Viesti studioon

studio@radiopori.fi
Sunnuntai, 17.
marraskuuta
2019.
Onnittelut -
Lohko

#pori

#radiopori

#pesäkarhut

#some

8.8.2019, 6:19 – päivitetty 8.8.2019, 9:03

Pesäkarhut paketoi runkosarjan voitokkaasti

Pesäkarhujen viimeinen runkosarjaottelu Kaupin pesäpallostadionilla päättyi lopulta Pesäkarhujen voittoon. Ensimmäinen jakso päättyi tasalukemiin, mutta toisessa jaksossa porilaisjoukkue nipisti voittoon tarvittavat juoksut viime metreillä. Toisella jaksolla Pesäkarhut ottaa johtoaseman heti ensimmäisen vuoron tasoittavassa, kun Matikka kotiuttaa Emilia Itävalon. Manse PP kirii kuitenkin ohi, kun Henna Suominen lyö Kirsi Ala-Lipastin kotiin ja Kylä-Kause hoitelee Senni Korhosen kanssa 2-1 juoksun taululle.

Pesäkarhujen sisävuorossa joukkue saa rakennettua Susanna Puistolle ajolähtötilanteen ja kapteeni tyhjentääkin pajatson lyödessään kolmosluukusta pallon läpi. Kunnaria Puistolle ei tästä aivan synny kun Mansen ulkokenttä nappaa hänestä kolmoselle palon, mutta Tampereen sisävuorolle siirrytään Pesäkarhujen johtaessa 2-4.

Mansen kolmannessa sisävuorossa vierasjoukkueen lukkari Matikka pelaa huikean ulkovuoron, heittäen kaikki palot etenijöistä eikä Manse pääse rakentelemaan tilanteita. Lindström kiertää kunnarin ja tuo Puiston lyönnillä 2-6 juoksut Pesäkarhuille ennen vuoronvaihtoa.

Pesäkarhut pääsee vielä kerran kokeilemaan sisäpeliään ja tavoittelemaan ottelun voittoa. Juka karkaakin kotipesään, kun Korhonen heittää kolmospesästä ohi ja lukemat ovat tasan 7-7. Ensimmäisen Pesäkarhujen juoksun tuonut pari laittaa ottelun pakettiin, kun Puisto lyö Lindströmin kotiin tehden ottelun voittojuoksun.

Pesäkarhujen ykköspalkinnon nappasi jälleen hienosti mailanvarressa suoriutunut Puisto, joka toteaa Pesäkarhujen pelanneen runkosarjassa hyvin.
- Taidettiin kaksi ottelua hävitä. Se, missä ollaan menty eteenpäin on, että vaikka sisäpeli on ollut tahmeaa niin ollaan saatu kaivettua ne voitot, esimerkiksi Rauma-peleissä. Meillä on hyvä meininki, meillä on hauskaa ja nautitaan tekemisessä. Se näkyy koko hommassa, Puisto iloitsee.

Pesäkarhujen pelinjohtaja Sami Österlund analysoi joukkueensa pelanneen nousujohteisen runkosarjan. Vaikka tuloksellisesti peli ei näyttänyt hankalalta, pelillisesti varsinkin kesäkuu oli Österlundin mukaan vaikeaa. Onnistumiset ovat ruokkineet onnistumisia ja Pesäkarhujen pelaajat pelaavat hyvällä itsetunnolla. Pelinjohtaja toteaakin, että on mukavaa johtaa peliä, kun pelaajat ovat hyviä sekä sisällä että ulkona.

- Pitää koputtaa puuta, että isoin asia meidän runkosarjan menestymisessä oli se että ollaan pysytty terveinä. Viime vuonna kävi 21 pelaajaa rosterissa, nyt ei ole tarvinnut niin montaa, nyt on luonnollisella pyörittämisellä ollut 13-14 pelaajaa. Ehjinä ollaan pysytty ja jos tässä meinaa menestyä niin ehjänä pitää pysyä, Österlund toivoo lopuksi.
Puolivälierien ensimmäinen ottelu pelataan sunnuntaina 11.8. Erku-Areenalla, kun Pesäkarhuja saapuu haastamaan Kempeleen Kiri. 
 

Uusimmat uutiset

Sisältää ääntä
Jääkiekko - 16.11.2019, 19:38

Kahden miehen alivoima kolmannen erän lopussa koitui Ässien kohtaloksi Kouvolassa. KooKoo sai lauantai-iltana jatkoaikavoiton 4-3.

Paikallinen - 16.11.2019, 13:26

SDP:n puoluejohto, mukaanlukien pääministeri Antti Rinne, kunnioitti tänään Suomen työväenliikkeen perustajiin kuuluneen Eetu Salinin muistoa laskemalla kukkia hänen muistomerkilleen Porin Itäpuistossa. Salinin kuolemasta tulee tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta.

Pesäpallo - 16.11.2019, 9:50

Pesäpalloliiton läntisen alueen päättäjäis- ja palkintojenjakogaalaa vietettiin perjantaina Scandic Porissa.  Vuoden Naispelaajana palkittiin Pesäkarhujen Emilia Itävalo ja vuoden miespelaajana Kankaanpään Mailan Kari Kellokoski.  Vuoden pelinjohtajan tittelin sai Pesäkarhujen Sami Österlund.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 15.11.2019, 21:26

Perjantai-illan HPK-Ässät kohtaaminen päättyi hämeenlinnalaisten 5-3 voittoon. Patajoukkue yritti korjausliikkeenä muun muassa maalivahdin vaihtoa, kuitenkin tuloksetta. 

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 15.11.2019, 12:29

Radio Porin legendaarinen jääkiekkoselostaja Jussi Aho palaa ääneen, kun Ässät palaa maaottelutauolta tänään perjantaina Hämeenlinnassa. Jussi Aho on selostanut Radio Porin otteluiltoja vuodesta 1997. Miehelle tehtiin elokuun lopussa iso sydänleikkaus ja hän oli alkukauden sairauslomalla.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 15.11.2019, 10:30

Porin Teatterissa vuodesta 1997 näytellyt Katariina Lohiniva on parhaillaan virkavapaalla, jonka aikana hän on toteuttanut omia projektejaan. Tuorein näistä, Kun maa keinuu – hetkiä vuosisadan rakkaustarinasta, nähdään ensi-illassa pienellä näyttämöllä lauantaina 23. marraskuuta.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jalkapallo - 15.11.2019, 10:13

Noin 38 000 tuhannen asukkaan Liechtenstein on enää tiellä Huuhkajien matkalla kohti tulevia EM-kisoja. Karsintaottelun panokset ovat siis kohdillaan, ja ottelu on näkyvyt tällä viikolla vahvasti myös medioissa ympäri maan.

Paikallinen - 15.11.2019, 9:03

Harjavallan Kalevan ilmanlaadun mittausasemalla mitattiin eilen ulkoilman rikkidioksidipitoisuuden raja-arvon ylitys. Ilmanlaatu oli ilmanlaatuindeksin mukaan hetkellisesti erittäin huono. Kohonnut rikkidioksidipitoisuus aiheutui Boliden Harjavallan tuotannon alasajon vuoksi.

Paikallinen - 15.11.2019, 7:03

Poliisipartio oli suorittamassa liikenteenvalvontaa Harjavallassa, Helsingintiellä ja havaitsi ohituskieltoalueella autojonoa ohittavan henkilöauton eilen torstaina. Poliisipartio mittasi henkilöauton nopeudeksi 125 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 80 km/h.

Paikallinen - 14.11.2019, 15:51

Pesäkarhut ja Emilia Linna ovat solmineet kaksivuotisen jatkosopimuksen. Kolminkertaiselta Itä-Länsi pelaajalta löytyy jo lähes 200:n naisten Superpesisottelun kokemus, mutta Linna kokee, että vielä löytyy paljon kehittymismahdollisuuksia.

Paikallinen - 14.11.2019, 13:56

Pori osallistui ainoana pohjois-eurooppalaisena kaupunkina noin vuoden mittaiseen EU:n Digital Cities Challengeen. Hankkeen myötä Pori sai EU:n komissiolta digitaaliseen kehitykseen liittyviä toimintamalleja sekä asiantuntijapalveluita.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 14.11.2019, 12:45

Porin kaupungin johtamista tarkastellut konsulttiselvitys on valmistunut. Arvioinnin tehtävänä oli erityisesti arvioida muutosjohtamisen laatua kaikilla toimialoilla sekä päätöksenteon laadun ja läpinäkyvyyden paranemista.

Paikallinen - 14.11.2019, 12:35

Väinölässä sijaitsevan Latokartanontien ja Lemminkäisentien risteyksen liikennejärjestelyt muuttuvat huomenna perjantaina, kun Lemminkäisentien kärkikolmiot vaihdetaan Stop-merkeiksi. Lisäksi risteysalueen nopeusrajoitus lasketaan nykyisestä 40 km/h -rajoituksesta 30 kilometriin tunnissa.

Paikallinen - 14.11.2019, 9:07

Kokeilun tavoitteena on nykyistä tehokkaammin edistää työllistymistä ja koulutukseen ohjautumista sekä tuoda uusia ratkaisuja työvoiman saatavuuteen. 

Sisältää kuvan
Paikallinen - 14.11.2019, 6:56

Satakunnan Yrittäjät palkitsi maakunnallisten yrittäjäpalkintojen saajat syyskokouksessaan keskiviikkona. Palkinnot jaettiin Satakunnan vuoden yrittäjälle, vuoden yrittäjäperheelle
sekä vuoden yksinyrittäjälle. Palkintojen saajat on julkistettu jo aiemmin tänä vuonna.

Jalkapallo - 14.11.2019, 6:34

FC Jazz on tehnyt 1+1-vuotisen sopimuksen 28-vuotiaan topparin Eetu Setäsen kanssa. Euralainen siirtyy Jazziin Rauman Pallo-Iiroista, jota ehti edustaa vuodesta 2006 lähtien.

Paikallinen - 13.11.2019, 16:26

Porilaisilta kyseltiin, kenen heidän ystäviensä pitäisi muuttaa Poriin. Ilmiannettuja potentiaalisia porilaisia lähestytään postikorteilla, jotka kilahtavat postilaatikoihin loppuvuoden aikana.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 13.11.2019, 13:42

Lounais-Suomen poliisin kyber-rikostutkintayksikkö on selvittänyt alkuvuodesta alkaen epäiltyä törkeän petoksen yritystä. Tutkintaan liittyy kuvassa oleva henkilö. Kuva on otettu Vantaan Tikkurilan Prismassa torstaina 7.3.2019.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 13.11.2019, 13:16

Oman tanssikoulun perustaminen oli Kati Koiviston unelma jo varhain. Viisivuotiaana tanssiharrastuksen aloittanut Kati ohjasi ensimmäisiä lasten tuntejaan jo 13-vuotiaana. Kirjoitusten jälkeen kutsuivat tanssinopettajan opinnot Oulussa.

Paikallinen - 13.11.2019, 12:23

Matkailun kasvu näkyy jo toista vuotta peräkkäin Porin seudulla ja koko Satakunnassa. Matkailutulon ja -työllisyyden kasvua mitataan olevan koko Satakunnassa vuoden 2018 ennakkoarvion mukaan yli 5 prosenttia.