Viesti studioon

studio@radiopori.fi
Perjantai, 15.
marraskuuta
2019.
Onnittelut -
Lohko

#pori

#radiopori

#pesäkarhut

#some

29.5.2019, 6:31 – päivitetty 29.5.2019, 7:15

Nyt kaatui Rauma - Pesäkarhut voittamaton tällä kaudella

Pesäkarhut veti Satakunnan derbyssä pidemmän korren ja nappasi kaikki kolme pistettä jälleen itselleen. Rauman Fera joutui nuolemaan näppejään vaikka pitikin yleisöä hieman jännityksessä vielä toisen jakson lopussa. Ottelu päättyi porilaisten puhtaaseen 2-0 (7-2, 2-1) voittoon

Pesäkarhut avaa ottelun pistetilin tutulla jokerikaksikolla; Susanna Puisto, Milla Lindström. Ensimmäisellä jaksolla Lindström saadaankin kotiutettua neljän juoksun arvoisesti. Pesäkarhujen ulkokenttä oli jälleen armoton vierailleen ja napsi Rauman etenijöitä tehokkaasti kentältä. Harhaheiton turvin Kati Tanhua kuitenkin saa järjestettyä juoksun vierasjoukkueen nimiin.

Toisella jaksolla juoksumäärä pysyy maltillisempana, Pesäkarhut ottaa kuitenkin heti alkuun johtoaseman, kun Lindström ja hienosti sekä ulkona että sisällä pelannut Henna Juka pinkovat kotipesään. Pesäkarhuilla sadan prosentin onnistumisilla nähtiinkin tänään Puiston lisäksi Törmänen ja Emilia Itävalo.

Kotijoukkueen johtoasemasta huolimatta Fera ei lannistu, vaan koittaa pyristellä karhun otteesta kaikin voimin. Miia Tervonen karkaa neljännellä vuoroparilla harhaheiton turvin kotipesään ja kaventaa tilanteen 2-1 lukemiin. Yrityksestä huolimatta tasoitusta ei saada ja Pesäkarhut voittaa Satakunnan derbyn puhtaasti 2-0.

Pesäkarhujen ykköspalkittu Puisto taas toteaa, että Pesäkarhujen koko peli toimi tänään sekä sisä- että ulkopelissä hyvin. Parin hieman nihkeämmän ottelun jälkeen lyöntitykinkin sisäpeli aukesi ja tilanteita ja juoksuja tuli sen mukaisesti.

- Lähdettiin hyvin peliin ja ei voi olla kuin tyytyväinen. Kyllä tämä on niin hieno laji ja meillä on niin hieno joukkue. Tosi hyvä fiilis, Puisto iloitsee.

Feran pelinjohtaja Toni Ojala harmittelee, että vierasjoukkue ei saanut napattua kotiin viemisiksi yhtään pistettä. Ojala toteaa, ettei riitä, että pelaa vain pari vuoroa hyvin ja loput huonosti. Pelinjohtaja arvioi että Feralle tuli merkkivirheitä ensimmäisellä jaksolla kuin kolmessa edellisessä pelissä yhteensä.

- Nollan pisteen pelejä ei pitäisi oikein pelata, vähintään se yksi piste pitäisi aina saada matkaan. Tänään kävi näin, Pori oli tänään parempi joukkue. Tässä on mietinnän paikka, että mistä tämä johtuu, Ojala pohtii ja toteaa heti perään, että tätä ei parane pitkään murehtia, sillä seuraava ottelu on jo torstaina.

Pesäkarhujen pelinjohtaja Sami Österlund kertoo olevansa iloinen joukkueen onnistumisista tämän illan ottelussa. Juka pääsi hienosti kentälle ja Puiston keppi osui palloon ja tuotti tulosta.

- Sisäpelissä tuli laajalti onnistumisia ja hyviä, kovia lyöntejä ja oltiin hyviä siinä missä haluttiinkin olla. Ulkopelissä nähtiin kauttaaltaan hyviä suorituksia. Pari harhaa mutta lähtökohtaisesti oltiin ulkona koko ajan hyviä, Österlund analysoi joukkueensa suoritusta.

Pesäkarhuilla on Feran tapaan seuraava ottelu jo torstaina, joten kauan ei Österlundin mukaan voittoa tuuletella vaan käännetään katse kohti tulevaa helatorstaita. Viemisiksi Lapualle Pesäkarhujen pelinjohtaja lupaa reipasta lyöntipeliä ja aggressiivisesti liikkuvaa ulkopeliä.

Seuraavaksi Pesäkarhut matkustaa Lapualle huomenna helatorstaina haastamaan Lapuan Virkiän.

Uusimmat uutiset

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 15.11.2019, 12:29

Radio Porin legendaarinen jääkiekkoselostaja Jussi Aho palaa ääneen, kun Ässät palaa maaottelutauolta tänään perjantaina Hämeenlinnassa. Jussi Aho on selostanut Radio Porin otteluiltoja vuodesta 1997. Miehelle tehtiin elokuun lopussa iso sydänleikkaus ja hän oli alkukauden sairauslomalla.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 15.11.2019, 10:30

Porin Teatterissa vuodesta 1997 näytellyt Katariina Lohiniva on parhaillaan virkavapaalla, jonka aikana hän on toteuttanut omia projektejaan. Tuorein näistä, Kun maa keinuu – hetkiä vuosisadan rakkaustarinasta, nähdään ensi-illassa pienellä näyttämöllä lauantaina 23. marraskuuta.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jalkapallo - 15.11.2019, 10:13

Noin 38 000 tuhannen asukkaan Liechtenstein on enää tiellä Huuhkajien matkalla kohti tulevia EM-kisoja. Karsintaottelun panokset ovat siis kohdillaan, ja ottelu on näkyvyt tällä viikolla vahvasti myös medioissa ympäri maan.

Paikallinen - 15.11.2019, 9:03

Harjavallan Kalevan ilmanlaadun mittausasemalla mitattiin eilen ulkoilman rikkidioksidipitoisuuden raja-arvon ylitys. Ilmanlaatu oli ilmanlaatuindeksin mukaan hetkellisesti erittäin huono. Kohonnut rikkidioksidipitoisuus aiheutui Boliden Harjavallan tuotannon alasajon vuoksi.

Paikallinen - 15.11.2019, 7:03

Poliisipartio oli suorittamassa liikenteenvalvontaa Harjavallassa, Helsingintiellä ja havaitsi ohituskieltoalueella autojonoa ohittavan henkilöauton eilen torstaina. Poliisipartio mittasi henkilöauton nopeudeksi 125 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 80 km/h.

Paikallinen - 14.11.2019, 15:51

Pesäkarhut ja Emilia Linna ovat solmineet kaksivuotisen jatkosopimuksen. Kolminkertaiselta Itä-Länsi pelaajalta löytyy jo lähes 200:n naisten Superpesisottelun kokemus, mutta Linna kokee, että vielä löytyy paljon kehittymismahdollisuuksia.

Paikallinen - 14.11.2019, 13:56

Pori osallistui ainoana pohjois-eurooppalaisena kaupunkina noin vuoden mittaiseen EU:n Digital Cities Challengeen. Hankkeen myötä Pori sai EU:n komissiolta digitaaliseen kehitykseen liittyviä toimintamalleja sekä asiantuntijapalveluita.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 14.11.2019, 12:45

Porin kaupungin johtamista tarkastellut konsulttiselvitys on valmistunut. Arvioinnin tehtävänä oli erityisesti arvioida muutosjohtamisen laatua kaikilla toimialoilla sekä päätöksenteon laadun ja läpinäkyvyyden paranemista.

Paikallinen - 14.11.2019, 12:35

Väinölässä sijaitsevan Latokartanontien ja Lemminkäisentien risteyksen liikennejärjestelyt muuttuvat huomenna perjantaina, kun Lemminkäisentien kärkikolmiot vaihdetaan Stop-merkeiksi. Lisäksi risteysalueen nopeusrajoitus lasketaan nykyisestä 40 km/h -rajoituksesta 30 kilometriin tunnissa.

Paikallinen - 14.11.2019, 9:07

Kokeilun tavoitteena on nykyistä tehokkaammin edistää työllistymistä ja koulutukseen ohjautumista sekä tuoda uusia ratkaisuja työvoiman saatavuuteen. 

Sisältää kuvan
Paikallinen - 14.11.2019, 6:56

Satakunnan Yrittäjät palkitsi maakunnallisten yrittäjäpalkintojen saajat syyskokouksessaan keskiviikkona. Palkinnot jaettiin Satakunnan vuoden yrittäjälle, vuoden yrittäjäperheelle
sekä vuoden yksinyrittäjälle. Palkintojen saajat on julkistettu jo aiemmin tänä vuonna.

Jalkapallo - 14.11.2019, 6:34

FC Jazz on tehnyt 1+1-vuotisen sopimuksen 28-vuotiaan topparin Eetu Setäsen kanssa. Euralainen siirtyy Jazziin Rauman Pallo-Iiroista, jota ehti edustaa vuodesta 2006 lähtien.

Paikallinen - 13.11.2019, 16:26

Porilaisilta kyseltiin, kenen heidän ystäviensä pitäisi muuttaa Poriin. Ilmiannettuja potentiaalisia porilaisia lähestytään postikorteilla, jotka kilahtavat postilaatikoihin loppuvuoden aikana.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 13.11.2019, 13:42

Lounais-Suomen poliisin kyber-rikostutkintayksikkö on selvittänyt alkuvuodesta alkaen epäiltyä törkeän petoksen yritystä. Tutkintaan liittyy kuvassa oleva henkilö. Kuva on otettu Vantaan Tikkurilan Prismassa torstaina 7.3.2019.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 13.11.2019, 13:16

Oman tanssikoulun perustaminen oli Kati Koiviston unelma jo varhain. Viisivuotiaana tanssiharrastuksen aloittanut Kati ohjasi ensimmäisiä lasten tuntejaan jo 13-vuotiaana. Kirjoitusten jälkeen kutsuivat tanssinopettajan opinnot Oulussa.

Paikallinen - 13.11.2019, 12:23

Matkailun kasvu näkyy jo toista vuotta peräkkäin Porin seudulla ja koko Satakunnassa. Matkailutulon ja -työllisyyden kasvua mitataan olevan koko Satakunnassa vuoden 2018 ennakkoarvion mukaan yli 5 prosenttia.

Paikallinen - 13.11.2019, 8:58

Porissa on marraskuun myötä päästy jo nauttimaan viilenevistä ilmoista sekä satunnaisista lumikuuroista. Säätiedotuksia tarkkaillaan nyt aktiivisesti ja kaupungin aurauskalusto on valmiudessa lähtemään liikkeelle, mikäli lunta tulee runsaasti.

Paikallinen - 13.11.2019, 6:32

Pelastuslaitos sai hälytyksen keskisuuresta rakennuspalosta viime yönä puoli neljän aikaan. Kohteeksi paljastui kuitenkin Porin Lyttylässä palava  noin 40 neliön kokoinen varastorakennus. 

Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle varasto oli jo tuhoutunut kokonaan.

Paikallinen - 12.11.2019, 15:57

Merikarvialla neuloja elintarvikkeisiin kätkenyt mies on saanut ehdollisen vankeustuomion. Asiasta uutisoi Yle.

Paikallinen - 12.11.2019, 13:51

Satakunnan entinen maakuntajohtaja Pekka Turunen on kuollut. Turusen tytär kertoo asiasta sosiaalisessa mediassa. Asiasta uutisoi Yle. Turunen oli kuollessaan 65-vuotias. Turunen kuoli maanantain ja tiistain välisenä yönä.