät tänään 28. helmikuuta suruliputuksen Jyrki Kankaan muistolle. 

Paikallinen - 28.2.2020, 10:54

Sään pakastumisen vuoksi Kokemäenjoessa on alkanut muodostumaan hyydettä. Sääennusteiden mukaan viikonloppuna sää lauhtuu, joten hyyteen muodostuminen tulee näillä näkymin hidastumaan. Loppuviikon aikana ei ole odotettavissa merkittävää vesipinnan nousua hyyteen vaikutuksesta.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 28.2.2020, 9:41

Porilainen kulttuurialan vaikuttaja ja muusikko Jyrki Kangas on kuollut. Asiasta uutisoi Satakunnan Kansa. Mr. Pori Jazzina tunnettu Kangas toimi Pori Jazzin taiteellisena johtajana vuoteen 2009.

Paikallinen - 28.2.2020, 8:07

Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi 19-vuotiaan porilaismiehen 2 vuoden 7 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäyttöstä, raiskauksesta, huumausainerikoksesta sekä huumausaineen käyttörikoksesta.

Paikallinen - 28.2.2020, 7:18

Euran Tehtaantiellä sijaitsevan Advenin voimalaitoksen ulkotiloissa sijaitsevan turvekuljettimen hiekkaerotin syttyi palamaan eilen illalla. Erotin oli syttynyt palamaan ilmeisesti kitkasta. Palo ei levinnyt eikä siitä aiheutunut henkilövaaraa.

Sisältää ääntä
Jääkiekko - 27.2.2020, 21:35

IFK-Ässät ratkesi torstai-iltana helsinkiläisjoukkueen 4-3 jatkoaikavoittoon.

Avausmaali syntyi ajassa 12:15. Sen teki keskiviikkoiseen tyyliin Aleksi Rekonen, joka nousi maalin takaa ja laittoi vanhanaikaisen verkkoon.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 27.2.2020, 14:46

Yyterin Keisarinpankin pulkkamäkeä on pakkasten myötä päästy lumettamaan. Pulkkamäki aukeaa viikonloppuna.

Perjantaina mäen pitäisi olla jo melko hyvässä laskukunnossa, joten viikonloppuna Yyteriin pääsee taas pulkkailemaan, kertoo piiripuutarhuri Esa Rouvali.

Sisältää kuvan
Kuva: Ilkka Saastamoinen
Paikallinen - 27.2.2020, 13:48

Kolmen teatterin, Rakastajat-teatterin, Teatteri Quo Vadiksen ja Espoon Kaupunginteatterin yhteistuotanto 3 kuvaa huomisesta saa kantaesityksensä Espoon Kaupunginteatterissa tänään torstaina. 

Paikallinen - 27.2.2020, 9:55

Rauma Marine Constructions Oy ja australialainen TT-Line Company Pty Ltd ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen kahden nopean matkustaja-autolautan rakentamisesta. Projektin työllisyysvaikutus on arviolta noin 3 500 henkilötyövuotta, ja alusten rakentaminen alkaa alkuvuodesta 2021.

Paikallinen - 27.2.2020, 9:24

Mopoauto ajautui ulos tieltä Ulvilassa Suosmerentiellä keskiviikkona klo 22.20. Mopoauto kierähti katon kautta ympäri jääden kyljelleen. Mopoautossa oli kuljettajan lisäksi yksi matkustaja. Alustavien tietojen mukaan kumpikaan mopoautossa olleista nuorista ei loukkaantunut vakavasti.

Paikallinen - 27.2.2020, 7:29

Olkiluodon ydinvoimalaitosten sähköntuotanto oli viime vuonna 14,75 terawattituntia. Kyseessä on historian toiseksi paras lukema. Käytännössä määrä on noin 17 prosenttia Suomessa käytetystä sähköstä ja noin 22 prosenttia Suomessa tuotetusta sähköstä. 

Sisältää ääntä
Jääkiekko - 26.2.2020, 21:32

Ässät palasi voittojen tielle keskiviikkoillan vierasottelussa voittamalla JYP:n komein 2-6 lukemin.

Avausosuman JYP:n maalin alakulmaan laukoi Aleksi Rekonen ajassa 11:46, kun Tyson Spink riisti kiekon keskialueella ja tarjoili syötön ketjukaverilleen.

Paikallinen - 26.2.2020, 14:36

Porin kaupunki on julkaissut elinkeinoelämälle suunnatun verkkosivuston, joka esittelee Porin seudun vahvuuksia ja mahdollisuuksia liiketoiminnan kannalta. Elinkeinoelämälle suunnattua verkkosivustoa ei aiemmin ole ollut. 

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 26.2.2020, 13:51

Ässien laitahyökkääjä Lenni Killinen piipahti Radio Porin maanantaisessa lätkämakasiinissa. Padalla on takanaan hankala viikko, siinä missä edellisviikosta kyytiin jäi kolmesta matsista täyden 9 pistettä, jäätiin viime viikon peleissä nollille. Lenni Killisen kanssa käytiin läpi mm.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 26.2.2020, 13:45

Radio Porin torstain kahvivieraana kuultiin kitaristi Juha Aitakangasta. Nykyään muusikkona ja kitaran soitonopettajana toimiva Aitakangas on monille tuttu mm. Kingpin-yhtyeestä sekä avovaimonsa, laulaja Sara Lindroosin kanssa tehdyistä duo-keikoista.

Paikallinen - 26.2.2020, 12:58

Porin urheilutalon peruskorjauksen suunnittelu on aloitettu hankesuunnitteluvaiheella. Peruskorjaus alkaa suunnitelmien mukaan huhti-toukokuussa. Tavoitteena on, että urheilutalo saadaan takaisin käyttöön syksyksi 2022.