Viesti studioon

studio@radiopori.fi
Maanantai, 14.
lokakuuta
2019.
Onnittelut -
Lohko

#pori

#radiopori

#pesäkarhut

#some

28.9.2019, 12:50 – päivitetty 28.9.2019, 19:58

Porin Pesäkarhut, Inkeri Ahokas ja Heikki Lähdekorpi saivat Pori-palkinnot

Porin Pesäkarhut ry on vuoden 2019 Pori-palkinnon saaja. Nuori porilainen -palkinnot saivat Porin Yleisurheilun juoksijalahjakkuus Inkeri Ahokas ja MM-tasolla ammunnassa pärjännyt Heikki Lähdekorpi.

Päätökset Pori-palkittavista on tehnyt Porin kaupunginhallitus. Palkinnot luovutettiin Porin päivän torijuhlassa 28. syyskuuta.

– Pori-palkinto myönnetään tunnustukseksi henkilölle tai yhteisölle, joka erityisen ansiokkaalla teollaan tai toiminnallaan on kunnostautunut lähimmäisen tai yleensä yhteiskunnan hyväksi, sanoo Porin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Diana Bergroth-Lampinen.

Nuori porilainen -palkinto myönnetään tunnustukseksi alle 25-vuotiaalle henkilölle tai ryhmälle, joka teoissaan tai toiminnassaan tuo esille kotiseuturakkautta, -ylpeyttä ja -arvostusta sekä korostaa porilaisuutta.

Pesäkarhut tekevät pitkäjänteistä työtä 

Porin Pesäkarhut ry tekee erityisen ansiokasta toimintaa yhteisönsä hyväksi. Suomen suurimpana pesäpalloseurana vuosina 2017 ja 2018 palkittu porilaisseura tekee Poria tunnetuksi esimerkillisellä tavalla. Pori-palkinto on kunnianosoitus ja kiitos koko seuralle ja sen toiminnalle porilaisten hyväksi.

– Kotikaupungin myöntämä huomionosoitus on suuri kunnia koko seurayhteisölle ja kannustaa meitä päivittäisessä seuratyössä liikuttamaan ja tarjoamaan elämyksiä porilaisille entistäkin innokkaammin, iloitsee Pesäkarhujen puheenjohtaja Vesa Saine.

Pesäkarhujen toiminta on alkanut vuonna 1985. Toiminta-ajatuksena on ollut mahdollistaa mahdollisimman monelle pesäpallon harrastaminen. Tänä päivänä Pesäkarhut liikuttaa taaperoista aikuisiin, mahdollistaen harrastamisen polun matalankynnyksen harrasteliikunnasta huippu-urheiluun saakka.

– Pesäkarhut on noussut vuosien saatossa myös Suomen seuratuimmaksi naisten seurajoukkueeksi, kun huomioidaan sekä katsojakeskiarvo että sosiaalisen median seuraajat. Porin kaupunki tarjoaa hyvän toimintaympäristön seuratoiminnalle ja haluammekin suurella ylpeydellä olla kasvattamassa vastavuoroisesti Porin tunnettavuutta, toteaa Saine.

Pori-palkinto on myönnetty vuodesta 1964 lähtien. Ensimmäisen Pori-palkinnon saaja oli varatuomari Kaarlo Saarenheimo. Viime vuonna palkinnon sai Tactic Games Oy.

Nuorien palkinto yleisurheilijalle ja ampujalle

Porin kaupunginhallitus myönsi vuoden 2019 Nuori porilainen -palkinnon Inkeri Ahokkaalle. Ahokas on aloittanut kuusi vuotta sitten yleisurheilun ja ansioitunut SM-kilpailuissa.

– Juoksu ja pituushyppy ovat päälajejani. Tänä vuonna voitin SM-kilpailuissa hopeaa sadan metrin juoksusta ja pituushypystä kultaa. Pori on kiva kaupunki ja sopivan kokoinen. Tuntuu hienolta, että saavutuksia huomioidaan myös täällä, toteaa Ahokas.

Ahokkaan kunnianhimo kisaajana on erimerkillistä porilaista periksiantamattomuutta. Menestyksensä myötä Ahokas on tehnyt Poria tunnetuksi positiivisessa valossa.

Toisen Nuori porilainen -palkinnon saaja on Heikki Lähdekorpi. Lähdekorpi on voittanut menestyksekkään kilpauransa aikana useita kansainvälisiä ja kansallisia arvomitaleita pienoiskivääri- ja ilmakivääriammunnassa. 

– Itselle tärkeintä saavutusta on vaikea valita. Olemme voittaneet joukkueena junnujen EM-kilpailut, jossa samalla teimme myös maailmanennätyksen. Olen voittanut myös henkilökohtaisen junnujen MM-kilpailun ja saanut kolme Euroopan mestaruutta. Lisäksi miesten joukkueen maailmanmestaruus oli kova juttu. Olin hieman hämilläni, kun kuulin tästä palkinnon saamisesta. Ovat taitaneet tehdä virheen päätöksenteossa, naureskelee Lähdekorpi. 

Lähdekorven kunnianhimo kisaajana on erimerkillistä porilaista periksiantamattomuutta. Menestyksensä myötä Lähdekorpi on tehnyt Poria tunnetuksi positiivisessa valossa.

Nuori porilainen on valittu vuodesta 1991 lähtien. Ensimmäisen Nuori porilainen tunnustuksen saaja oli Juha Lehtovuori. Viime vuonna palkinnon saivat Hilla Kontinen ja Pesäkarhujen B-tytöt.

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 14.10.2019, 6:44

Venatorin tehtaalla sattui eilen hengenvaarallisen hapon vuoto. Satakunnan pelastuslaitos sai hälytyksen onnettomuuspaikalle sunnuntaina aamupäivällä.

Sisältää ääntä
Jääkiekko - 12.10.2019, 19:49

Perjantaisen Tappara-pelin jälkeen Ässien lauantainen kohtaaminen sarjan häntäpäätä pitävän Lappeenrannan Saipan kanssa Isomäki Areenassa oli porilaisyleisölle pettymys. Saipa katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa Pata-joukkuetta vastaan maalein 0-3. 

Paikallinen - 12.10.2019, 9:05

Perjantaina Porissa Antinkadulla ravintolan edustalla iltakahdeksan jälkeen mieshenkilö ampui toista käsiaseella useita kertoja. Poliisi oli kohteessa nopeasti ja otti epäillyn kiinni ilman vastarintaa. Uhri on toimitettu sairaalahoitoon, eikä hänellä ei ole akuuttia hengenvaaraa.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 11.10.2019, 21:18

Perjantai-ilta toi Ässille taisteluvoiton Tampereelta. Ässät katkaisi komeasti sarjaykkösen kymmenen ottelun voittoputken voittolaukauskisassa lukemin 1-2, ja riisti samalla tamperelaisseuralta ennätyksen.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Urheilu - 11.10.2019, 13:36

Fysiikkavalmennus on aihe, josta tänään keskustellaan radalla-ohjelmasarjassa. Ässien fysiikkavalmentaja Seppo Vihelä avasi aihetta fyysisesta valmentamisesta palautumisen merkitykseen ja mentaalipuoleen asti.

Paikallinen - 11.10.2019, 12:50

Entisen oluttehtaan tontilla sijaitseva Uusi panimo-rakennus on saanut purkuluvan. Vuonna 1938 valmistunut funkkisrakennus on suojeltu, mutta huonon ja korjauskelvottoman kuntonsa vuoksi rakennus voidaan purkaa poikkeamisluvalla, kertoo Satakunnan Kansa.

Paikallinen - 11.10.2019, 12:43

UPM Seikun sahalla Porin Kuninkaanlahdenkadulla syttyi tänään puolen päivän aikaan tulipalo. Palo oli syttynyt tasaamon lokerikossa. Sahan automaattinen sammutuslaitteisto rajoitti paloa ennen kuin pelastuslaitos saapui paikalle sammuttamaan palon lopullisesti.

Paikallinen - 11.10.2019, 9:51

Porin Lyseo täyttää kuluvana syksynä 140 vuotta. Juhlan kunniaksi yleisölle on luvassa näyttely kirjastolla, juhlakonsertti Keski-Porin kirkossa ja avoimet ovet Lyseolla.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 11.10.2019, 8:34

Vuonna 2007 Porin Teatterin johtajaksi Turusta siirtynyt Patrik Drake jää vuodenvaihteessa eläkkeelle ja jättää vetovastuun usein Porissakin nähdylle Christian Lindroosille.

Paikallinen - 11.10.2019, 7:20

Pori kiistää Helsingin Sanomien tiedon, että se maksaisi 300 euron tuen jokaisesta Pori-Helsinki –välin lentolipusta. Asiasta uutisoi Yle Pori.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 10.10.2019, 12:59

Satakunnan Osuuskauppa kertoi tänään investoivansa Mikkolan Prismaan peräti 40-60 miljoonaa euroa.Laajennuksen on määrä valmistua 3-5 vuoden kuluessa. Suunnitelmissa on rakentaa kaksikerroksinen laajennusosa, jonka kokonaisala on 18 000 neliötä.

Paikallinen - 10.10.2019, 12:30

Narukerän joukkue kauteen 2019-2020 viimeisteltiin nuorilla lupauksilla. Narukerä lähtee kauteen kolmen maalivahdin voimin.

Paikallinen - 10.10.2019, 8:46

Vuonna -91 syntynyt mies menetti väliaikaisesti korttinsa ajamalla VT2:lla reilua ylinopeutta poliisin tutkaan.

Paikallinen - 9.10.2019, 16:43

Eurajoella vt8:lla tapahtui tiistaina iltapäivällä kahden henkilöauton nokkakolari.

Paikallinen - 9.10.2019, 15:51

Porin Ruosniemessä Apollontiellä sattui tänään keskiviikkona onnettomuus, jossa traktorin perässä vedettävä säiliöperävaunu kaatui tielle. Rikkakasvien torjunta-ainetta glyfosaattia sisältänyt säiliö repesi ja on valuttanut maahan noin 2000 litraa torjunta-ainetta.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 9.10.2019, 12:56

Jouni Lehtimäki tunnetaan kotikaupungissaan Porissa niin lakimiehenä kuin entisenä poliitikkona. Hän toimii myös Kosovon Suomen kunniakonsulina. Mitä kuuluu lakiasiaintoimiston arkeen ja yrittäjyyteen? Kuuntele yrittäjäuutiset pientä nuottia klikkaamalla.

Paikallinen - 9.10.2019, 12:51

15-vuotisjuhlaansa viettävällä Raskasta Joulua –kiertueella on mukana joka paikkakunnan oma lapsi- tai nuorisokuoro. Porilaista kuoro-osaamista esittelemään joulukiertueella pääsee noin 40-henkinen lapsi- ja nuorisokuoro Katajanmarjat.

Paikallinen - 9.10.2019, 12:47

Olkiluoto 3:n rakentamisprojektin seuraava askel on polttoaineen lataus. Kaikki tarvittava polttoaine on jo Olkiluodossa ja polttoaineen lataus tapahtuu tammikuussa 2020. 

Paikallinen - 9.10.2019, 9:51

Porin merivartioyksikkö järjestää keskisuuren meripelastusharjoituksen Yyterissä nyt torstaina kello 10–15. Tulevan meripelastusharjoituksen tarkoituksena on tutustuttaa viranomaiset Yyterin pelastussuunnitelmaan, kokoontumispaikkoihin ja Yyterin maastoon.

Paikallinen - 9.10.2019, 7:11

Erittäin raakaan pahoinpitelyyn kiinteästi linkittyvän uhkailujutun syyte kaatui Satakunnan käräjäoikeudessa. Asiasta uutisoi Satakunnan Kansa.