Viesti studioon

studio@radiopori.fi
Maanantai, 8.
maaliskuuta
2021.
Onnittelut -
Lohko

#pori

#radiopori

#pesäkarhut

#some

11.1.2021, 16:01

Lumisateiden ennustetaan jatkuvan – aurauskalusto valmiudessa

Leuto alkutalvi on muuttumassa talvisemmaksi, ja Poriin ennustetaan parin vuorokauden aikana satavan jopa kymmeniä senttejä lunta. Kaupungin aurauskalusto on huollettuna ja valmiudessa reagoimaan muuttuviin sääolosuhteisiin.

– Viikonlopun aikana lunta saatiin lähes 10 senttiä ja tämä tarkoitti sitä, että kaupungissa aloitettiin kevyen liikenteen väylien auraus. Lisää lunta on luvattu ensi yöksi ja koko tiistaipäiväksi. Mikäli tämänhetkiset sääennusteet pitävät paikkansa, saattaa lunta tulla tiistain aikana jopa 25 senttiä. Säätiedotuksia seurataan koko ajan, ja mikäli olosuhteet muuttuvat vaativiksi, lähtee koko käytettävissä oleva kalusto liikkeelle, kertoo tiemestari Jyrki Kartastenpää.

Työt etenevät liikenneväylien hoitoluokituksen mukaan

Talvikunnossapitoa hoidetaan Porissa pääasiassa omien työntekijöiden ja kaluston voimin, mutta Ahlaisten ja Lavian alueella työn hoitaa yksityinen urakoitsija. Aurauksessa noudatetaan kunnossapidon hoitoluokituksia, jotka on määritelty liikenteen määrän, laadun ja tarpeen mukaan. Ensimmäisenä hoidetaan niin sanotut kriittiset väylät, kuten pyörätiet, pääväylät sekä joukkoliikenteen reitit. Asuinkaduille päästään sitten, kun nämä on hoidettu.

– Liikenneväylien hoitoluokat on jaettu kolmeen kategoriaan. Nyt uutena asiana myös kevyen liikenteen väylät on jaettu kahteen erilliseen hoitoluokkaan niin, että ensimmäisenä hoidetaan pyöräteiden pääväylät ja sen jälkeen muut pyörätiet. Huomioitavaa kuitenkin on, että puistokäytävillä ei ole talvikunnossapitoa, jatkaa Kartastenpää.

– Päivystysaikoina eli iltaisin ja viikonloppuisin ajoradoilla noudatetaan ohjeellisia aurausrajoja. Lumen senttimäärät yhdessä lumen olomuodon kanssa ratkaisevat, milloin lähdetään auraamaan, lisää Kartastenpää.

Kaupungilla on kokonaisuudessaan huollettavana yli 1000 kilometriä katualueita, joista katuverkkoa noin 720 kilometriä ja pyöräteitä noin 340 kilometriä.

Kiinteistönomistajien talvikunnossapidon vastuut

Katujen talvikunnossapitovastuu jakautuu kaupungin ja yksityisten kiinteistöjen kesken. Kunnan velvollisuuksiin kuuluu hoitaa ajoratojen, pyöräteiden sekä rakenteellisesti toisistaan erottamattomien jalankulku- ja pyöräteiden auraus. Kaupunki huolehtii myös näiden väylien hiekoituksesta sekä keväisestä hiekoitushiekan poistosta. 

– Tontinomistajan ja -haltijan vastuulle kuuluu tontin kohdalta olevalta jalkakäytävältä lumen ja jään poistaminen, jalkakäytävän hiekoitus, jalkakäytävälle kertyneen lumen poiskuljetus, tontin kohdalla olevien sadevesikaivojen auki pitäminen sekä keväälle hiekoitushiekan poistaminen, luettelee Kartastenpää.

Lumelle pitää varata tila omalta tontilta, sillä lumen siirtäminen kaupungin katu- ja puistoalueille on kielletty. Tarvittaessa lumen voi kuljettaa lumenläjitysalueelle, joka sijaitsee viime vuosien tapaan Raatimiehenluodossa, Kimpajuovantien varressa.

Uusimmat uutiset

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 6.3.2021, 19:26

Kamppailua riitti suunnasta sun toisesta, kuitenkaan tämä ei riittänyt ja ässien tappiollinen putki jatkuu. Kuuntele ottelun parhaat palat klikkaamalla harmaata nuolta!

Paikallinen - 6.3.2021, 11:58

Mieshenkilöä epäillään törkeästä ryöstöstä Huittisissa. Torstaina iltapäivällä noin klo 16.30 myyjä oli havainnut epäilyttävästi käyttäytyvän asiakkaan, jonka myyjä epäili olevan syyllistymässä näpistykseen.

Paikallinen - 6.3.2021, 11:25

Perjantaina pelattiin Bandyliigassa Porin Narukerän ja Lappeenrannan Veiterän neljäs välieräkamppailu.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 5.3.2021, 20:54

Ässät hävisi Kalpalle perjantai-illan ottelussa lukemin 2–1. Ratkaisua haettiin jälleen jatkoajalla. Tappio oli Ässille jo seitsemäs perättäinen.

Paikallinen - 5.3.2021, 12:42

Alaikäinen poika joutui Porissa pahoinpitelyrikoksen uhriksi viime maanantaina Sirkustorin lähistöllä. Asiasta kertoo Satakunnan Kansa. Lehden tietojen mukaan poliisi tutkii tapausta törkeänä pahoinpitelynä.

Paikallinen - 5.3.2021, 12:25

Porin Tuorsniemen koulussa on tapahtunut altistuksia koronavirukselle 2. ja 4. luokilla viime maanantaina. Sairastuneet henkilöt ovat olleet koulussa tartuttavuusaikana ja tämän takia karanteeniin asetetaan yhteensä 44 oppilasta. Lisäksi on altistunut kaksi opettajaa.

Paikallinen - 5.3.2021, 10:46

Useita Yön kappaleita säveltänyt ja sanoittanut Jussi Hakulinen tekee syksyllä kolme suurta areenakonserttia. Jussi Hakulinen – Yön viimeinen varietee -kiertue on tässä mittakaavassa viimeinen, jonka Hakulinen tekee keskittyen säveltämiinsä ja sanoittamiinsa Yön kappaleisiin.

Paikallinen - 5.3.2021, 7:22

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä toteaa Satakunnan koronavirustilanteen olevan edelleen vaikea ja alue on selkeästi leviämisvaiheessa.

Paikallinen - 4.3.2021, 16:53

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on kiristänyt koronarajoituksia Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueilla. Taustalla on maakuntien nopeasti huonontunut koronatilanne. Avi määrää useita asiakastiloja suljettavaksi kahden viikon ajaksi.

Paikallinen - 4.3.2021, 14:40

Porissa sijaitsevassa Leo’s Leikkimaassa on tapahtunut mahdollisia altistumisia koronavirukselle viime viikon tiistaina 23.2. klo 15.45-18.45 välisenä aikana. Asiakas on ollut tiloissa tartuttavuusaikana ja sairastunut myöhemmin.

Paikallinen - 4.3.2021, 12:18

Porin Kyläsaaren koulussa on tapahtunut altistumisia koronavirukselle viime tiistaina. Altistuneita on 4A-luokalla noin 20 ja heidät asetetaan karanteeniin altistumisesta 14 vuorokauden ajaksi. Henkilökunta on käyttänyt maskeja suositusten mukaisesti.

Paikallinen - 4.3.2021, 10:24

Tekojäärataa ja Liisantorin tekojäätä ylläpidetään vielä 14. maaliskuuta asti, jonka jälkeen luistelukausi tulee tämän vuoden osalta päätökseen.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 4.3.2021, 8:10

MTV ja Porin kaupunki järjestävät SuomiAreenan ensi kesänä hybriditapahtumana. Käytännössä SuomiAreena-ohjelmaa tuotetaan muutamalta eri lavalta – Porista ja Helsingistä – ja fyysisesti tapahtumapaikoille Poriin ja Helsinkiin otetaan osallistujia vallitsevien koronaohjeistusten puitteissa.

Paikallinen - 4.3.2021, 7:04

Rauman telakan työntekijöistä tiistaina otetuissa testeissä on löytynyt 16 uutta koronatartuntaa.

Sisältää ääntä
Jääkiekko - 3.3.2021, 21:03

Ässät hävisi eilen kotonaan HPK:lle jatkoajalla lukemin 3-4. Ässät hallitsi ottelun alkpupuolta, ja pääsi kahden maalin etulyöntiasemaan heti ensimmäisen erän alkuminuuteilla. Lopulta HPK kuitenkin nousi tasoihin ja sai jatkoajalla varmistettua itselleen voiton Juuso Ikonen laukauksesta.

Paikallinen - 3.3.2021, 15:06

Komissaari Jutta Urpilainen tekee virtuaalisen vierailun Satakuntaan ensi maanantaina 8.3.2021. 

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 3.3.2021, 14:11

Satakunnan Kauppakamarin uudessa ohjelmasarjassa keskitytään tulevaisuuden työhön ja erityisesti siihen, miten parhaat tyypit rakentavat yrityksen menestyksen. Uusi henkilö yrityksessä on aina uusi mahdollisuus ja tämä kannattaa hyödyntää hyvin.

Paikallinen - 3.3.2021, 12:56

Ulvilan Friitalan koulussa on tapahtunut altistumisia covid-19-virukselle maanantaina 1. maaliskuuta. Altistuneita on 18 nelosluokkalaista sekä heidän kaksi opettajaansa.

Paikallinen - 3.3.2021, 10:39

Porin kaupunki etsi rakkauslähettiläiksi aitoja ja uniikkeja porilaisia kuuluttamaan kaupungin parhaat puolet koko maailmalle. Poria selvästi rakastetaan, sillä innokkaita hakijoita oli 87. Hakemuksissa nousi esille rakkaus kotikaupunkia kohtaan 

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 3.3.2021, 10:39

Porissa toimiva Grazy Town on yritysyhteisö, jonka jäsenistö koostuu niin yksinyrittäjistä kuin liiketoiminnan asiantuntijoista. Grazy Town toimii Rautatienpuistokadulla ja joukosta löytyy jo kirjava joukko eri alojen asiantuntijoita, yhteensä noin kolmisenkymmentä yritystä.