Viesti studioon

studio@radiopori.fi
Keskiviikko, 15.
heinäkuuta
2020.
Onnittelut -
Lohko

#pori

#radiopori

#pesäkarhut

#some

27.5.2020, 16:24 – päivitetty 28.5.2020, 7:35

Maikkala ja Meri-Porin uimahalli aukeavat kesäkuussa

Meri-Porin uimahalli, Noormarkun ja Porin keskustan urheilutalot, kuntosalit sekä osa uimarannoista aukeavat 1. kesäkuuta. Maauimalaan pääsee polskimaan remontin jäljiltä 15. kesäkuuta alkaen ja se on auki 16. elokuuta asti. Lisäksi kirjastot ja museot avaavat ovensa kesäkuussa. Asukkaiden toivotaan toimivan vastuullisesti ja noudattavan voimassa olevia ohjeistuksia etäisyyksistä ja hygieniasta. Keskustan uimahalli avataan alkuperäisen aikataulun mukaan 17. elokuuta, mikäli tilanne ei vaadi muutoksia.  

– Meri-Porin uimahallin saunat eivät ole käytössä, sillä turvaetäisyyksistä ei pystytä huolehtimaan ahtaissa tiloissa. Maauimalan saunojen kohdalla päätöstä ei ole vielä tehty, vaan seuraamme myös muiden kaupunkien kokemuksia. Jokaisen liikuntatilan käyttäjän vastuulla on noudattaa annettuja ohjeistuksia ja aikuiset huolehtivat, että myös lapset noudattavat riittäviä hygieniaohjeita ja etäisyyksien säilymistä. Jos ruuhkaa tulee ja ohjeita ei noudateta tai tilanne muuttuu, laitosten käyttöä voidaan joutua linjaamaan uudelleen, toteaa liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti.  

Maauimalassa ei järjestetä kesän aikana uimakouluja, jotta ruuhkaisimpinakin aikoina turvaetäisyyksistä voidaan huolehtia. Uimakouluja suunnitellaan järjestettäväksi myöhemmin kesällä. Niistä tiedotetaan erikseen. Vesijumppia pyritään järjestämään aiempaan tapaan. 

Porin kaupungin ylläpitämistä uimarannoista kesäkuun alussa aukeavat Yyteri, Kirjurinluoto, Ahlainen, Lavia, Noormarkku ja Tammen tila. Lyttylä, Reposaari, Ruosniemi ja Uniluoto pidetään toistaiseksi suljettuna ja niiden avaamisesta tiedotetaan erikseen. Suljetuilla uimarannoilla on uiminen kielletty.  

Urheilutalot ja liikennepuisto avataan 

Keskustan ja Noormarkun urheilutalot aukeavat 1. kesäkuuta ja ovat auki normaalin kesäaikataulun mukaan. Sisäliikuntatilojen pukuhuoneet ja suihkutilat eivät ole kesäkaudella käytössä. Sisäliikuntatiloihin tulee käyttäjiä varten puhdistusvälineitä ja -aineita, jotta jokainen voi puhdistaa käyttämänsä välineet ennen ja jälkeen käyttöä.  

Urheilutalojen kuntosalien lisäksi aukeavat kuntosalit uimahalleissa, Laviassa, stadionilla, Levolla ja Reposaaressa. Kuntosalit ovat auki normaalin kesäaikataulun mukaan. Kuntosalien käyttäjiltä edellytetään kuntosalien laitteiden, tankojen ja muiden välineiden puhdistamista sekä ennen että jälkeen käytön kuntosalissa olevilla puhdistusaineilla ja -liinoilla. 

Ulkoliikuntapaikkojen pukutilat avataan harjoitusvuorojen ja ottelutapahtumien käyttöön kesäkuun alusta. Ne ovat auki normaalin kesäaikataulun mukaisesti. Pukutiloihin toimitetaan puhdistustarvikkeita, jotta käyttäjät voivat huolehtia pukutilojen pintojen puhdistuksesta oman vuoronsa yhteydessä. Vuoron varanneen kotijoukkueen tehtävänä on välittää tietoa ohjeistuksista myös vierasjoukkueille.  

Liikennepuisto Vinkkari avataan asiakkaille 2. kesäkuuta alkaen. Liikennepuistossa on varauduttu tarvittaessa vähentämään polkuautojen määrää turvavälien takaamiseksi. 

Leiritoiminnan sijaan järjestetään eri palvelualueille kesätoimintaa lapsille ja nuorille. Lisäksi nuokkapaku liikkuu kesällä ja neljällä alueella on mahdollisuus maksuttomaan kesäruokailuun. Lisätietoja www.pori.fi/kesatoiminta.  

Välinevuokraamo ja Liikuttamo palvelevat myös 1. kesäkuuta alkaen ja välineiden hygieniasta huolehditaan korostetusti. 

Kirjastot ja museot avaavat ovensa 
 
Porin kaupunginkirjaston toimipisteet mukaan lukien Nakkilan kirjasto avataan maanantaina 1. kesäkuuta kesäaukioloaikojen mukaisesti. Kirjaston palveluita saa käyttää normaalisti, mutta turvavälejä, hygieniaa ja vastuullisuutta noudattaen.  
 
Satakunnan Museo, Luontotalo Arkki, Rosenlew-museo sekä Rakennuskulttuuritalo Toivo ja Korsmanin talo avautuvat yleisölle tiistaina 2. kesäkuuta. Kaikki museoiden kesäkuun tapahtumat on peruutettu ja myös näyttelyohjelmassa on muutoksia. Museokohteet noudattavat pääosin aiemmin ilmoitettuja aukioloaikoja, paitsi Korsmanin talon kesän aukioloon on tulossa muutoksia.  
 
Porin taidemuseo avautuu 2. kesäkuuta ja Poriginal-galleria 6. kesäkuuta. 
 
Tarkemmat tiedot kirjastojen ja museoiden aukioloista sekä palveluista poikkeusolojen aikana löytyvät eri yksiköiden verkkosivuilta. 

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 15.7.2020, 16:12

Satakunnassa todettiin eilen tiistaina otetuissa näytteissä yksi uusi koronavirusinfektio. Tartunnan saanut on lieväoireinen ja on asetettu kotieristykseen.

Paikallinen - 15.7.2020, 15:41

Elokuun viimeisenä lauantaina 29.8. Kauppatorin Satakieli-lavalla ja Eetunaukion lavalla järjestettäville Korttelifestareille lähetettiin 52 esiintyjähakemusta, joista valtaosa oli yhtyeitä.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 15.7.2020, 14:00

Vuoden parhaat lehtikuvat kokoava Kuvajournalismi 2019 -näyttely on esillä Porissa ja Caffé Localessa elokuun puoleenväliin asti. Näyttely on kiinnostava katsaus tämän hetken kuvajournalismiin.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 15.7.2020, 13:21

Tänä kesänä seikkailu löytyy läheltä ja erityisesti kesäkahvilat ovat suosittuja vierailukohteita. Yksi tutustumisen arvoinen paikka on Toukarintilan kesäkahvila Porissa. Yrittäjä Merina Honkasalo pitää kahvilatoimintaa nyt toista kesää miehensä sukutilalla.

Paikallinen - 15.7.2020, 9:20

Alle 25-vuotiaat tekevät keskimääräistä enemmän raskaudenkeskeytyksiä Satakunnassa. Asia käy ilmi Satakunnan Kansan kokoamasta tilastosta.

Paikallinen - 14.7.2020, 14:55

Varhain lauantaiaamulla ja maanantaiaamulla oli Euran ja Säkylän suunnalla liikkeellä makeannälkäisiä kassalipasvarkaita.

Paikallinen - 14.7.2020, 14:05

Porin Vesi korjaa hulevesiviemäriä Isolinnankadun ja Mikonkadun risteyksessä keskiviikkona 15. heinäkuuta kello 7 alkaen.

Paikallinen - 14.7.2020, 12:53

Huittisten linja-autoaseman pihassa sijaitsevalla grillikioskilla rähinöitiin lauantaina aamuyöllä. Seurueille oli jostakin syystä tullut riitaa keskenään ja tilanne oli eskaloitunut siinä määrin, että vuonna 1992 syntynyt mies päätti käyttää mukanaan ollutta pippurisumutetta.

Paikallinen - 14.7.2020, 6:25

Vaasan hovioikeus on alentanut vuonna 1976 syntyneen miehen tuomiota törkeästä huumausainerikoksesta, kertoo Yle Pori. 

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 13.7.2020, 15:15

Liikunnanohjaaja ja seurakehittäjä Kristiina Uusitalo-Lindholm on vuoden 2020 Positiivisin Porilainen. Ura liikunnan parissa alkoi jo varhain teini-iässä ja Kristiina on liikuttanut positiivisella asenteellaan tuhansia kaupunkilaisia.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 13.7.2020, 10:11

Porilaislähtöiset oopperalaulajat sopraano Reetta Haavisto ja tenori Ville Salonen muistelivat laulu-uransa alkua Radio Porin Torstain kahvivieraina.

Paikallinen - 13.7.2020, 9:03

Porin K-market Murtosenmutkassa pelatulla Synttärit-pelillä voitettiin lauantaina 75 000 euron päävoitto. Voittosumma tuli 50 sentin rivipanoksella. 

Sisältää kuvan
Paikallinen - 13.7.2020, 8:07

Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma SuomiAreena jatkuu Porissa tulevinakin vuosina, kun MTV ja Porin kaupunki ovat allekirjoittaneet jatkosopimuksen tapahtuman järjestämisestä.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 10.7.2020, 14:24

Yyterin rantahiekka seulotaan ja puhdistetaan koneellisesti. Puhdistustyöt aloitetaan tänään perjantaina 10. heinäkuuta kello 17. Työ kestää noin vuorokauden ajan. Puhdistustyöt edistävät Yyterin rantahiekalla liikkumisen turvallisuutta.

Paikallinen - 10.7.2020, 12:33

Lounais-Suomen poliisi rakentaa yhteistyössä Liikenneturvan ja mopomiittien järjestäjien kanssa valtakunnallista pilottimallia, jolla pyritään varmistamaan yleisen järjestyksen säilyminen ja turvallisuus mopomiittien aikana.

Paikallinen - 10.7.2020, 7:58

Suomen Vuokranantajien yhteistyössä Vuokraovi.comin kanssa tekemän vuokramarkkinakatsauksen mukaan Porissa on 23 suurimman suomalaisen kaupungin vertailun toiseksi edullisin vuokrataso. Vuokrien kasvu on ollut maltillista.

Paikallinen - 10.7.2020, 6:25

Uusi Sale-myymälä avataan Porin keskustassa entisen pääpostin tiloissa Yrjönkadulla tänään. Sale Tori on Satakunnan Osuuskaupan yhdestoista Sale-myymälä ja se työllistää viisi henkilöä. Kaupan avaamiselle Osuuskauppa haluaa kantaa vastuuta myös Porin keskustan kehittymisestä.

Paikallinen - 9.7.2020, 15:06

Itsenäisten yrittäjien paperitöiden ja byrokratian hoitamiseen erikoistunut UKKO.fi ja UKKO Pro tutkivat Porin alueen yrittäjien riskinottohalua. Alkuvuodesta alkanut koronaepidemia on selväsi hillinyt Porin alueella ihmisten halua alkaa yrittäjäksi.

Paikallinen - 9.7.2020, 13:58

Sinilevähavaintojen määrä Lounais-Suomessa on vähentynyt viileän, sateisen ja tuulisen sään seurauksena. Meri- ja sisävesialueilla on tehty etupäässä vähäisiä sinilevähavaintoja. Veteen sekoittuneena voi kuitenkin yhä olla runsaasti sinilevää, joka sään tyyntyessä nousee pintaan.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 9.7.2020, 11:55

Venekauppa on käynyt huimaa tahtia loppukeväällä ja kesällä.  Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin mukaan veneiden ensirekisteröinnit kasvoivat tammi–kesäkuussa neljänneksellä vuoden takaisesta. Myös porilaisen Veneporin Mikko Haapatie vahvistaa asian.