Viesti studioon

studio@radiopori.fi
Keskiviikko, 30.
syyskuuta
2020.
Onnittelut -
Lohko

#pori

#radiopori

#pesäkarhut

#some

22.8.2019, 10:18 – päivitetty 23.8.2019, 15:09

Pori saa jälleen kansainvälisiä risteilyvieraita ensi viikolla

Brittiläinen risteilyalus vierailee Porissa ensi viikolla. Risteilyvieraille on tarjolla käyntikohteita ja retkiä sekä mahdollisuus tutustua itsenäisesti Porin keskustan nähtävyyksiin ja ostosmahdollisuuksiin. Risteilyvieraiden lisäksi Poriin saapuu vierailulle jälleen kansainvälisiä matkanjärjestäjiä.

Brittiläisen Saga Cruisesin uusin risteilyalus Spirit of Discovery ankkuroi itsensä Porin satamaan tiistaina 27.8. Risteilyalus tuo mukavan määrän kansainvälisiä matkailijoita päiväksi Poriin. Visit Pori on suunnitellut matkustajille käyntikohteita ja retkiä Porissa sekä lähiympäristössä.

- Matkailijat pääsevät kokemaan Porin parhaita käyntikohteita kuten Yyterin, Reposaaren, Kirjurinluodon, Kivi-Porin alueen sekä Rauman Unescon maailmanperintökohteen Vanha Rauman. Risteilyaluksen vieraat ovat jo runsaslukuisesti ilmoittautuneet mukaan retkille, iloitsee Visit Porin matkailupäällikkö Maria Suomivirta.

Retkitarjonnan lisäksi non-stop bussit kuljettavat risteilyvieraita koko päivän ajan satamasta keskustaan ja takaisin. Näin matkailijat pääsevät helposti tutustumaan keskustan nähtävyyksiin ja ostosmahdollisuuksiin.

Risteilyvieraita varten Visit Pori järjestää lisäksi matkailuneuvontapisteen Porin satamaan sekä alukselle. Saga Cruisesin risteilyalus on yhtiön uusin ja sen matkustajakapasiteetti on 999 henkilöä. Risteilyalus on lähtenyt Englannista Doverin satamasta 17.8. ja kiertää Tanskan ja Ruotsin saapuen Ouluun ja sen jälkeen Poriin. Alus jatkaa Porista matkaa Norjan kautta takaisin Englantiin kahden viikon risteilyn jälkeen. Viimeksi Porissa vieraili risteilyalus kesällä 2016.

Poriin myös useita kansainvälisiä matkanjärjestäjiä sekä yhteistyökumppaneita

Loppukesä on kansainvälisten vieraiden aikaa, kun samanaikaisesti risteilyaluksen kanssa Poriin vierailulle tulevat Visit Finlandin maaedustajat. Poriin saapuvat maaedustajat edistävät suomalaisten matkailukohteiden myyntiä Saksassa, Japanissa, Espanjassa ja Venäjällä.

- Tämä vierailu on erityinen, sillä saamme monen kohdemaan maaedustajat henkilökohtaisesti tutustumaan Poriin, sanoo Suomivirta.

Syyskuussa Poriin saapuu vielä venäläinen matkanjärjestäjä, joka järjestää omille agenteilleen promootiokiertueen Porissa. Edustajia on muun muassa Pietarista, Moskovasta ja Kazanista yhteensä yli 30.

Kesän aikana Poriin kävi tutustumassa useita kansainvälisiä delegaatioita: mediaa Espanjasta sekä eurooppalaisia ja venäläisiä matkanjärjestäjiä. Matkanjärjestäjät ovat tutustuneet niin kaupungin upeaan tapahtumatarjontaan kuin matkailun kärkikohteisiin.

- Kansainväliset matkanjärjestäjät hakevat uusia kohteita asiakkailleen ja ovat kiinnostuneita erityisesti luonto- ja elämyspalveluista, päättää Suomivirta.

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 30.9.2020, 7:31

Porin sivistyslautakunta päätti hyväksyä tiistaina mittavan, yhteensä 4,4 miljoonan euron säästöesityksen. Päätös syntyi yksimielisesti ja nopealla kaavalla. Sivistyslautakunta koki, ettei tässä vaiheessa prosessia ole järkevää alkaa äänestämään yksi asia kerrallaan.

Paikallinen - 30.9.2020, 6:51

Porin Karjarannasta aamulla kadonnut mies on löytynyt hyvässä kunnossa, kertoo poliisi. Aamuviideltä tuli tieto, miten Porin Karjarannasta oli kateissa 88-vuotias muistisairas mies. Hän liikkui jalkaisin ja hänellä oli ilmeisesti yllään yövaatteet.

Paikallinen - 29.9.2020, 15:23

Porin Kaanaassa sijaitseva K-Market on ryöstetty eilen illalla teräaseella uhaten, kertoo Satakunnan Kansa. Tapauksesta tekee poikkeuksellisen se, että kauppiaan mukaan ryöstäjät olivat alaikäisiä, noin 15-vuotiaita poikia. Kaksikko sai saaliikseen pienen summan rahaa ja vähän tupakkaa.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 29.9.2020, 10:35

Porilainen Juffi Seponpoika voitti yhdeksännen The Voice of Finland -laulukilpailun viime viikon perjantaina käydyssä finaalissa. Kaikista annetuista äänistä porilainen sai noin 32 prosenttia. Normaalista poiketen yhdeksäs tuotantokausi venahti yli vuoden mittaiseksi koronaviruksen vuoksi.

Paikallinen - 29.9.2020, 7:57

Porin Länsitiellä tapahtui ennen aamukahdeksaa vakava liikenneonnettomuus, jossa menehtyi yksi henkilö. Tutkinnassa on selvinnyt, että Vaasan suunnasta tullut henkilöauto on tuntemattomasta syystä ajautunut yli tien keskiviivan, ja törmännyt vastaan tulleen raskaan ajoneuvoyhdistelmän keulaan.

Paikallinen - 29.9.2020, 7:57

Porin kaupunki suunnittelee sulauttavansa palveluliikelaitoksen sivistystoimialaan. Asiasta kertoo Satakunnan Kansa.

Paikallinen - 28.9.2020, 16:23

Porin kaupunginhallitus päätti kokouksessaan tänään maanantaina kaupungin uusista avustusperiaatteista.

Paikallinen - 28.9.2020, 12:47

Porin prikaatissa palvelevalla varusmiehelle todettiin koronavirustartunta viime perjantaina. Prikaatin tiedotteen mukaan varusmies on ollut sairastuessaan loma- eli VMP-jaksolla (vapaata muusta palveluksesta), eikä prikaatissa ole siitä syystä muita altistuneita.

Paikallinen - 28.9.2020, 9:21

Anolantietä Ulvilan suunnasta Nakkilan suuntaan mennyt henkilöauto törmäsi samaan suuntaan menneeseen polkupyöräilijään eilen puoliltapäivin. Henkilöauton kuljettaja, vuonna 1967 syntynyt naishenkilö, ei havainnut tien reunassa ajanutta polkupyöräilijää ja törmäsi pyöräilijän takarenkaaseen.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 28.9.2020, 9:16

Liigakausi lähtee käyntiin tällä viikolla. Porin Ässät aloittaa kautensa kotiottelulla TPS:ssää vastaan perjantaina. Joukkue on viime viikkojen ajan kertonut useista uusista pelaajahankinnoistaan, uusia nimiä kiinnitettiin niin puolustus- kuin hyökkäyspäähän.

Paikallinen - 28.9.2020, 7:26

Porin Winnovan puualan perustutkinnon opiskelijalla on todettu lieväoireinen COVID-19 -infektio lauantaina. Porin kaupungin tartuntatautiviranomaiset yhteistyössä Winnovan rehtorin kanssa selvittävät asiaa.

Paikallinen - 26.9.2020, 9:23

Karhut suuntaavat lauantaina Joensuu Areenalle Josban vieraaksi. Josba voitti kauden avauksessa LNM:n lukemin 9-3, mutta hävisi SaiPalle niukasti sunnuntain ottelun. Josban Veeti Naakka keräsi viime viikonloppuna tehot 3+1=4, samoin kuin Karhujen Tomi Jerkku.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 26.9.2020, 8:53

Yhdeksännen The Voice of Finland -kilpailun voitti perjantaina illalla porilainen Juffi Seponpoika. Lähetyksessä kuultiin kaikilta finalisteilta kaksi kappaletta. Juffi Seponpoika, 37, Porista esitti finaalissa omat versionsa kappaleista Brothers in Arms sekä I Will Always Love You.

Paikallinen - 25.9.2020, 14:52

Nuori Pori Harrastaa -tapahtuma piti järjestää sunnuntaina 18. lokakuuta. Koronaepidemian vuoksi tapahtumaa ei järjestetä tänä vuonna. Harrastustoimintaan kannattaa tutustua sähköisten kanavien kautta.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 25.9.2020, 12:56

Porilainen Jaana Lammi valittiin tangokuningattareksi 30 vuotta sitten. Valinta mullisti Jaanan elämän, keikkoja riitti, kuten myös tanssivaa kansaa. Siikaisten tyttö Jaana Lammi aloitti keikkailun jo murrosikäisenä, joten pystymetsästä hän ei kisaan lähtenyt.

Paikallinen - 25.9.2020, 12:45

Porin lentokentän maastoon on suunnitteilla koulutuskeskus.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 25.9.2020, 9:41

Ohjaamo Porin Yrjönkadulla on kaikille alle 30-vuotiaille tarkoitettu paikka, jossa saa maksutonta apua ja tukea eri asioihin aina työllistymisestä asumiseen.

Paikallinen - 25.9.2020, 8:04

Porin perusturvalautakunta karsi viime viikolla julkistettua säästöesitystä eilisessä kokouksessaan äänestysten jälkeen. Lautakunta hyväksyi ehdotuksen osittain, mutta teki siihen myös merkittäviä muutoksia. Lautakunta päätti äänestyksen jälkeen mm.

Paikallinen - 25.9.2020, 7:26

Aittaluodon tehdasalueella syttyi tulipalo yöllä noin kahden aikaan. Jätekasassa syttynyt palo saatiin hallintaan, eikä siitä ole enää vaaraa lähistön asukkaille. Paikan päälle lähti kaikkiaan noin kymmenen pelastuslaitoksen yksikköä.

Paikallinen - 24.9.2020, 15:13

Meri-Porin yhtenäiskoulun joustavan perusopetuksen ryhmässä on tänään 24. syyskuuta todettu lieväoireinen koronatartunta.