Viesti studioon

studio@radiopori.fi
Tiistai, 27.
lokakuuta
2020.
Onnittelut -
Lohko

#pori

#radiopori

#pesäkarhut

#some

25.9.2020, 8:04 – päivitetty 25.9.2020, 14:52

Porin perusturvalautakunta karsi säästöesitystä reilulla kädellä

Porin perusturvalautakunta karsi viime viikolla julkistettua säästöesitystä eilisessä kokouksessaan äänestysten jälkeen. Lautakunta hyväksyi ehdotuksen osittain, mutta teki siihen myös merkittäviä muutoksia. Lautakunta päätti äänestyksen jälkeen mm. sen, että Himmelin pitkäaikaishoidon yksikön toiminnot lopetetaan hallitusti vuoden 2021 loppuun mennessä. Esitys sairaalapalveluiden Noormarkun akuutin lyhytaikaishoidon osastotoiminnan lopettamisesta hylättiin. Noormarkun yksikön tulevaisuus ratkaistaan tulevaisuudessa osana tuottavuusohjelmaa. Päätösten jälkeen perusturvan talousarvio ylittää kaupunginhallituksen antaman raamin reilulla kolmella miljoonalla eurolla. 

− Perusturvassa on käyty tarkasti läpi kaikki palvelut ja etsitty mahdollisia säästökohteita, jotta toiminta olisi mahdollista järjestää kaupunginhallituksen myöntämän talousarvion raamin mukaisesti. Lakisääteisiä palveluja ei voida jättää toteuttamatta, joten 8,5 miljoonan euron säästön on löydyttävä muista palveluista. On tärkeää, että nyt tehdyt päätökset ovat linjassa tuottavuusohjelman kanssa, perusturvalautakunnan puheenjohtaja Sonja Myllykoski tiivistää kokouksen sisältöä.
 
Lautakunta päätti seuraavaa: 
 
Sosiaali- ja perhepalvelut
Hyväksytyt esitykset: 

• Tilapäishoitoyksikkö Poijun toiminnan muutos pitkäaikaiseksi asumiseksi. Tilapäishoito ostetaan ostopalveluna. Esitys hyväksyttiin lisäkirjauksella: Muutoksen yhteydessä varmistetaan tilapäishoidon ja äkillisten tilanteiden hoitokapasiteetin riittävyys.
• Aikuissosiaalityön välivuokraustoiminnan supistaminen.
• Kotiranta I toiminnan lopettaminen. Esitys hyväksyttiin äänestyksen jälkeen. 
 
Hylätyt esitykset:
• Pormestarinluodon ja Pihlavan asukastupien toiminnan lopettaminen. Lautakunta päätti äänestyksen jälkeen, että Pihlavan asukastupa jatkaa toimintaa entiseen malliin. Pormestarinluodon asukastuvan toiminnasta voidaan pyrkiä tekemään yhteistyösopimus esimerkiksi Pormestarinluodon asukasyhdistyksen kanssa. Toiminta ei Pormestarinluodossakaan saa kuitenkaan loppua.
 
Terveys- ja sairaalapalvelut:
Hyväksytyt esitykset: 

• Saattohoitopalvelun ostamisen lopettaminen. Saattohoito toteutetaan jatkossa omana toimintana.
• Psykososiaalisten palveluiden asumispalveluiden ostopalveluja karsitaan. 
• Psykososiaalisten palveluiden tilamuutokset sijoittamalla työtoiminta Jopi, päivätoiminta Tinki, kohtaamispaikka Positiimi, Liikkuva Tuki LiiTu sekä päihdekurssin toiminta ja nuorten vastaanotto samaan osoitteeseen. 
• Asiakkaiden neuvontapalvelujen toimintamallin painopistettä muutetaan ja neuvontayhteistyötä 3. sektorin kanssa vahvistetaan. 
 
Hylätyt esitykset:
• Sairaalapalveluiden Noormarkun akuutti lyhytaikaishoidon osastotoiminnan lopettaminen. Esitys hylättiin äänestyksen jälkeen. Noormarkun akuutin lyhytaikaishoidon yksikön tulevaisuus ratkaistaan osana tuottavuusohjelmaa ja sen viitoittamaa palvelurakenteen muutosta.
 
Vanhuspalvelut:
Hyväksytyt esitykset: 

• Kotiranta II toiminnan lopettaminen vuoden 2020 loppuun. Lavian toiminta keskittyy Aleksinhoviin. Asiakkaat hoidetaan toisissa yksiköissä. 
• Uudenkoiviston vanhustentalon vuokraustoiminnasta luopuminen vanhuspalveluiden toimesta.
 
Hylätyt esitykset:
• Himmelin ja Kyläsaaren ympärivuorokautisen pitkäaikaishoidon hallittu lopettaminen vuoden 2021 loppuun mennessä. Lautakunta päätti äänestyksen jälkeen, että Himmelin pitkäaikaishoidon yksikön toiminnot lopetetaan hallitusti vuoden 2021 loppuun mennessä. Kyläsaaren pitkäaikaishoidon yksikön tulevaisuus ratkaistaan osana tuottavuusohjelmaa ja sen viitoittamaa palvelurakenteen muutosta. Päätöksissä tulee huomioida Kyläsaaren eri osastojen toiminnot.
• Noormarkun vanhuspalveluiden lähipalvelukeskuksen toiminnan lopettaminen vuoden 2020 loppuun. Lautakunta päätti äänestyksen jälkeen, että Noormarkun vanhuspalveluiden lähipalvelukeskuksen tulevaisuus ratkaistaan osana tuottavuusohjelmaa ja sen viitoittamaa palvelurakenteen muutosta.
 
Perusturvan talousarvioesitys etenee kaupunginhallituksen päättämän aikatauluprosessin mukaisesti kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi vuoden loppuun mennessä. Jos kaupunginvaltuusto hyväksyy perusturvan talousarvioesityksen ja ehdotetut säästötoimenpiteet päätetään toteuttaa, kaikkien lopetettavaksi esitettyjen yksiköiden osalta henkilökunnan kanssa käydään neuvotteluja toisiin yksiköihin siirtymisestä. Kaupunginhallituksen päätöksen mukaisesti henkilöstön kanssa ei tulla keskustelemaan lomauttamisista tai irtisanomisista. 
 
− On tärkeä muistaa, että myös nyt lopetettavaksi esitetyt toiminnot ovat olleet tärkeä osa perusturvan palveluiden kokonaisuutta ja jokaisessa suljettavaksi esitetyssä toiminnossa on tehty hyvää ja tärkeää työtä kuntalaisten hyvinvoinnin tueksi. Ehdotettujen muutosten toteuttaminen tulee vaatimaan palveluiden ja toimintojen uudelleenjärjestelyjä, perusturvajohtaja Sanna Mustajoki-Kunnas muistuttaa.  

Uusimmat uutiset

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 27.10.2020, 14:54

Porin teatterin taiteellinen johtaja Christian Lindroos opiskeli teatterikorkeakoulussa 80-luvun lopulla ja päätyi pikkuhiljaa ohjaajaksi. Lindroosilta on nähty vuosien mittaan myös Porissa isoja töitä, kuten Kuninkaan puhe ja Tuntematon sotilas.

Paikallinen - 27.10.2020, 13:21

Nuorten päihteidenkäyttö ja siihen liittyvät lieveilmiöt herättävät huolta Meri-Porissa, kertoo Satakunnan Kansa. Wilman kautta on otettu yhteyttä ainakin Enäjärven koulun ja Meri-Porin yhtenäiskoulun oppilaiden vanhempiin.

Paikallinen - 27.10.2020, 8:31

Porin Porttaalitunneli täyttyy ensi vuonna valolla ja äänellä. Porttaalitunneli sijaitsee Porin kansallisessa kaupunkipuistossa, matkakeskuksen ja ammattikorkeakoulukampuksen alueella.

Paikallinen - 27.10.2020, 7:35

Kulttuuritalo Anniksen taloudellisissa epäselvyyksissä ei ole löytynyt mitään rikokseen viittaavaa esitutkinnassa. Asiasta kertoo Satakunnan Kansa.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 26.10.2020, 14:26

Suomalainen Kirjakauppa ja lemmikkieläintarvikeliike Musti ja Mirri avaavat myymälänsä Kauppakeskus Puuvillaan. Molemmat toimijat avaavat liikkeensä joulukaupan kynnyksellä, kertoo kauppakeskus tiedotteessaan.

Paikallinen - 26.10.2020, 12:59

Porin keskusta-alueella ja Karjarannassa tehdään ensi viikosta alkaen kuitukaapelointitöitä, jotka vaikuttavat alueen jalkakäytävien ja kevyen liikenteen väylien käyttöön. Töiden arvioidaan kestävän noin kuukauden.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 26.10.2020, 12:49

Porin Ässät joutui viime viikolla kahdesti kovan paikan eteen; torstaina vieraissa Tappara vei kuitenkin voiton, ja lauantaina kovan työn tehnyt kotijoukkue joutui pettymään kun flow-tilassa kauden aloittanut Rauman Lukko vei paikalliskohtaamisen tylyin 6-1 lukemin.

Paikallinen - 26.10.2020, 8:20

Nuorehko mies kuoli Porin keskusta-alueella sunnuntaina aamuyön tunteina sattuneessa väkivallanteossa, kertoo Satakunnan Kansa.

Paikallinen - 26.10.2020, 8:11

Satasairaalassa on nyt maanantaista alkaen voimassa kasvomaskisuositus sairaalaan suunnitellusti tuleville yli 15-vuotiaille.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 24.10.2020, 21:13

Katso tästä Ässät - Lukko pelin highlightsit!

Paikallinen - 24.10.2020, 8:58

Satasairaala ottaa käyttöön kasvomaskisuosituksen suunnitellusti sairaalaan tulevalle yli 15-vuotiaalle potilaalle tai hänen saattajalleen.

Paikallinen - 23.10.2020, 12:10

Porin kaupunki on lunastanut ulosottovirastolta Yyterin Herrainpäivillä sijaitsevan, entisen Outokummun lomakylän maanvuokrasopimuksen sekä alueella sijaitsevat rakennukset. Kaupunki omistaa jo alueen maapohjan. Maanvuokrasopimuksen ja rakennusten lunastushinta on 150 000 euroa

Sisältää kuvan
Paikallinen - 23.10.2020, 10:00

Yyterin kehittämisen askelmerkit seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi määrittävä kasvuohjelma on valmistunut. Kehittämistoimenpiteiden tavoitteena on lisätä Yyterin houkuttelevuutta, tunnistettavuutta, yleisilmettä ja käytännön toimivuutta kaikkina vuodenaikoina.

Paikallinen - 23.10.2020, 8:17

Lyhytikäiseksi jääneen anniskeluravintolan taustalla toimineita henkilöitä epäillään talousrikoksista. Asiasta uutisoi Satakunnan Kansa.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 22.10.2020, 21:31

Hakametsän illassa nähtiin maaleja jopa kahdeksan kappaletta, joista kotijoukkue Tappara laukoi viisi. Ässien maalintekijöinä Niko Kivelä, Jakob Stenqvist ja Otto Kivenmäki.

Kuuntele ottelun kohokohdat nuotin kuvasta. 

Paikallinen - 22.10.2020, 15:28

Porissa on vajaan viikon aikana tapahtunut kolme kuolemantapausta, jotka ovat poliisille tulleiden tietojen perusteella aiheuttaneet jonkin verran huhupuheita ja huolta kansalaisten keskuudessa.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 22.10.2020, 10:36

Kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen esitteli ehdotuksensa ensi vuoden talousarvioksi tänään. Porin kaupungin vuoden 2021 talousarvioehdotus on tulokseltaan noin 5 miljoonaa euroa alijäämäinen.

Paikallinen - 22.10.2020, 9:43

Satakuntalaiset kansanedustajat Matias Marttinen ja Petri Huru esittävät valtatie 8:n nelikaistaistamisen suunnittelun käynnistämistä Porin ja Rauman välillä.

Paikallinen - 22.10.2020, 7:54

Venatorin tuotantolaitoksen muuntamotiloissa Porin Titaanitiellä syttyi pieni palon alku yöllä kello kahden jälkeen. Palokunta kävi paikalla varmistassa ettei palo leviäisi rakenteisiin. Tapahtuneesta ei koitunut henkilövahinkoja.

Paikallinen - 22.10.2020, 7:53

Satakunnan Kansa on selvittänyt pientaloasujan sähkönsiirtohintojen nousua viimeisten kymmenen vuoden ajalta.