Viesti studioon

studio@radiopori.fi
Perjantai, 21.
tammikuuta
2022.
Onnittelut -
Lohko

#pori

#radiopori

#pesäkarhut

#some

3.12.2021, 15:06

Ilkivalta ja sääntöjen noudattamatta jättäminen aiheuttavat harmia Porin talviliikuntapaikoilla

Marraskuun lopulla saapunut talvi on mahdollistanut kaupungin talviliikuntapaikkojen avaamisen nopealla aikataululla. Tekojäiden lisäksi myös Isomäen latu saatiin avattua jo marraskuun puolella. Talviset olosuhteet ovat mahdollistaneet luonnonjäiden jäädyttämisen ja kuluvalla viikolla onkin saatu avattua lukuisia luistelualueita eri puolilla kaupunkia.

Talviset olosuhteet ovat houkutelleet myös ilkivallantekijöitä ja liikuntapaikkojen sääntöjä jätetään noudattamatta. Liikuntapaikkojen säännöt ovat olemassa turvallisen käytön varmistamiseksi, joten liikkujien tulisi kiinnittää nyt erityistä huomiota tähän.             

Ilkivaltaa sekä vääränlaista käyttöä on esiintynyt erityisesti Liisantorin tekojään alueella sekä Porin metsän hiihtoladulla. Maauimalan alueella on viime talven tapaan käytössä erityisjärjestelyt jalankulkureiteille laduista johtuen ja Liisantorin huoltorakennusta on tärvelty useaan otteeseen.

- Liisantorin huoltorakennuksessa on rikottu paikkoja ja sisätiloja on töhritty toistuvasti. On erittäin harmillista, että Liisantorin käyttäjiä varten rakennettuja puku- ja wc-tiloja pitää tärvellä. Mikäli muu ei auta, tilat joudutaan sulkemaan käytöltä, jolloin luultavasti hyvin pienen joukon toiminnasta joutuvat kärsimään kaikki käyttäjät, kertoo liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti.

Myös selkeästi kylteillä osoitettua ja laajasti viestittyä sääntöä Liisantorin mailattomuudesta rikotaan jatkuvasti. Jotta ilkivaltaa saadaan vähenemään, vartiointiliike tulee tekemään Liisantorille satunnaiskäyntejä. Samassa yhteydessä puututaan myös mailojen käyttöön kentällä.

- Palautetta mailojen käytöstä Liisantorilla tulee säännöllisesti. Ulkojäitä on tällä hetkellä luistelukunnossa eri puolilla kaupunkia, joten mailan kanssa pääsee tällä hetkellä luistelemaan melkein missä tahansa. Tekojääkaukaloonkin lisättiin lauantaille maksuttomia yleisövuoroja mailallisten luistelijoiden käyttöön, kertoo Lahti.

Porin metsän reiteillä erityisjärjestelyjä hiihtoladun kunnossapitämiseksi

Hiihtolatu Porin metsässä on saatu tänä vuonna avattua poikkeuksellisen aikaisin, säilötystä lumesta ja otollista sääolosuhteista johtuen. Kaupungin henkilöstö ja talkooväki ovat tehneet kovasti töitä hiihto-olosuhteiden eteen, joten Lahti peräänkuuluttaakin tämän työn arvostamista.

- Isomäen alueella liikkuvien pitää kiinnittää huomiota siihen, että latu pysyy kunnossa. Laduilla liikutaan pyörillä ja kävellen, mikä on ehdottomasti kiellettyä. Se aiheuttaa vaaratilanteita sekä hiihtäjille että jalankulkijoille ja tärvelee latua. Alueella on käytössä erityisjärjestelyt kulkemiseen kaikkien ulkoilijoiden liikkumisen turvaamiseksi, Lahti selvittää.

Ladulla on ehdottomasti kiellettyä liikkuminen muutoin kuin suksilla. Kävelijät ja lenkkeilijät ohjataan viime talven tapaan maauimalan kulmalta tenniskenttien edestä läpi talven kunnossa pidettävälle Katinkurun polulle. Parhaiten Katinkurun polulle pääsee lähtemällä lenkille suoraan stadionia vastapäätä olevalta parkkipaikalta.

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 20.1.2022, 15:32

Monialainen ja vuosikymmenet Raumalla sekä maakunnan alueella työskennellyt toimittaja Asko Tanhuanpää on kuollut, kertoo Satakunnan Kansa.

Paikallinen - 20.1.2022, 9:11

Porin kaupunki varoittaa sen nimissä lähetetyistä huijausviesteistä. Viesteissä kerrotaan meneillään olevasta kilpailusta, jossa Pori arpoo tuhat euroa kaupunkilaisten kesken. Viestit näyttävät aidoilta, joten vastaanottajien on syytä olla hyvin valppaina.

Paikallinen - 20.1.2022, 6:42

Henkilöauto ajautui ulos tieltä varhain torstaina valtatie 8:lla Lattomeren jälkeen Luvian suuntaan ajettaessa. Tapahtuneessa oli osallisena yksi henkilö, joka ei loukkaantunut onnettomuudessa.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 19.1.2022, 14:44

Hyvinvointialueen tehtäviin kuuluu jatkossa alueen sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluiden järjestäminen. Mistä asioista siis nyt tammikuussa valittavat aluevaltuutetut päättävät? Haastattelussa valtiovarainministeriöstä muutosjohtaja Ville-Veikko Ahonen.

Paikallinen - 19.1.2022, 12:57

Suomeen ei tällä hetkellä saavu riittävää määrää BioNTech-Pfizerin Comirnaty –koronarokotetta. Jo varatuilla ajoilla Porin perusturvan alueella annetaan 24.1 alkaen Modernan Spikevax –rokotetta. Rokote on turvallista ottaa, se on saman tyyppinen mRNA-rokote kuin Comirnaty.

Paikallinen - 19.1.2022, 9:05

Valtakadulla entisen postitalon kiinteistöllä suoritetaan huomenna torstaina sääsuojan nostotöitä. Valtakadun postitalon puoleinen ajokaista välillä Yrjönkatu-Isolinnankatu on suljettuna töiden ajan. Kevyt liikenne ohjataan torstaipäivän ajaksi kulkemaan Valtakadun toiselle puolelle.

Paikallinen - 19.1.2022, 7:39

Aluevaalien ennakkoäänestys on päättynyt. Satakunnassa äänestämässä käytiin ennakkoon aktiivisemmin verrattuna koko maan keskiarvoon, maakunnan kaikista äänioikeutetuista 29,8 prosenttia on jo äänestänyt. Valtakunnallisesti ennakkoäänestysprosentti jäi 26,4 prosenttiin.

Paikallinen - 19.1.2022, 6:40

Sivistyslautakunta päätti eilisessä kokouksessaan, että Liisantorin tekojääradalla kokeillaan pilottia, jossa mailattomille ja mailallisille luistelijoille järjestetään omat vuorot. Kaupunki kielsi mailat aiemmin niistä johtuneiden vaaratilanteiden takia.

Paikallinen - 18.1.2022, 8:24

Ässät ja puolustaja Juuso Walli ovat purkaneet kuluvaa kautta koskeneen pelaajasopimuksen. Walli on pelannut tällä kaudella lainasopimuksella Mestiksessä KOOVEE:n riveissä.

Paikallinen - 18.1.2022, 7:12

Perusturvan alueella ei enää tiistaista 18.1. alkaen pystytä tekemään tartuntatautipäivärahaan oikeuttavia eristys- tai karanteenipäätöksiä.

Paikallinen - 17.1.2022, 15:53

Asiantuntijakeskus BEPOPissa annetaan koronarokotteita torstaina 20. tammikuuta kello 16–20 veloituksetta ja ilman ajanvarausta. Popup-koronarokotukseen voivat tulla yli 12-vuotiaat ottamaan ensimmäisen, toisen tai kolmannen rokoteannoksen koronavirusta vastaan.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 17.1.2022, 14:42

Porin kaupunki avaa keskustan ja Meri-Porin uimahallit sekä maauimalan yleisön käyttöön tiistaina 18. tammikuuta. Uimalaitosten lisäksi samalla avataan kaupungin kuntosalit sekä yksilölajien harjoitteluun käytettävät sisätilat.

Paikallinen - 17.1.2022, 12:30

Poliisi otti sunnuntaina kiinni useita henkilöitä Nakkilan ampumistapaukseen liittyen. Kiinniottojen yhteydessä yksi poliisi myös loukkaantui lievästi ja yksi poliisiauto vaurioitui, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jarmo Katila.

Jääkiekko - 17.1.2022, 10:35

Ässät ja hyökkääjä Jouka Juhola ovat purkaneet kuluvaa kautta koskeneen pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä. Hyökkääjän ura jatkuu ulkomailla. Juhola pelasi Ässissä vuosina 2016 – 2021 yhteensä 155 ottelua tehoin 12+16 =28.

Paikallinen - 17.1.2022, 6:41

Poliisi etsi usean partion voimin jalkaisin pakenevaa rikoksesta epäiltyä sunnuntaina Porissa. Poliisi kehoitti twitterissä sivullisia pysymään poissa eristetyltä alueelta, ja kertoi, että epäilty on mahdollisesti aseistettu. Välitöntä vaaraa sivullisille ei poliisin mukaan ollut.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 15.1.2022, 17:45

Kuuntele ottelun parhaat palat nuotin kuvakkeesta.

Paikallinen - 15.1.2022, 10:21

Porin kaupunki päivittää tilojaan koskevia koronrajoituksia maanantaina.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 14.1.2022, 18:07

Kuuntele ottelun parhaat palat.

Paikallinen - 14.1.2022, 16:54

Lounais-Suomen aluehallintovirasto jatkaa ja tarkentaa Satakunnassa jo voimassa olevia määräyksiä. Toinen uusista päätöksistä koskee yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten kieltämistä ja erilaisissa tiloissa tehtäviä toimenpiteitä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 14.1.2022, 14:06

Satakunnan Osuuskaupan toimitusjohtaja Harri Tuomi on tehnyt pitkän uran S-ryhmässä ja toiminut jo kymmenen vuotta osuuskaupan johdossa. Vuoden alusta hänelle avautui myös uusi näköalapaikka Satakunnan Kauppakamarin puheenjohtajana.