Viesti studioon

studio@radiopori.fi
Torstai, 22.
huhtikuuta
2021.
Onnittelut -
Lohko

#pori

#radiopori

#pesäkarhut

#some

31.3.2021, 15:50

Katujen puhdistus käynnissä ympäri kaupunkia – keskustan puistokatujen tehosiivous starttaa pääsiäisen jälkeen

Ilmojen lämmetessä ja pakkaskelien väistyessä katujen kevätpuhdistuksia on käynnistetty ympäri kaupunkia. Keskustan puistokatujen siivous aloitetaan viikolla 14, ja Sampolassa pysäköintialueita puhdistetaan viikolla 15. Puhdistustöiden sujuvuuden varmistamiseksi pysäköintiä rajoitetaan siirtokehotuksilla.

Katuja puhdistetaan Porissa kaksivaiheisesti. Ensin siivotaan karkein sora-aines pois etuharjakoneilla, jonka jälkeen tiet pestään pölystä imulakaisuautoilla.

Maaliskuun viimeisillä viikoilla siivouksessa on keskitytty vilkkaasti liikennöityihin väyliin, kuten Paanakedonkatuun ja Karjarannantiehen. Myös esimerkiksi matkakeskuksen, kävelykadun ja kauppatorin alueet on puhdistettu. Isoimpien katujen valmistuttua siirrytään puhdistamaa katukäytäviä ja pyöräteitä.

Sääolosuhteet vaikuttavat puhdistustöiden etenemiseen. Mikäli huhtikuulle sattuu vielä pakkaskelejä, tulee työhön taukoa, sillä puhdistuksessa käytettävä vesi jäätyy nopeasti tien pintaan.

Keskustan puistokatujen siivous alkaa ensi viikolla

Pohjois- ja Eteläpuistossa sekä Raatihuoneenpuistossa puhdistustöistä johtuva pysäköintikielto astuu voimaan keskiviikkona 7. huhtikuuta kello 2 yöllä. Länsi- ja Itäpuistossa sekä Tasavallankadun läntisellä puolella kielto astuu voimaan torstaina 8. huhtikuuta kello 2 yöllä. Tasavallankadun itäisellä puolella pysäköintikielto alkaa perjantaina 9. huhtikuuta kello 2 yöllä. Siirtokehotuskyltein varustetut pysäköintikieltomerkit toimitetaan paikoilleen ennen pääsiäispyhiä. Kylttejä poistetaan sitä mukaan, kun katualueet on saatu puhdistettua.

Siirtokehotuskylteissä on päivämäärä ja kellonaika, johon mennessä autot tulee siirtää kyseiseltä alueelta pois. Mikäli pysäköintikieltoa ei ole noudatettu, tehdään ajoneuvoille lähisiirto. Lähisiirrosta aiheutuneista kustannuksista peritään siirtomaksu ajoneuvon omistajalta tai haltijalta. Siirtomaksu on 85 euroa, jonka lisäksi peritään 24 prosentin arvonlisävero. Lähisiirrot pyritään tekemään esimerkiksi kadun toiselle puolelle tai läheiselle kadulle niin, että ajoneuvon pystyy näkemään sen vanhasta paikasta.

– Siivouksen kesto riippuu siitä, kuinka paljon katualueilla on siirrettäviä autoja. Mitä enemmän kaupunkilaiset siirtävät autojaan siivouksen tieltä pois, sitä nopeammin kadut saadaan puhdistettua. Mikäli näyttää siltä, ettei töitä saada valmiiksi suunnitellussa aikataulussa, jatketaan siivousta vielä perjantaipäivän ajan, kertoo piiripuutarhuri Esa Rouvali.

Tonttien omistajien ja taloyhtiöiden vastuilla olevat jalkakäytävät toivotaan puhdistettavan ennen tai viimeistään samassa yhteydessä puistokatujen puhdistuksen kanssa.

Autoilijoiden toivotaan huomioivan työkoneiden työskentelyn katualueilla, jotta liikenne ja puhdistustyöt sujuisivat mahdollisimman joustavasti ja turvallisesti.

Sampolan pysäköintialueita puhdistetaan huhtikuun puolivälissä

Puhurintien kadunvarsipaikat ja pysäköintialueet sekä Kalskeentie puhdistetaan hiekasta tiistaina 13. huhtikuuta.

Siirtokehotuskyltit toimitetaan alueelle pääsiäisen jälkeisellä viikolla.

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 21.4.2021, 14:21

Karhujen nuori salibandylupaus Juuso Ahola jatkaa Karhupaidassa liigakaudella 2021-2022. Karhut on tehnyt jatkosopimuksen myös Julius Tuomisen ja Aatu Tommilan kanssa.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 21.4.2021, 12:45

Itä-Porissa sijaitsevan Outokummuntien ja Mastojentien risteyksen liikenneturvallisuutta parannetaan uudella liikenneympyrällä. Liikenneympyrän rakennustyöt käynnistyvät maanantaina 3. toukokuuta. Uusi ympyrä valmistuu heinäkuun loppuun mennessä.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 21.4.2021, 10:32

Muotitavaratalo Ratsula avasi oman verkkokaupan maaliskuun lopussa. Uusi palvelu on otettu hyvin vastaan ja tilauksia on toimitettu aina pohjoista myöten. Tavoitteena onkin kattaa koko Suomi. Verkkokauppa täydentyy päivittäin ja oma myymälä toimii sen varastona.

Paikallinen - 21.4.2021, 9:43

Porin kaupungin tekninen lautakunta hyväksyi Etelärannassa sijaitsevan Cafe Jazzin myymisen MHR-Yhtiöille tiistain kokouksessaan. Asiasta uutisoi Yle.

Paikallinen - 20.4.2021, 14:58

Lounais-Suomen aluehallintovirasto jatkaa alueensa kokoontumisrajoituksia Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa ajalla 27.4.-14.5.2021. Korkeintaan kuuden henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat sallittuja edellyttäen, että niiden terveysturvallisuus voidaan varmistaa.

Paikallinen - 20.4.2021, 12:47

Vuonna 2019 perustettu Liike Nyt -puolue laajenee myös Poriin. Porin paikallisyhdistys on perustettu 11. huhtikuuta ja perustajajäseninä ovat Kimmo Kalliomäki, Kari Varis, Krista Laurila, Saku-Elmeri Takala ja Sami Loikala.

Paikallinen - 20.4.2021, 9:04

Porin kaupunginhallitus päätti aiemmin huhtikuussa asettaa Porin Vesi -liikelaitoksen johtajan viran täyttämistä varten haastatteluryhmän sekä kutsua haastatteluun yhdeksästä virkaa hakeneesta henkilöstä kuusi hakijaa.

Paikallinen - 20.4.2021, 7:55

Lounais-Suomen poliisi valvoo tällä viikolla tehostetusti ylinopeuksia osana valtakunnallista teemaviikkoa. Poliisi tekee tehovalvontaa kaikkina vuorokauden aikoina kattavasti koko Lounais-Suomen alueella ja valvoo nopeuksia erityisesti alueen pääteillä, joissa nopeudet ovat kovia.

Paikallinen - 20.4.2021, 6:36

Porin kaupungin olisi pitänyt kilpailuttaa lentoliikenteen konsulttihankintansa vuonna 2018. Tähän johtopäätökseen tulee laajennetun tilintarkastuksen hankinta-asiasta tehnyt tilintarkastusyhtiö BDO. Asiasta uutisoi Yle Pori.

Paikallinen - 19.4.2021, 8:10

Porissa ja Raumalla mitattiin eilen Suomen kevään lämpöennätykset. Molemmissa kaupungeissa elohopea nousi 18 asteeseen. Ilmatieteen laitos kertoo, että koko maahan on tänään luvassa selkeää ja poutaa, mutta viikonlopun huippulämpötiloihin tuskin ylletään.

Paikallinen - 19.4.2021, 7:38

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kertoo, että Satakunnassa todettiin  kahden päivän aikana kaikkiaan 11 uutta koronatartuntaa. Niistä viisi osuu Kokemäelle, kolme Poriin, kaksi Raumalle ja yksi Euraan. Suomessa raportoitiin lauantaina ja sunnuntaina yhteensä 498 uutta koronavirustartuntaa.

Muut - 19.4.2021, 6:41

Karhut lähes täydellisen kauden jälkeen Divarin mestariksi luotsannut päävalmentaja Pekka Nylund joukkueen peräsimessä myös ensi kaudella F-liigassa. Nylund on nostanut Karhut kahdesti Liigaan. Nylundin sopimus kattaa kauden 2021-2022. Valmennuspuolella jatkaa myös Jani Rajala.

Paikallinen - 17.4.2021, 12:00

Porin elinvoima- ja ympäristölautakunta esittää kaupungihallitukselle 0,7 miljoonan euron suuruista lisämäärärahaa joukkoliikenteelle tälle vuodelle.

Lisämäärärahapyynnöllä kompensoidaan koronaviruksen aiheuttama lipputulojen lasku. 

Paikallinen - 17.4.2021, 8:52

Ilmatieteenlaitos on todennut ruohikkopalovaaran Satakuntaan lauantaista sunnuntaihin. Satakunnan Pelastuslaitos on kieltänyt avotulen tekemisen Satakunnassa jo eilen perjantaina. 

Paikallinen - 16.4.2021, 12:46

Sosiaali- ja terveysministeriö on tänään kertonut, että ravintolat saavat avata ovensa maanantaina rajoituksin.

Satakunnassa anniskeluravintolat saavat olla auki iltakuuteen ja ruokaravintolat iltaseitsemään. Alkoholin tarjoilun on loputtava kaikissa ravintoloissa kello 17.

Paikallinen - 16.4.2021, 12:25

Vasemmistoliiton nakkilalainen kansanedustaja Jari Myllykoski ehdottaa alkoholijuomien etämyynnin, eli käytännössä kotiinkuljetuksen, myöntämistä Alkolle.

Paikallinen - 16.4.2021, 6:47

Satakunnassa on todettu tähän mennessä kaikkiaan 1521 COVID-19 tapausta Satasairaalan tilastojen mukaan. Tuoreen kokonaisarvion perusteella Satakunta on kuitenkin edelleen kiihtymisvaiheessa.

Paikallinen - 16.4.2021, 6:35

Porin kaupunki mahdollistaa 20-vuotiaiden ja sitä nuorempien nuorten ja lasten harrastustoiminnan ensi maanantaista lähtien.

Paikallinen - 15.4.2021, 15:55

Porilaisen Karhu HT:n Suomi-Sarjan mestariksi valmentanut Mikael Kotkaniemi jatkaa valmennusuraansa Rauman Lukon organisaatiossa. Kotkaniemi ottaa kaudella 2021–22 Lukon U20-joukkueen päävalmentajan tehtävät haltuunsa yksivuotisella sopimuksella.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 15.4.2021, 13:08

Porin Teatterin syyskauden 2021 ohjelmisto on julkaistu. Kauden avaa Florian Zellerin kirjoittama ranskalaiskomedia Täydellinen Lauantai, joka saa ensi-iltansa Porin Teatterin päänäyttämöllä 28. elokuuta. Komedian ohjaa Christian Lindroos.