Viesti studioon

studio@radiopori.fi
Maanantai, 13.
heinäkuuta
2020.
Onnittelut -
Lohko

#pori

#radiopori

#pesäkarhut

#some

29.5.2020, 12:45 – päivitetty 1.6.2020, 7:06

Ässien myynti käynnistynyt lupaavasti - seura varautunut liikevaihdon laskuun sopeutustoimenpiteillä

Media

Koronakevät tuntuu myös Porin Ässissä. Hankintakiellossa olevan seuran talouteen vaikuttaa tällä hetkellä eniten myynti ja sen sujuminen. Koronaviruspandemian aiheuttamasta epävarmuudesta huolimatta Ässien myynti on käynnistynyt lupaavasti, mutta viime vuoden lukuihin on vielä matkaa. Kausikorttien myynnissä Ässät on saavuttanut euroissa mitaten noin 30 prosenttia viime kauden kausikorttimyynnistä. Kausikortteja on toukokuun lopussa myyty yhteensä 515 kappaletta. Laskua vertailuajankohtaan nähden on noin kahdeksan prosenttia.

- Emme jää tuleen makaamaan. Yleinen tilanne on, mikä se on ja realiteetit pitää tunnustaa. Liikevaihdon kasvattamiseen liittyvät suunnitelmat on osittain jouduttu laittamaan jäähylle. Vallitsevan tilanteen vuoksi olemme joutuneet tekemään uusia suunnitelmia, jotka tähtäävät yhtiön jatkuvuuden turvaamiseen, Ässien toimitusjohtaja Mikael Lehtinen kommentoi. 

Viime kaudella Ässien yhteistyökumppanimyynti saavutti ennätyksellisen 2,6 miljoonan euron tason. Tällä hetkellä saavutettu 40 prosenttia viime kauden myynnistä on euroissa mitaten noin 15 prosenttia vähemmän kuin vastaavana ajankohtana vuosi sitten. Seura kertoo taloudestaan seuraavaksi kesäkuussa, jolloin julkaistaan tilikauden 1.5.2019 – 30.4.2020 tulos. Tulos tulee olemaan positiivinen, mutta tarkat luvut valmistuvat tilintarkastuksen jälkeen. 

- Meidän tulee jatkossakin olla aktiivisia ja etsiä yhdessä esimerkiksi yhteistyökumppaneidemme kanssa lisäarvoa tuovia ratkaisuja. Meillä on erittäin motivoitunut ja intohimoinen henkilöstö tekemässä laadukasta työtä Patalogon eteen jokaisella sektorilla. Luotan siihen sekä yhteisömme voimaan ja näiden asioiden turvin tulemme selviämään tästä.

Ässät seuraa tarkasti viranomaisten pakkokeinoja, ohjeistuksia ja suosituksia. Niiden pohjalta luodaan muutamia erilaisia vaihtoehtoja, joiden pohjalta tulevaisuutta arvioidaan. Tällä hetkellä Liigan tavoitteena on aloittaa normaali 60 ottelun runkosarja syyskuun puolivälissä tai viimeistään lokakuun alussa. Taustalla Liiga ja Liiga-seurat varautuvat kuitenkin poikkeuksellisen ja vaikeasti ennustettavan tilanteen jatkumiseen kesän yli.

- Meidän tulee jatkossakin olla aktiivisia ja etsiä yhdessä esimerkiksi yhteistyökumppaneidemme kanssa lisäarvoa tuovia ratkaisuja. Meillä on erittäin motivoitunut ja intohimoinen henkilöstö tekemässä laadukasta työtä Patalogon eteen jokaisella sektorilla. Luotan siihen sekä yhteisömme voimaan ja näiden asioiden turvin tulemme selviämään tästä.

Vaikka Liigakausi alkaisi normaalilla tavalla, koronaviruspandemian aiheuttamat talousvaikutukset ulottuvat myös Porin Ässien toimintaan; Ensimmäinen arvio oli 27. maaliskuuta julkaistussa tiedotteessa oli, että yhtiön liikevaihto tulee laskemaan koronaviruspandemian seurauksien myötä 18 – 22 prosenttia. 

Ässät aloitti välittömästi varautumisen liikevaihdon laskuun tekemällä erilaisia sopeutustoimenpiteitä, joista yhtiötä koskeva hankintakielto sekä koko organisaation vapaaehtoisuuteen perustuneet leikkaukset henkilöstökustannuksiin olivat merkittävimmät.

Tähän mennessä tehdyillä sopeutustoimenpiteillä Ässät on saavuttanut 20 prosenttia arvioidusta liikevaihdon laskusta. Ässät seuraa myyntiensä kehittymisen ohella tarkasti myös kansantaloudellisten tunnuslukujen kehittymistä sekä asiantuntijoiden niihin liittyviä arvioita. 

- Toivottavasti saamme lähiviikkojen aikana hallitukselta ja viranomaisilta lisää tietoa urheilu- sekä yleisötapahtumien järjestämiseen liittyvistä yksityiskohdista. Tietojen pohjalta myös Ässät voi syventyä paremmin tulevaisuuden suunnitteluun, Ässien toimitusjohtaja Mikael Lehtinen kommentoi. 

Uusimmat uutiset

Sisältää kuvan
Paikallinen - 10.7.2020, 14:24

Yyterin rantahiekka seulotaan ja puhdistetaan koneellisesti. Puhdistustyöt aloitetaan tänään perjantaina 10. heinäkuuta kello 17. Työ kestää noin vuorokauden ajan. Puhdistustyöt edistävät Yyterin rantahiekalla liikkumisen turvallisuutta.

Paikallinen - 10.7.2020, 12:33

Lounais-Suomen poliisi rakentaa yhteistyössä Liikenneturvan ja mopomiittien järjestäjien kanssa valtakunnallista pilottimallia, jolla pyritään varmistamaan yleisen järjestyksen säilyminen ja turvallisuus mopomiittien aikana.

Paikallinen - 10.7.2020, 7:58

Suomen Vuokranantajien yhteistyössä Vuokraovi.comin kanssa tekemän vuokramarkkinakatsauksen mukaan Porissa on 23 suurimman suomalaisen kaupungin vertailun toiseksi edullisin vuokrataso. Vuokrien kasvu on ollut maltillista.

Paikallinen - 10.7.2020, 6:25

Uusi Sale-myymälä avataan Porin keskustassa entisen pääpostin tiloissa Yrjönkadulla tänään. Sale Tori on Satakunnan Osuuskaupan yhdestoista Sale-myymälä ja se työllistää viisi henkilöä. Kaupan avaamiselle Osuuskauppa haluaa kantaa vastuuta myös Porin keskustan kehittymisestä.

Paikallinen - 9.7.2020, 15:06

Itsenäisten yrittäjien paperitöiden ja byrokratian hoitamiseen erikoistunut UKKO.fi ja UKKO Pro tutkivat Porin alueen yrittäjien riskinottohalua. Alkuvuodesta alkanut koronaepidemia on selväsi hillinyt Porin alueella ihmisten halua alkaa yrittäjäksi.

Paikallinen - 9.7.2020, 13:58

Sinilevähavaintojen määrä Lounais-Suomessa on vähentynyt viileän, sateisen ja tuulisen sään seurauksena. Meri- ja sisävesialueilla on tehty etupäässä vähäisiä sinilevähavaintoja. Veteen sekoittuneena voi kuitenkin yhä olla runsaasti sinilevää, joka sään tyyntyessä nousee pintaan.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 9.7.2020, 11:55

Venekauppa on käynyt huimaa tahtia loppukeväällä ja kesällä.  Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin mukaan veneiden ensirekisteröinnit kasvoivat tammi–kesäkuussa neljänneksellä vuoden takaisesta. Myös porilaisen Veneporin Mikko Haapatie vahvistaa asian.

Paikallinen - 9.7.2020, 6:51

Neljä Porin prikaatin varusmiestä altistui epäsuorasti salamaniskulle Säkylässä eilen, kun salama osui 100 metrin päässä olleeseen tyhjään Pasi -kuljetuspanssariajoneuvoon. Salama aiheutti kuljetuspanssariajoneuvoon lieviä vaurioita.

Paikallinen - 9.7.2020, 6:19

Pelastuslaitos hälytettiin sammuttamaan vanhassa varastorakennuksessa sytytettyä nuotiota Porin Veturitallinpolulla eilisiltana. Nuotiossa poltettiin styroksia, joka savutti runsaasti. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut, eikä tuli ennättänyt levitä.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 8.7.2020, 14:30

Porin ravintolatarjonta ja pizzakenttä laajenee jälleen, kun Pizzeria Nuåvo avaa ovensa tänään iltapäivällä neljältä Antinkadulla. Liiketilan mittava remontti on vihdoin valmis ja italialainen ylpeys puu-kaasu-uuni saatiin kasattua viime viikolla.

Paikallinen - 8.7.2020, 13:49

Satakunnan alueella eilen tiistaina otetuissa näytteissä todettiin yksi uusi COVID-infektio. Tauti on saatu Satakunnan alueelta, mutta sen tarkempi lähde ei ole selvinnyt. Porin perusturvan tartuntatautihenkilöstö on kartoittanut altistuneet yhdessä sairaanhoitopiirin infektioyksikön kanssa.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 8.7.2020, 12:31

KarmaRock29 järjestetään suoratoistona 25.heinäkuuta klo 18 alkaen. KarmaRockin suoratoisto on kaikille avoin, ja sitä on myös mahdollista tukea vapaaehtoisella kannatusmaksulla. Festivaalin aikana suoratoistoalustalla on myynnissä myös muita festari- ja artistituotteita.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 8.7.2020, 12:20

Suomen pesimälinnustoon on tänä kesänä saatu uusi laji, tulipäähippiäinen. Nopeasti runsastuvan lajin ensipesintää on odotettu jo useita vuosia. Tulipäähippiäisen pesintä on nyt onnistunut sekä Porissa että Helsingissä.

Paikallinen - 8.7.2020, 9:24

Jatkossa läheisten on mahdollista vierailla Porin perusturvan asumispalveluyksiköissä asuvien luona rajoitetusti myös sisätiloissa. Jokaisessa asumispalveluyksikössä on oma vierailutila, jossa asukkaiden ja läheisten on mahdollista tavata toisiaan ennalta sovittuina aikoina.

Paikallinen - 8.7.2020, 6:58

Porilaisen salibandyjoukkue FBT Karhujen riveissä tulevalla kaudella jatkavat Heikki Vanhatalo ja Henry Stenfors.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 7.7.2020, 14:55

Kevään aikana netin kautta livelähetyksenä tehty Poristriimi toteutetaan elokuussa myös perinteisen festivaalin muodossa. Ruosniemen Panimon asfalttikentällä Porin keskustan kupeessa pidettävä Poristriimi FESTIVAL järjestetään 14. - 15.elokuuta. Esiintyjinä nähdään mm.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Urheilu - 7.7.2020, 11:01

Naisten Superpesiksen huippuottelussa saatiin sunnuntai-iltana 5.7. jännitystä koko rahan edestä, kun Porin Pesäkarhut otti voiton Lapuan Virkiästä kotiutusjuoksukilpailun jälkeen sunnuntaina Lapualla.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 7.7.2020, 10:17

Porin Huvilajuopa on alueena vielä monelle porilaiselle tuntematon paikka. Luotojen alueelle levittäyvä yhdyskunta sisältää lähes kaksisataa huvilaa ja mittavan määrän historiaa jopa 1800-luvun lopulta saakka, jolloin alueelle lähdettiin rakentamaan ensimmäisiä asutuksia.

Paikallinen - 7.7.2020, 7:06

Narukerä on solminut useita pelaajasopimuksia tulevalle jääpallokaudelle. 

Paikallinen - 6.7.2020, 14:36

Satakunnan Osuuskauppa avaa tämän viikon perjantaina uuden Sale-myymälän Porin keskustaan, entiseen pääpostin tilaan osoitteeseen Yrjönkatu 6.