Viesti studioon

studio@radiopori.fi
Sunnuntai, 29.
maaliskuuta
2020.
Onnittelut -
Lohko

#pori

#radiopori

#pesäkarhut

#some

17.3.2020, 6:38 – päivitetty 17.3.2020, 13:55

Pori sulkee ovia ja tarjoaa apua ikäihmisille - koulut kiinni huomenna keskiviikkona

Media

Porin päiväkodeissa varhaiskasvatus ja esiopetus jatkuvat. Huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät niin. Koulujen yhteydessä toimivien esiopetusryhmien toiminta jatkuu.

Koulujen ja kansalaisopistojen sekä muun vapaan sivistystyön ja taiteen perusopetuksen tilat suljetaan ja lähiopetus niissä keskeytetään. Perusopetuksen 1-3 luokkien lähiopetus jatkuu niille lapsille, joiden huoltajat työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Huoltajat arvioivat tarpeen itse ja ilmoittavat sen viipymättä oppilaan opettajalle.

Erityisen tuen koulujen tai pienryhmien oppilailla on oikeus lähiopetukseen. Huoltajien tulee ilmoittaa tarve viipymättä oppilaan opettajalle. Huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät niin.

Mikäli oppilas edellä mainitun mukaisesti jatkaa lähiopetuksessa, hänellä on mahdollisuus jatkaa iltapäivätoiminnassa.

Peruskouluissa ja lukioissa opetus ja ohjaus järjestetään etäopetuksena ja itsenäisenä työskentelynä. Oppilaat ja opiskelijat saavat ohjeistuksen kouluilta.

Ylioppilastutkinnon kokeet toteutetaan 13.3.2020 julkaistussa tiivistetyssä aikataulussa 23.3.2020 mennessä huomioiden terveysviranomaisten antamat määräykset.

Pori sulkee museot, kirjastot, kirjastoauton, kulttuuritalo Anniksen ja nuorisotilat. Sisä- ja ulkoliikuntapaikat oheistiloineen suljetaan ja merkitään asianmukaisesti. Koulujen tiloja ei ole mahdollista käyttää harrastustoimintaan. Aiemmin suljetuiksi ilmoitetut toimipisteet pysyvät edelleen kiinni.

Edellä mainitut järjestelyt tulevat voimaan huomenna keskiviikkona. Tarkemmat ohjeet huoltajille välitetään Wilma-tietojärjestelmän sekä varhaiskasvatuksen TietoEffica-järjestelmän kautta.

Porin kaupunki panostaa ikäihmisten palvelemiseen

Valtioneuvoston toimintaohjeen mukaisesti yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan (karanteenia vastaavat olosuhteet), poislukien kansanedustajat, valtiojohto ja kunnalliset luottamushenkilöt.

Porin kaupunki valmistelee asiointiavun järjestämistä niille kaupunkilaisille, joita karanteeni koskee ja jotka eivät tällä hetkellä ole sosiaali- ja terveyspalvelujen piirissä. Heille avataan mahdollisimman pian oma palvelunumero, josta tiedotetaan erikseen.

Porin koronajohtoryhmä kokoontuu seuraavan kerran tänään kello 16.

 

Miten päätökset on kouluissa otettu vastaan ja miten hallituksen linjaukset Porissa käytännössä näkyvät? Kuuntele haastattelu Porin sivistysjohtaja Esa Kohtamäen kanssa jutun yläpuolelta löytyvän nuottilinkin kautta..

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 27.3.2020, 15:36

Porin Ässät summaa tuoreessa tiedotteessaan koronavirusepidemiaan päättynyttä kauttaan ja luo katsausta tulevaan. HC Ässät Pori Oy:n liikevaihto oli kasvamassa noin 9 prosenttia arviolla, jossa olisi toteutunut yksi varmuudella pelattava pudotuspelien kotiottelu.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 27.3.2020, 12:21

Näyttelijäpariskunta Maarit ja Teemu Niemelä ovat viettäneet teatterin sulkemisen jälkeen aikaa kotona ja mm. vuoroviikoin neljän lapsen kotikoulusta huolehtien.

Millä tavalla arki ja koulunkäynti Käppärässä sujuvat, kuuntele haastattelu pientä nuottilinkkiä painamalla..

Sisältää kuvan
Paikallinen - 27.3.2020, 11:16

SuomiAreena tiedotti tänään, että kesän 2020 tapahtuma on peruttu. Tämä ei kuitenkaan vaikuta Pori Jazzin järjestämiseen.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 27.3.2020, 9:22

Vuodesta 2006 Porissa järjestetty SuomiAreena peruuntuu tämän vuoden osalta koronavirusepidemian takia.

Paikallinen - 27.3.2020, 7:51

Porin kaupunki on järjestänyt toimipisteiden sulkemisen johdosta vapautuvalle henkilöstölle uusia työtehtäviä eri puolilla organisaatiota. Tällä hetkellä noin 120 henkilöä on sijoitettu poikkeustilanteen ajaksi uusiin työtehtäviin, pääasiassa perusturvan vanhuspalveluihin.

Paikallinen - 27.3.2020, 6:11

Satakunnassa tunnistettujen koronavirus-tapauksien määrä on kaikkiaan 24. Torstaina varmistettu tapaus on Satakunnassa ensimmäinen, jonka tartunnanlähde ei ole tiedossa. Hän ei ole matkaillut ulkomailla eikä Suomessa alueilla, joissa tartuntoja on todettu.

Paikallinen - 26.3.2020, 15:49

Valtatie 2:lla Ulvilan Friitalassa sijaitsevaa automaattisen liikenteenvalvonnan kameratolppaa vahingoitettiin räjäyttämällä viime yönä. Tapaus sattui melko tarkalleen kello 05.00 aikaan. Tämän hetkisen tiedon mukaan teosta ei aiheutunut konkreettista vaaraa.

Paikallinen - 26.3.2020, 14:23

Porin perusturva tarjoaa koronavirusepidemian aikana yli 70-vuotiaille ja riskiryhmään kuuluville hoitotarvikejakelun asiakkailleen mahdollisuutta saada hoitosuunnitelmansa mukaiset tarvikkeet kotiinkuljetettuina.

Paikallinen - 26.3.2020, 13:03

Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen kertoo Satakunnan Kansalle lähettäneensä unkarilaiselle lento-operaattorille Base Airlinesille eilen kirjeen, jossa Luukkonen toteaa, että lentoliikenteeseen on otettava käyttöön niin sanottu force majeure -ehto.

Paikallinen - 26.3.2020, 10:11

Viime vuosi oli Porin kaupungin talouden kannalta todella huono. Vaikka taloudenpidossa onnistuttiin hyvin monella toimialalla, kaksi isoa tekijää vaikuttivat niin dramaattisesti kaupungin tulokseen, että tulos painui 28,9 miljoonaa euroa alijäämäiseksi.

Paikallinen - 26.3.2020, 7:10

Satakunnassa varmistui keskiviikkona yksi uusi laboratoriotestein todettu tartunta.  Lisäksi tämän tartunnan saaneen lähipiiristä kahdella on todettu koronatartunta oireiden perusteella. Asiasta uutisoi Yle Pori.

Paikallinen - 26.3.2020, 6:16

Validi Karkian syyskauden juhlavieras on marraskuussa 70 vuotta täyttävä Tuomari Nurmio. Useasti palkittu suomalaisen musiikin suunnannäyttäjä, yli 200 laulua kirjoittanut Nurmio ilmoitti hiljattain lopettavansa uusien laulujen säveltämisen.

Paikallinen - 26.3.2020, 6:14

Porin perusturvan koronaterveysasemalla hoidetaan jatkossa kaikki hengitystieinfektio-oireista, kuten yskästä, hengenahdistuksesta ja kuumeesta kärsivät potilaat. Hengitystieinfektioita ei hoideta perusturvan muilla terveysasemilla koronaepidemian aikana.

Paikallinen - 25.3.2020, 15:05

Satakunnan pelastuslaitos sai hälytyksen tänään hieman yhden jälkeen iltapäivällä Pomarkkuun, jossa risujenpoltto oli levinnyt maastoon. Voimakas tuuli levitti paloa nopeasti.

Pelastuslaitos kävi sammuttamassa palon.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 25.3.2020, 13:21

Kauniit kukat piristävät aina tilanteessa kuin tilanteessa. Tämän on huomannut myös yrittäjä Hannele Mäkinen Kukka- ja Sisustuspuoti Ihanasta. Liike palvelee asiakkaita normaalisti, noudattaen tietenkin tarkkoja hygieniamääräyksiä.

Paikallinen - 25.3.2020, 10:31

Punainen Citroen Saxo -merkkinen henkilöauto varastettiin Ulvilan Haistilantieltä lauantaina. Rekisteritunnuksella AYI-511varustettu auto vietiin iltapäiväkahden ja neljän välillä. Asiasta jotain tietäviä pyydetään ottamaan yhteyttä Porin poliisiin p. 0504564963.

Paikallinen - 25.3.2020, 8:03

Satakunnassa ei ole vahvistettu uusia koronavirustartuntoja tiistaina, kertoo infektioyksikön ylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä. Asiasta kertoo Satakunnan Kansa.

Paikallinen - 25.3.2020, 6:58

Karhujen ensi kauden joukkueen rakentaminen on täydessä vauhdissa. Uusimpina pelaajina sopimuksen ovat kirjoittaneet maalivahti Tomi Bergendahl ja hyökkääjä Juho Myllyharju. Päättyneellä kaudella Bergendahl pelasi Divarissa kaikkiaan kuusi ottelua. Niissä torjuntaprosentiksi muodostui 83,08 %.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 24.3.2020, 14:44

Satakunnan Osuuskauppa sopeuttaa matkailu- ja ravitsemiskauppatoimintaansa koronaepidemian vuoksi.  Yt-neuvotteluiden tuloksena 105 henkilöä lomautetaan.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 24.3.2020, 9:58

Heinäkuussa Porissa järjestettävä Pori jazz kertoo, että festivaalin järjestelyt jatkuvat normaalisti vallitsevasta koronavirustilanteesta huolimatta.Tapahtuma on tarkoitus järjestää 55. kertaa 10.-18. heinäkuuta.