Viesti studioon

studio@radiopori.fi
Tiistai, 2.
maaliskuuta
2021.
Onnittelut -
Lohko

#pori

#radiopori

#pesäkarhut

#some

18.2.2021, 7:06 – päivitetty 19.2.2021, 6:37

Porin johtamiskulttuuria kritisoinut Timo Aro ehdolle kunnallisvaaleissa

Johtava asiantuntija ja aluetutkija Timo Aro on asettunut ehdolle kuntavaaleissa vihreiden listalle Porissa. Aro on listalla sitoutumattomana ehdokkaana. Aro valittiin vuonna 2008 kaupunginvaltuustoon vihreiden listalta. Kauden aikana hän siirtyi kehittämispäälliköksi Porin kaupungille ja on sittemmin toiminut johtavana asiantuntijana ja aluetutkijana konsulttitoimisto MDI:ssä. 

– Olen omassa asiantuntijan ja tutkijan työssäni tekemisissä ympäri Suomea olevien kuntien kanssa. Pystyn joka päivä vertaamaan Porin asemaa suhteessa muihin kuntiin, erityisesti suuriin ja keskisuuriin kaupunkeihin. Olen syvästi huolissani Porin tilanteesta alueiden välisessä kilpailussa. Pori on jäänyt jälkeen muista, kääntynyt sisäänpäin ja alisuoriutuu useissa asioissa. Tähän on saatava muutos, sillä Porilla on kaikki edellytykset menestyä nykyistä paremmin. Haluan tuoda oman asiantuntemukseni ja osaamiseni tähän yhteiseen työhön, jossa vihreillä on muiden uudistajien tavoin iso rooli, Aro taustoittaa.

Fagerlund tekee paluun politiikkaan

Psykiatriaan erikoistuva ja työterveyden erikoislääkäri Mia Fagerlund tekee paluun Porin kunnallispolitiikkaan. Fagerlund on asettunut ehdolle Porin vihreiden listalle kahden valtuustokauden tauon jälkeen. 

– Olen seurannut aktiivisesti Porin kuntapolitiikkaa ja nyt tuntui siltä, että kokemukselleni on kysyntää. Haluan tuoda asiantuntemukseni muun muassa terveydenhuoltoon ja mielenterveysasioihin, kommentoi Fagerlund.

Fagerlund on ollut Satakunnan vihreiden ääniharava aiemmissa kunta- ja eduskuntavaaleissa.

Valtuutetut Kaarina Ranne ja Laura Pullinen hakevat jatkokautta

Vihreiden nykyisistä valtuutetuista jatkokautta hakee myös viestinnän asiantuntija ja yrittäjä Laura Pullinen. Kasvatustieteiden tohtori, yliopettaja (emerita) Kaarina Rannen ehdokkuus julkaistiin jo aiemmin helmikuussa. Ryhmänjohtajana Ranne on profiloitunut kunnallispolitiikan avoimuusteemojen lisäksi erityisesti vanhusväestön asioiden puolestapuhujana ja edistäjänä. 

– Vihreät ovat tällä kaudella olleet aloitteellisia päätöksenteon avoimuuden ja hyvän johtajuuden edistämisessä. Puheenvuoroja aiheesta on nyt kuultu myös muiden ryhmien edustajita. Tämä luo uskoa siihen, että muutos on vihdoin mahdollinen. Erityisesti se motivoi minua hakemaan jatkokaudelle, Pullinen toteaa.

Ehdolle nykyisestä valtuustoryhmästä ovat asettuneet myös Sanna Grönmark ja Minna Haavisto. Lisäksi Porin seudun vihreät ry on nimennyt ehdokkaiksi Petri Lammin, Taina Kilpeläisen ja Tuulia Merikosken. Porissa vihreillä on nyt yhteensä 48 julkistettua ehdokasta. Ehdokasjulkistusten myötä vihreillä on Porissa enemmän ehdokkaita kuin edellisissä kuntavaaleissa tähän aikaan. Yhdistys julkaisee lisää ehdokkaita 28. helmikuuta. 

Uusimmat uutiset

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 1.3.2021, 13:53

Osaava Satakunta on nimenä saattanut tulla eri yhteyksissä vastaan, mutta mistä tässä on oikeastaan kyse?

- Osaava Satakunta tarjoaa ammatillista täydennyskoulutusta sivistystoimialan henkilöstölle, summaa lyhyesti koulutussuunnittelija Jonna Antila.

Paikallinen - 1.3.2021, 13:37

Porin seudun työnhakijoiden palveluihin tulee muutoksia 1.3.2021 alkaen, kun Pori, Ulvila ja Kokemäki osallistuvat yhtenä alueena valtakunnalliseen työllisyyden edistämisen kuntakokeiluun. 

Paikallinen - 1.3.2021, 9:53

Turkulainen Tietoareena on solminut liiketoimintakaupat porilaisen Metpoint Oy:n kanssa. Metpoint on vuodesta 2013 lähtien toiminut kassajärjestelmä- ja maksupäätepalveluja tarjoava perheyritys, jonka toimipisteet sijaitsevat Porissa ja Turussa.

Paikallinen - 1.3.2021, 8:08

Satakunnan Pelastuslaitos kävi selvittämässä savun lähdettä porilaisasunnossa Seljantiellä myöhään sunnuntaina. Asukkaat olivat haistaneet iltayhdentoista jälkeen savunhajua, paikalle käyneet pelastajat selvittivät hajun alkulähdettä sähkölaitoksen asiantuntijan avustuksella.

Paikallinen - 1.3.2021, 8:04

Satakunnassa todettiin eilen THL:n mukaan 24 uutta koronatartuntaa. Maakunnassa on nyt todettu epidemian alusta alkaen 1 060 koronatapausta. Satakunnan ilmaantuvuusluku nousi lukemaan 201,8 viimeisten 14 vuorokauden ajalta.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 27.2.2021, 21:32

Illan kohokohdaksi jäi ehdottomas Leevi Viitalan ensimmäinen maali liigassa. Kuuntele ottelun kohokohdat painamalla harmaata nuolta!

Paikallinen - 27.2.2021, 12:19

Satakuntaan on lauantaina kirjattu 21 uutta koronavirustartuntaa.

Valtaosa, yhteensä 13 tapauksista on Raumalta. Rauman lisäksi tartuntoja todettiin Ulvilassa, Eurajoella, Eurassa ja Huittisissa. Poriin ei kirjattu uusia tapauksia. 

Paikallinen - 27.2.2021, 11:51

Satakunnan Kansa kertoo, että etäkouluun siirtyvät Porin yläkoululaiset saavat seitsemän päivän ruokakassin koulusta mukaan.

Paikallinen - 27.2.2021, 10:44

Ässät koki karvaan tappion sarjajumbo JYP:iä vastaan perjantai-iltana Jyväskylässä. Kahden erän jälkeen Ässät olivat viiden maalin tappioasemassa, eikä kolmannen erän kaksi maalia riittänyt kavennukseen.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 26.2.2021, 20:26

Kuuntele ottelun kohokohdat harmaata nuolta klikkaamalla!

Paikallinen - 26.2.2021, 14:50

Paljon keskustelua herättänyttä eläinlääkäripäivystystä pohditaan ensi viikolla elinvoima- ja ympäristölautakunnan kokouksessa.

Paikallinen - 26.2.2021, 7:57

Satakunnan tilanne on viimeisten kahden viikon aikana dramaattisesti huonontunut.

Paikallinen - 25.2.2021, 16:09

Satakunnan siirryttyä koronavirusepidemian leviämisvaiheeseen myös Porin yläkoulut siirtyvät etäopetukseen 4. maaliskuuta alkaen. Yläkouluikäisten ja sitä vanhempien harrastustoiminta kaupungin tiloissa keskeytetään 1. maaliskuuta alkaen.

Paikallinen - 25.2.2021, 13:28

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan Satakunnassa on raportoitu tänään 14 uutta koronavirustartuntaa. Raumalla näistä on todettu 5, Eurajoella 4, Porissa 3 ja Huittisissa ja Ulvilassa molemmissa 1 tapaus.

Paikallinen - 25.2.2021, 7:07

Hätäkeskus sai torstai-aamuna puoli kuuden tuntumassa hälytyksen tulipalosta Helmentielle.

Jätekasassa havaittiin palon alku. Kyseessä on suurehko kasa, kooltaan noin 35*5 metriä. 

Pelastuslaitoksen yksiköt ovat kohteessa ja tilanne on hallinnassa. 

Paikallinen - 25.2.2021, 6:55

Punainen Risti tukee Porin kaupungin Perusturvan rokotustoimintaa järjestämällä vapaaehtoisapua asiakkaiden vastaanottamiseen ja ohjaamiseen rokotustilaisuuksissa. Tarve uusien vapaaehtoisten mukaan saamiselle on juuri nyt suuri.   

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 24.2.2021, 21:01

Ässille kotikentällä yhden pisteen ilta, kun tiukka ottelu KalPaa vastaan päättyi vierasjoukkueen jatkoaikavoittoon lukemin 3–4.

Kuuntele jännittävän ottelun kooste nuotin kuvaa klikkaamalla. 

Paikallinen - 24.2.2021, 16:01

Rauman sosiaali- ja terveysvaliokunta käsitteli tiistaisessa kokouksessaan uutta 22.2. voimaan tullutta tartuntatautilakia. Valiokunta päätti tiistaina, että Raumalla otetaan käyttöön tartuntatautilain 58 c -pykälä.

Paikallinen - 24.2.2021, 10:41

Vaasan hallinto-oikeus on hylännyt Fortumin tuhkajalostamoa koskevat valitukset. Asiasta uutisoi ensin Yle Pori.

Paikallinen - 24.2.2021, 9:47

Nornickel Harjavallan tehtaalla vuosi 2020 oli hyvä haastavasta korona-tilanteesta huolimatta. Viime vuonna tehtaalla tehtiin vuosituotantoennätys neljättä kertaa peräkkäin ja tehtaan liikevaihto oli 1,1 miljardia euroa. Tuotannon kasvu viime vuodesta oli lähes 1,5 prosenttia.