Viesti studioon

studio@radiopori.fi
Torstai, 21.
lokakuuta
2021.
Onnittelut -
Lohko

#pori

#radiopori

#pesäkarhut

#some

20.9.2021, 6:43 – päivitetty 20.9.2021, 12:42

Porilainen Joni-Pekka Rajala ajoi Rallicrossin tuplamestariksi

Media

Porilainen Joni-Pekka Rajala on voittanut sekä Autokrossi- ja SRC-luokkien Suomen mestaruudet Tampereen päätöskilpailussa. Vauin muutaman pisteen sarjajohdossa kilpailuun startannut Rajala piti pintansa sarjan loppuun saakka kasvattaen tuplamestaruudellaan saavuttamiensa SM-mitalien määrän ennätykselliseen 56:een.

- Aivan huikean uskomaton päivä, johon mahtui kaikenmoista. Ihan varmasti elämäni parhaat SRC:n ja autokrossin sarjojen kilpailut. Aluksi oli pientä murhetta, mutta sitten homma alkoi toimia ja lähdöt onnistuivat. Autokrossin alkuerässä ensin jokerikierroksella oma virhe, jonka seurauksena auton raidetanko katkesi, mutta niin se vain onni kääntyi lopulta myötäiseksi. Luokan voitto maistui todella hyvältä, sillä sarja on ollut todella tiukka ja mukana on ollut ihan älyttömän kovatasoisia kuskeja, autokrossin mestaruuden jo alkuerissä sinetöinyt Rajala kertoi.

SRC-luokassa kärki kävi tasaista taistelua alkueristä aina finaaleihin saakka. Rajala valmistautui jo varmistelemaan pronssimitalisijaa mestaruuden näyttäessä karkaavan joko nokialaiskuski Olli Lahdelle tai heinäveteläiselle Ville Mikkoselle. Toisin kuitenkin kävi. 

-  Ennen finaalistarttia päätin, että nyt ajetaan tosissaan voitosta eikä anneta tuumaakaan periksi. Ensin Lahti pääsi karkuun, sain häntä vähän kiinni ja taas Lahti karkasi. Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä ajattelin jo ettei tämä voi olla näin tiukkaa, kun Lahdelle kävi jokerikierroksella haaveri ajovirheen seurauksena ja se helpotti hiukan minua. Mestaruus ei kuitenkaan helpolla irronnut, annoin kyllä kaikkeni ihan loppuun asti eikä missään vaiheessa voinut antaa yhtään periksi.  Koko kausi on kaiken kaikkiaan ollut erittäin hyvä. Toki mukana on ollut hyvää tuuria ja huonoa tuuria, mutta näinhän se menee, tuore kaksinkertainen suomenmestari kommentoi tyytyväisenä.

Rallicrossin kuninkuusluokan, nelivetoisten SuperCarien viimeiseen osakilpailuun sarjan kakkosena startannut Rajala putosi pois mitalikamppailusta auton vaihdelaatikon hajottua ensimmäisessä alkuerässä. Huolto teki kaikkensa porilaisen saamiseksi uudelleen mukaan kilpailuun toisen alkuerän kustannuksella ja kolmannesta alkuerästä Rajala saalistikin kolmannen sijan. Alkuerien yhteispisteet eivät kuitenkaan riittäneet jatkopaikkaan. 

- Tietysti kisasta putoaminen harmitti. Jos olisi ollut viisi minuuttia enemmän huoltoaikaa olisi ehditty mukaan toiseen erään, mutta tämä on moottoriurheilua eikä kaikki aina mene niinkuin ajattelisi. Tästä voi kuitenkin jatkaa hyvällä mielellä eteenpäin, SuperCarien SM-sarjassa lopulta neljänneksi sijoittunut  Joni-Pekka Rajala kommentoi.

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 21.10.2021, 15:10

Eurajoella sijaitsevassa palvelukodissa iäkäs henkilö on menehtynyt rokottamattomalta hoitajalta tarttuneeseen koronavirukseen, kertoo Yle Pori.

Ylen tietojen mukaan sattuneesta on aikaa pari viikkoa.

Paikallinen - 21.10.2021, 12:59

Pori Jazzin toiminnanjohtajaksi on nimitetty Kristian Vainio. Vainio on kuulunut Pori Jazz 66 ry. hallitukseen ja ollut sen puheenjohtaja 2020 – 2021. Päätyönään tuore toiminnanjohtaja on ollut viimeksi Kuljetusliike Kalevi Huhtala Oy:n kehitysjohtajana.

Paikallinen - 21.10.2021, 7:52

Yli 60-vuotiaiden kolmansia koronarokoteannoksia aletaan jakaa Raumalla ja Porin perusturvan alueella näillä näkymin ensi viikolla. Asiasta uutisoi Yle Pori. Porin perusturva tekee päätöksen rokotusaikataulusta maanantaina.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 20.10.2021, 20:51

Ässien kiri kolmannessa erässä ei riittänyt KalPaa vastaan. Kotijoukkue otti voiton porilaisista lukemin 4–3.

Ässistä maalinteossa onnistuivat Alexander Ruuttu, Albin Eriksson ja Teemu Lepaus. Ruotsalaisvahvistus Erikssonille maali oli liigauransa ensimmäinen. 

Sisältää ääntä
Paikallinen - 20.10.2021, 14:28

Starttiraha edistää uutta yritystoimintaa ja työllistymistä. Se myös turvaa yrittäjän toimeentuloa yritystoimintaa käynnistäessä. Kuka starttirahaa voi saada ja millaiseen toimintaan sitä voidaan myöntää? Haastattelussa starttiraha asiantuntija Hanna Uusitalo Satakunnan TE-toimistosta.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 20.10.2021, 10:02

Uusi valtuustokausi alkoi Porissa kesäkuun kuntavaalien myötä. Seuraavan nelivuotiskauden valtuustosopimus allekirjoitettiin eilen Porin kaupungintalolla, jossa kaikki valtuustopuolueet vetivät nimensä paperiin, joka luo kehyksen seuraavien vuosien politiikalle.

Paikallinen - 20.10.2021, 8:17

Porin koulut osallistuivat syyskuussa valtakunnalliseen Hävikkiviikkoon punnitsemalla oppilaiden lautasilta roskiin heittämän ruuan määrää. Tavoitteena oli, että roskiin heitettäisiin päivässä alle 10 grammaa ruokaa per oppilas.

Paikallinen - 20.10.2021, 8:13

Kankaanpään poliisi sai viime yönä noin yhden aikaan ilmoituksen Karviassa Sarvelantiellä tapahtuneesta auton ulosajosta. Tapahtumapaikalla puhallutettu, pakettiautolla ojaan ajanut epäilty mieskuljettaja puhalsi poliisin alkometriin noin 2,1 promillea.

Paikallinen - 20.10.2021, 8:06

Vuoden 2020 tulo- ja verotietojensa luovutusta tiedotusvälineiden käyttöön on vastustanut kaikkiaan yli 2 000 verovelvollista kansalaista. Satakunnan maakunnasta tietojen luovutuskieltoa on hakenut 48 henkilöä.

Paikallinen - 19.10.2021, 15:46

Poliisin valtakunnallisen valvontateeman mukaisesti Lounais-Suomen poliisi valvoi viime viikolla tehostetusti raskasta liikennettä alueellaan. Eniten puutteita havaittiin kuormien varmistuksessa sekä ajo- ja lepoaikojen noudattamisessa.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 19.10.2021, 14:53

Porissa Tiiliruukissa toimiva Marvaco on Pohjoismaiden suurin fleksolaattojen valmistaja ja johtava pakkausaineistojen tuotantoyhtiö. Fleksopainolla tarkoitetaan kohopainomenetelmää, jossa painolaattana käytetään joustavaa materiaalia.

Jääkiekko - 19.10.2021, 12:23

31-vuotias kanadalaispuolustaja Shawn Lalonde on Ässien tuore hankinta. Puolustaja on tehnyt kovaa jälkeä viimeisinä vuosina Euroopan huippusarjoissa. Lalonde on voittanut kolme kertaa Saksan pääsarjan DEL-liigan puolustajien maalipörssin ja kerran puolustajien pistepörssin.

Paikallinen - 19.10.2021, 8:18

Satakuntaliitto toteutti Satakunnan korkeakoulutuksen kehittämistä koskevan selvitystyön, jonka loppuraportista saatiin kaikkiaan 13 lausuntoa.

Paikallinen - 18.10.2021, 14:07

Influenssarokotukset alkavat Porin perusturvassa marraskuun 1. päivä. Uusia eriä rokotetta tulee pitkin talvea viikoittain.

Paikallinen - 18.10.2021, 6:55

Ruoanlaitosta johtunut tulipalo työllisti pelastuslaitosta ja poliisia lauantaina Messintiellä Porin Pormestarinluodossa. Palo syttyi rasvakattilasta. Osa huoneiston asukkaista kävi ensihoidon tarkastettavana.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 16.10.2021, 19:55

Kuuntele parhaat palat nuottia klikkaamalla.

Paikallinen - 16.10.2021, 8:49

Koronapotilaiden sairaanhoidon tarve on yhä korkealla tasolla Satakunnassa.

Satasairaalassa on tällä hetkellä hoidossa 10 Covid-potilasta, joista 2 on tehohoidossa. Perusterveydenhuollon yksiköiden vuodeosastolla on 8 iäkästä potilasta. 

Paikallinen - 15.10.2021, 13:51

Pori Jazzin hallituksen puheenjohtaja Kristian Vainio kertoo Ylelle, että festivaali ei ole etsimässä uutta toimitusjohtajaa. Tehtävää hoitanut Miika Ranne jätti paikkansa keväällä.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 15.10.2021, 11:43

Uusi liigakausi on startannut koronan sävyttämän viime kauden jälkeen. Porin Ässillä on haastattelua tehdessä 13 ottelua takana, joista kasassa on kolme kolmen pisteen voittoa.

Paikallinen - 15.10.2021, 10:02

Tervasmäen ja Haistilan välillä Nakkilassa tapahtui perjantaina aamulla kahden henkilöauton välinen perääajo. Pelastuksen saapuessa paikalla etummaisena ollut ajoneuvo oli jo poistunut paikalta. Peräänajanut henkilöauto ajautui ulos tieltä päin valotolppaa. Henkilöautossa oli kaksi osallista.