Viesti studioon

studio@radiopori.fi
Lauantai, 8.
toukokuuta
2021.
Onnittelut -
Lohko

#pori

#radiopori

#pesäkarhut

#some

21.4.2021, 14:21 – päivitetty 22.4.2021, 9:13

Juuso Ahola jatkaa Karhuissa - sopimukset myös Julius Tuomisen ja Aatu Tommilan kanssa

Karhujen nuori salibandylupaus Juuso Ahola jatkaa Karhupaidassa liigakaudella 2021-2022. Karhut on tehnyt jatkosopimuksen myös Julius Tuomisen ja Aatu Tommilan kanssa.

U19-maajoukkueessakin nähty Juuso Ahola nähdään Karhujen riveissä myös ensi kaudella. 17-vuotias, A-juniori-ikäinen Ahola on Karhujen oma kasvatti ja hänelle on povattu loistavaa tulevaisuutta lajin parissa. Vaikka Aholalla on pelivuosia takana vasta viisi, on häntä kehuttu jopa ikäluokkansa lahjakkaimmaksi pelaajaksi Suomessa. Ahola keräsi päättyneellä kaudella runkosarjassa tehot 15+17=32 ja pudotuspeleissä 4+10=14, ollen joukkueen kolmanneksi tehokkain pelimies pisteiden valossa. Divaripelejä Aholalle on kertynyt kaiken kaikkiaan 43 ja pisteitä 41+37=78.

Vaikka kysyntää varmasti muuallekin oli, Ahola kertoo, että hänet sai jäämään Karhupaitaan laadukas harjoittelu ja valmennus sekä se, että on kiva pelata ensimmäinen liigakausi tutussa ympäristössä.

- Tottakai hyvät fiilikset sopimuksesta. Hieno päästä toteuttamaan yksi unelma ja pelata kotikaupungissa Liigaa, kertoo Ahola.

Henkilökohtaisiksi tavoitteiksi tulevalle kaudelle Ahola mainitsee hyvän, tasapainoisen kauden pelaamisen sekä auttaa joukkuetta voittamaan pelejä.

Päävalmentaja Pekka Nylund on erittäin tyytyväinen Aholan jatkosopimukseen.

- Juuso on varmasti ensi kaudella joukkueen tärkeimpiä pelaajia. Hän omaksui hyvin viime kauden aikana sentterin tontin. Nyt Liiga asettaa riman korkeammalle vaativalla pelipaikalla, mutta Juuso varmasti hoitaa hommansa!

Jatkosopimus on tehty myös niin ikään Karhujen oman kasvatin Julius Tuomisen kanssa. Läpi kauden hyviä otteita esittänyt Tuominen on kova tekemään töitä kentällä ja sen vuoksi erittäin tärkeä kiinnitys kokoonpanoon myös tulevalle liigakaudelle. Tuominen on 19-vuotias, joten hän voi pelata vielä myös A-junioreissa ensi kaudella. Tuomisen pistesaldo päättyneellä kaudella runkosarjassa oli 4+2=6 ja pudotuspeleissä 0+2=2. Hänelle on kertynyt uransa aikana yhteensä 32 Divaripeliä ja pisteitä 8+9=17.

- Hyvät fiilikset sopimuksesta. On hienoa päästä mittaamaan tasoa korkeimmalle sarjatasolle. Pisteistä en ota stressiä, mutta tavoitteena olisi olla joukkueelle hyödyllinen pelaaja ja pärjätä myös F-liigassa, kertoo Tuominen.

- Julius pelasi viime kaudella erittäin vahvasti kahteen suuntaan pitkin kautta ja nosti tasoaan erityisesti puolustuspelissä. Tehopisteet karttoivat jossain määrin nuorta miestä, mutta pelaamisen taso oli kyllä korkealla suurimman osan kaudesta. Nyt vaan hyvä kesätreeni alle ja kohti liigapelejä, summaa päävalmentaja Nylund.

Myös viime kaudella kokoonpanoon nostettu 20-vuotias karhukasvatti Aatu Tommila jatkaa maailmanluokan tuuletuksiaan liigakentillä Karhupaita päällä. Silkkisistä tassuistaankin tunnetun Tommilan pistesaldo runkosarjassa oli 11+6=17 ja pudotuspeleissä 6+1=7. Tommilalle on kertynyt Divaripelejä yhteensä 17 kokonaistehoin 11+6=17. Päättynyt kausi olikin hänelle ns. läpimurtokausi miesten peleihin.

Myös Tommila on hyvillä fiiliksillä sopimuksesta ja lähtee innokkaana pelaamaan F-liigaa.

- Ilolla puen taas Karhupaitaa päälle alkavalla kaudella. Eiköhän se jokaisen nuoren jätkän unelma ole tuolla pelata, maailman parhaita vastaan! Haastavaa varmasti tulee olemaan, mutta luottavaisin mielin lähdetään pelaamaan. Henkilökohtaisiksi tavoitteiksi Tommila mainitsee pelipaikan vakiinnuttamisen pelaavassa kokoonpanossa.

Nylund pitää tärkeänä myös Tommilan jatkosopimusta.

- Aatu tuli todella vahvasti sisään joukkueeseen kesken kauden ja pöllytti maaliverkkoa tasaisesti sen jälkeen sekä runkosarjassa että playoffeissa. Liigaa silmällä pitäen kesätreenien onnistuminen on avainasemassa. Aatu varmasti pystyy tekemään maaleja liigassakin.

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 7.5.2021, 15:44

Keskustan uimahalli avataan yleisökäyttöön maanantaina 10.5. kello 12 ja Meri-Porin uimahalli tiistaina 11.5. kello 6.

Paikallinen - 7.5.2021, 15:13

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä kokoontui tänään käsittelemään julkisten tilaisuuksien kokoontumisrajoitusten asteittaista lieventämistä. ATTR esittää asiasta alueen yhteisen kannanoton, johon perustuen AVI päättää rajoituksesta.

Paikallinen - 7.5.2021, 14:46

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen puolustaja Nikolas Matinpalon kanssa. 22-vuotias puolustaja saapui kesken viime kauden pelaajavaihdon myötä Ilveksestä ja ehti pelata Ässien paidassa 30 ottelua tehoin 1+2 =3.

Paikallinen - 7.5.2021, 14:06

Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen asetti syyskuussa 2020 työryhmän, jonka tehtävänä on valmistella Jyrki Kankaan muistomerkin toteuttaminen sille varattuun paikkaan.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Urheilu - 7.5.2021, 13:01

Musan Salaman kausi Suomen Ykkösessä on koronaviruksesta johtuvien erikoisjärjestelyjen takia vihdoin valmis alkamaan. Kauden ensimmäinen ottelu potkaistaan käyntiin Porin Stadionilla sunnuntaina kello 18:30.

Jääkiekko - 7.5.2021, 12:59

Ässät käyttänyt puolustaja Juuso Wallin sopimuksessa olleen option tulevasta kaudesta. 24-vuotiaan puolustajan viime kausi oli loukkaantumisen takia vaikea ja tilille kertyi vain 5 ottelua.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Urheilu - 7.5.2021, 12:45

Porin Pesäkarhut kohtaa tänään illalla harjoitusottelussa rakkaan paikallisvastustajansa Feran Raumalta. Pelinjohtaja Jarkko Pokela kertasi puhelinhaastattelussa joukkueen tuoreimpia kuulumisia sekä ennakoi päivän koitosta.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 7.5.2021, 12:41

Tulevan kesän osalta matkailualalla odotetaan jälleen vilkasta sesonkia. Viime kesänä porukka päätti ulkomaanreissujen sijaan suunnata kotimaan kohteisiin, ja tämä näkyi mm. Yyterissä missä lankonkien päissä olevat kävijälaskurit naputtivat ennätystahtiin.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 7.5.2021, 12:35

Palkitun porilaiskirjailija Arttu Tuomisen uusin teos Vaiettu julkaistiin tänään perjantaina. Kirja jatkaa Delta-sarjaa kolmannella osalla, jossa Porin poliisin etsivien Jari Paloviidan, Linda Toivosen ja Henrik Oksmanin johdolla ratkotaan jälleen rikoksia Porissa.

Paikallinen - 7.5.2021, 10:29

Kaatuneesta betoniautosta valui muutamia litroja dieseliä asfaltille Venatorin teollisuusalueella perjantaina. Tapaus sattui hieman ennen puolta kymmentä ja polttoaine saatiin imeytettyä pelastuslaitoksen toimesta. Tapahtuneesta ei koitunut henkilövahinkoja. 

Paikallinen - 7.5.2021, 8:53

Isomäentiellä tehdään tulevana maanantaina aamuseitsemästä alkaen hulevesiviemärin purkuputken asennustöitä, joiden takia Isomäentie katkaistaan moottoriajoneuvoliikenteeltä välillä Eteläväylä - Astora Areena.

Paikallinen - 7.5.2021, 6:40

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä toteaa maakunnan koronatilanteen olevan edelleen hyvä.  Työryhmän kokonaisarvion perusteella Satakunta jatkaa perustasolla, mutta Eura, Eurajoki ja Nakkila ovat leviämisvaiheessa.

Paikallinen - 6.5.2021, 15:37

Ässät on tehnyt jatkosopimuksen hyökkääjä Leevi Viitalan kanssa. Sopimus on mallia 1+1 seuran optiolla.

19-vuotias hyökkääjä pelasi päättyneellä kaudella 12 Liiga-ottelua tehoin 1+4 =5 ja U20 SM-sarjassa 26 ottelua tuottivat tehot 25+10 =35.

Jääkiekko - 6.5.2021, 12:51

Ässät on tehnyt jatkosopimuksen hyökkääjä Samuli Aaltosen kanssa. Sopimus on mallia 2+1 seuran optiolla.

Paikallinen - 6.5.2021, 12:26

Kirjurinluotoon johtavalla Raumansillalla suoritetaan tulevien viikkojen aikana tutkimuksia, joiden avulla selvitetään sillan kuntoa. Töiden ajaksi sillan ajoneuvoliikenne rajataan yhdelle kaistalle ja kevyen liikenteen väylä suljetaan.

Paikallinen - 6.5.2021, 9:52

Ajatuspaja Toivo on laskenut, miten tulevissa aluevaltuustossa paikat jakautuisivat kuntien kesken, jos ne jakautuisivat samassa suhteessa kuin vuoden 2017 kuntavaalien annetut äänet. Selvitys kattoi manner-Suomen sote-alueet Uudenmaan ulkopuolella.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 6.5.2021, 8:33

Äitienpäivä lähestyy ja tämä tietää vuoden toiseksi isointa sesonkia myös Puuvillan Kukassa heti joulun jälkeen. Keväiset kestosuosikit, kuten hortensiat ja ruusut ruukuissa pitävät pintansa ja tietenkin perinteisesti kauniit kimput äidille. Tänä vuonna kimppu saa olla rento ja ilmava.

Paikallinen - 6.5.2021, 6:32

Porin perusturvalautakunta päätti ylimääräisessä kokouksessaan puheenjohtajan ehdotuksesta palauttaa iäkkäiden palveluiden tehostetun palveluasumisen tuottajien hinnankorotusehdotukset uudelleen valmisteluun.

Jääkiekko - 5.5.2021, 15:35

Ässät ja Lenni Killinen ovat tehneet yksivuotisen jatkosopimuksen. 20-vuotias hyökkääjä pelasi tällä kaudella 37 ottelua tehoin 5+6 =11.

Nuori hyökkääjä on edustanut Suomea sekä U18 että U20 MM-kisoissa. Vuonna 2018 Carolina Hurricanes varasi Killisen varaustilaisuuden 4. kierroksella.

Paikallinen - 5.5.2021, 15:34

Tekninen lautakunta käsitteli Porin leikkipaikkaverkoston päivittämistä kokouksessaan eilen tiistaina. Lautakunta päätti palauttaa esityksen takaisin valmisteluun.