Viesti studioon

studio@radiopori.fi
Tiistai, 27.
lokakuuta
2020.
Onnittelut -
Lohko

#pori

#radiopori

#pesäkarhut

#some

23.9.2020, 10:11 – päivitetty 23.9.2020, 14:56

Kokoomus vaatii ripeitä toimenpiteitä tulevan vuoden talousarvion tasapainottamiseksi Porissa

Kokoomuksen Porin valtuustoryhmä haluaa avata kouluverkkoselvityksen ja etsiä säästöjä seinistä ammattitaitoisen henkilöstön vähentämisen sijaan. Palveluverkon ennakkoluuloton tarkastelu myös perusturvassa on valtuustoryhmän mukaan otettava keskusteluun. Ryhmän lähettämässä tiedotteessa todetaan, miten epävarmoina aikoina ennalta ehkäisevistä palveluista karsiminen ei ole kestävää toimintaa ja on etsittävissä säästöissä osuudeltaan vain murto-osa. Porin synkkään taloustilanteeseen ei ole nopeita ratkaisuja ja kokoomus ajaakin tervehdyttämisohjelmaa, joka käsittää ensi vuoden lisäksi tulevat neljä vuotta. Tuottavien investointien riittävä taso ja työpaikkojen lisääminen on selviytymisen edellytys. Myös riman nostaminen liikenneyhteyksien kehittämisessä ja elinvoiman lisäämisessä vaatii panosta entistä enemmän. Teknisellä toimialalla tulee kriittisesti pohtia, mitä tulevaisuudessa tehdään itse ja mitä toimintoja ostetaan muualta.

Vuoden 2020 alijäämäksi on tällä hetkellä arvioitu vähintään 35 miljoonaa euroa ja ensi vuoden talousarvion alijäämä ilman toimenpiteitä lienee samaa luokkaa. Virkamiehet ovat esittäneet talouden tasapainottamistoimia keväästä alkaen kiihtyvällä tahdilla. Toistaiseksi vain verojen korottaminen on jatkossa enemmistön päätöksillä. Muut hyväksytyt toimenpiteet ovat olleet kokoomuksen mukaan lähinnä silmänlumetta.

- Kunnallisveropohja on pettämässä pahasti. Ihmisten ja yritysten veronmaksukyky on koetuksella. Pandemian aiheuttamat lomautukset ja irtisanomiset ovat yksityisellä sektorilla jyrkässä kasvussa. Etenkin palvelualojen yritykset kamppailevat tulevaisuudestaan. Samanaikaisesti kaupunginjohtajan esittämät tasapainottamistoimet henkilöstön osalta tyrmättiin Porin kaupunginhallituksessa, tiedotteessa todetaan.

Vanhusten palveluasumiseen ohjaaminen vähenee – kokoomus esittää palveluseteliä.

Perusturvan palvelustrategian muutos on jättänyt osan ympärivuorokautisia palveluja tarvitsevista vaikeaan asemaan, kun laitoshoidosta on siirrytty nopealla aikataululla kotihoitoon. Samoin palveluja tuottaneiden yksityisten toimijoiden ja yrittäjien tilanne on erittäin tukala nopeasti edenneen muutoksen myötä. 

- Useaan otteeseen on selvitetty, että yksityiset palveluntuottajat ovat edullisempia kuin kaupungin omana työnä tuotetut palvelut. Palveluseteli esimerkiksi lapsiperheiden ja ikäihmisten osalta tulee saada käyttöön välittömästi. Palveluseteli antaa vapauden valita erityisesti heille, joilla muuten ei olisi siihen varaa.

Valtuustoryhmä kaipaa tekemisen uudelleen organisointia ja ihmisiä, ei lisää seiniä.

Porin kokoisen kaupungin täytyy kyetä investoimaan. Rakennukset, tiet ja sähkö- ja vesijohdot muodostavat merkittävän omaisuuden, jonka ylläpitoon Pori tarvitsee valtuustoryhmän mukaan vähintään 40 miljoonaa euroa vuodessa.

- Mikäli emme siihen kykene, omaisuutemme rapautuu ja kuluu loppuun. Kaupungin tekemillä investoinneilla on myös merkittävä vaikutus koko alueen elinkeinoelämälle.

Työllisyydenhoidon sakkomaksut ovat merkittävä kustannus porilaisille. Työmarkkinatuen kuntaosuus Porin kaupungille oli viime vuonna 4,8 miljoonaa euroa. Maailmantilanne huomioiden oletettavaa on, että ilman toimenpiteitä summa on nousussa. Säästömahdollisuuksia kokoomuksen mukaan on.

Uusimmat uutiset

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 27.10.2020, 14:54

Porin teatterin taiteellinen johtaja Christian Lindroos opiskeli teatterikorkeakoulussa 80-luvun lopulla ja päätyi pikkuhiljaa ohjaajaksi. Lindroosilta on nähty vuosien mittaan myös Porissa isoja töitä, kuten Kuninkaan puhe ja Tuntematon sotilas.

Paikallinen - 27.10.2020, 13:21

Nuorten päihteidenkäyttö ja siihen liittyvät lieveilmiöt herättävät huolta Meri-Porissa, kertoo Satakunnan Kansa. Wilman kautta on otettu yhteyttä ainakin Enäjärven koulun ja Meri-Porin yhtenäiskoulun oppilaiden vanhempiin.

Paikallinen - 27.10.2020, 8:31

Porin Porttaalitunneli täyttyy ensi vuonna valolla ja äänellä. Porttaalitunneli sijaitsee Porin kansallisessa kaupunkipuistossa, matkakeskuksen ja ammattikorkeakoulukampuksen alueella.

Paikallinen - 27.10.2020, 7:35

Kulttuuritalo Anniksen taloudellisissa epäselvyyksissä ei ole löytynyt mitään rikokseen viittaavaa esitutkinnassa. Asiasta kertoo Satakunnan Kansa.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 26.10.2020, 14:26

Suomalainen Kirjakauppa ja lemmikkieläintarvikeliike Musti ja Mirri avaavat myymälänsä Kauppakeskus Puuvillaan. Molemmat toimijat avaavat liikkeensä joulukaupan kynnyksellä, kertoo kauppakeskus tiedotteessaan.

Paikallinen - 26.10.2020, 12:59

Porin keskusta-alueella ja Karjarannassa tehdään ensi viikosta alkaen kuitukaapelointitöitä, jotka vaikuttavat alueen jalkakäytävien ja kevyen liikenteen väylien käyttöön. Töiden arvioidaan kestävän noin kuukauden.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 26.10.2020, 12:49

Porin Ässät joutui viime viikolla kahdesti kovan paikan eteen; torstaina vieraissa Tappara vei kuitenkin voiton, ja lauantaina kovan työn tehnyt kotijoukkue joutui pettymään kun flow-tilassa kauden aloittanut Rauman Lukko vei paikalliskohtaamisen tylyin 6-1 lukemin.

Paikallinen - 26.10.2020, 8:20

Nuorehko mies kuoli Porin keskusta-alueella sunnuntaina aamuyön tunteina sattuneessa väkivallanteossa, kertoo Satakunnan Kansa.

Paikallinen - 26.10.2020, 8:11

Satasairaalassa on nyt maanantaista alkaen voimassa kasvomaskisuositus sairaalaan suunnitellusti tuleville yli 15-vuotiaille.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 24.10.2020, 21:13

Katso tästä Ässät - Lukko pelin highlightsit!

Paikallinen - 24.10.2020, 8:58

Satasairaala ottaa käyttöön kasvomaskisuosituksen suunnitellusti sairaalaan tulevalle yli 15-vuotiaalle potilaalle tai hänen saattajalleen.

Paikallinen - 23.10.2020, 12:10

Porin kaupunki on lunastanut ulosottovirastolta Yyterin Herrainpäivillä sijaitsevan, entisen Outokummun lomakylän maanvuokrasopimuksen sekä alueella sijaitsevat rakennukset. Kaupunki omistaa jo alueen maapohjan. Maanvuokrasopimuksen ja rakennusten lunastushinta on 150 000 euroa

Sisältää kuvan
Paikallinen - 23.10.2020, 10:00

Yyterin kehittämisen askelmerkit seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi määrittävä kasvuohjelma on valmistunut. Kehittämistoimenpiteiden tavoitteena on lisätä Yyterin houkuttelevuutta, tunnistettavuutta, yleisilmettä ja käytännön toimivuutta kaikkina vuodenaikoina.

Paikallinen - 23.10.2020, 8:17

Lyhytikäiseksi jääneen anniskeluravintolan taustalla toimineita henkilöitä epäillään talousrikoksista. Asiasta uutisoi Satakunnan Kansa.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 22.10.2020, 21:31

Hakametsän illassa nähtiin maaleja jopa kahdeksan kappaletta, joista kotijoukkue Tappara laukoi viisi. Ässien maalintekijöinä Niko Kivelä, Jakob Stenqvist ja Otto Kivenmäki.

Kuuntele ottelun kohokohdat nuotin kuvasta. 

Paikallinen - 22.10.2020, 15:28

Porissa on vajaan viikon aikana tapahtunut kolme kuolemantapausta, jotka ovat poliisille tulleiden tietojen perusteella aiheuttaneet jonkin verran huhupuheita ja huolta kansalaisten keskuudessa.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 22.10.2020, 10:36

Kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen esitteli ehdotuksensa ensi vuoden talousarvioksi tänään. Porin kaupungin vuoden 2021 talousarvioehdotus on tulokseltaan noin 5 miljoonaa euroa alijäämäinen.

Paikallinen - 22.10.2020, 9:43

Satakuntalaiset kansanedustajat Matias Marttinen ja Petri Huru esittävät valtatie 8:n nelikaistaistamisen suunnittelun käynnistämistä Porin ja Rauman välillä.

Paikallinen - 22.10.2020, 7:54

Venatorin tuotantolaitoksen muuntamotiloissa Porin Titaanitiellä syttyi pieni palon alku yöllä kello kahden jälkeen. Palokunta kävi paikalla varmistassa ettei palo leviäisi rakenteisiin. Tapahtuneesta ei koitunut henkilövahinkoja.

Paikallinen - 22.10.2020, 7:53

Satakunnan Kansa on selvittänyt pientaloasujan sähkönsiirtohintojen nousua viimeisten kymmenen vuoden ajalta.