Viesti studioon

studio@radiopori.fi
Sunnuntai, 16.
kesäkuuta
2019.
Onnittelut -
Lohko

#pori

#radiopori

#pesäkarhut

#some

29.5.2019, 6:31 – päivitetty 29.5.2019, 7:15

Nyt kaatui Rauma - Pesäkarhut voittamaton tällä kaudella

Pesäkarhut veti Satakunnan derbyssä pidemmän korren ja nappasi kaikki kolme pistettä jälleen itselleen. Rauman Fera joutui nuolemaan näppejään vaikka pitikin yleisöä hieman jännityksessä vielä toisen jakson lopussa. Ottelu päättyi porilaisten puhtaaseen 2-0 (7-2, 2-1) voittoon

Pesäkarhut avaa ottelun pistetilin tutulla jokerikaksikolla; Susanna Puisto, Milla Lindström. Ensimmäisellä jaksolla Lindström saadaankin kotiutettua neljän juoksun arvoisesti. Pesäkarhujen ulkokenttä oli jälleen armoton vierailleen ja napsi Rauman etenijöitä tehokkaasti kentältä. Harhaheiton turvin Kati Tanhua kuitenkin saa järjestettyä juoksun vierasjoukkueen nimiin.

Toisella jaksolla juoksumäärä pysyy maltillisempana, Pesäkarhut ottaa kuitenkin heti alkuun johtoaseman, kun Lindström ja hienosti sekä ulkona että sisällä pelannut Henna Juka pinkovat kotipesään. Pesäkarhuilla sadan prosentin onnistumisilla nähtiinkin tänään Puiston lisäksi Törmänen ja Emilia Itävalo.

Kotijoukkueen johtoasemasta huolimatta Fera ei lannistu, vaan koittaa pyristellä karhun otteesta kaikin voimin. Miia Tervonen karkaa neljännellä vuoroparilla harhaheiton turvin kotipesään ja kaventaa tilanteen 2-1 lukemiin. Yrityksestä huolimatta tasoitusta ei saada ja Pesäkarhut voittaa Satakunnan derbyn puhtaasti 2-0.

Pesäkarhujen ykköspalkittu Puisto taas toteaa, että Pesäkarhujen koko peli toimi tänään sekä sisä- että ulkopelissä hyvin. Parin hieman nihkeämmän ottelun jälkeen lyöntitykinkin sisäpeli aukesi ja tilanteita ja juoksuja tuli sen mukaisesti.

- Lähdettiin hyvin peliin ja ei voi olla kuin tyytyväinen. Kyllä tämä on niin hieno laji ja meillä on niin hieno joukkue. Tosi hyvä fiilis, Puisto iloitsee.

Feran pelinjohtaja Toni Ojala harmittelee, että vierasjoukkue ei saanut napattua kotiin viemisiksi yhtään pistettä. Ojala toteaa, ettei riitä, että pelaa vain pari vuoroa hyvin ja loput huonosti. Pelinjohtaja arvioi että Feralle tuli merkkivirheitä ensimmäisellä jaksolla kuin kolmessa edellisessä pelissä yhteensä.

- Nollan pisteen pelejä ei pitäisi oikein pelata, vähintään se yksi piste pitäisi aina saada matkaan. Tänään kävi näin, Pori oli tänään parempi joukkue. Tässä on mietinnän paikka, että mistä tämä johtuu, Ojala pohtii ja toteaa heti perään, että tätä ei parane pitkään murehtia, sillä seuraava ottelu on jo torstaina.

Pesäkarhujen pelinjohtaja Sami Österlund kertoo olevansa iloinen joukkueen onnistumisista tämän illan ottelussa. Juka pääsi hienosti kentälle ja Puiston keppi osui palloon ja tuotti tulosta.

- Sisäpelissä tuli laajalti onnistumisia ja hyviä, kovia lyöntejä ja oltiin hyviä siinä missä haluttiinkin olla. Ulkopelissä nähtiin kauttaaltaan hyviä suorituksia. Pari harhaa mutta lähtökohtaisesti oltiin ulkona koko ajan hyviä, Österlund analysoi joukkueensa suoritusta.

Pesäkarhuilla on Feran tapaan seuraava ottelu jo torstaina, joten kauan ei Österlundin mukaan voittoa tuuletella vaan käännetään katse kohti tulevaa helatorstaita. Viemisiksi Lapualle Pesäkarhujen pelinjohtaja lupaa reipasta lyöntipeliä ja aggressiivisesti liikkuvaa ulkopeliä.

Seuraavaksi Pesäkarhut matkustaa Lapualle huomenna helatorstaina haastamaan Lapuan Virkiän.

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 14.6.2019, 15:29

Porin poliisi on takavarikoinut kaksi autoa satakuntalaiselta mieheltä, jonka epäillään syyllistyneen neljään rattijuopumukseen viikon sisällä. Mies oli jo aikaisemmin määrätty ajokieltoon.

Paikallinen - 14.6.2019, 14:09

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt liikuntapaikkojen rakentamishankkeisiin valtionavustusta Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueelle yhteensä 900 000 euroa. Satakunnassa suurimman potin sai Rauman maauimalan huoltorakennuksen perusparannus, 98 000 euroa.

Paikallinen - 14.6.2019, 12:26

Rakkaudella porilaisille -hyvinvointirahalla kunnostetussa Toivepuistossa juhlitaan avajaisia lauantaina 15. kesäkuuta klo 13 alkaen. Vehreä puisto on syntynyt kahden vuoden ahkeran talkootyön ja paikallisten yritysten sekä yhdistysten yhteistyön tuloksena.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 14.6.2019, 10:01

Heinäkuussa järjestettävän Pori Jazzin täydellinen ohjelmisto on julkaistu tänään. Kirjurinluodon pääkonserttien tarjonnan ohella Porissa esiintyy kymmenen päivän aikana suuri joukko artisteja ja yhtyeitä, joista valtaosaa pääsee kuulemaan ilman pääsymaksua.

Paikallinen - 14.6.2019, 9:22

Porissa Antinkadun ja Valtakadun risteyksessä sattui henkilöauton ja pakettiauton välinen kolari torstaina iltapäivällä.Vuonna 1964 syntynyt nainen ajoi henkilöautolla Valtakatua pitkin Isolinnankadun suunnasta tarkoituksenaan kääntyä vasemmalle Antinkadulle, kun samanaikaisesti Antinkatua oikeal

Paikallinen - 14.6.2019, 8:58

Ulkoministeri Pekka Haavisto sekä perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru pitävät Porin kaupunginkirjastolla huomenna lauantaina kansalaisinfotilaisuuden hallitusohjelmasta. Tilaisuudessa on mahdollista esittää kysymyksiä ministereille hallitusohjelmaan liittyen.

Paikallinen - 14.6.2019, 6:37

Tänään perjantaina jatkuu Satakunnan käräjäoikeudessa viime syyskuussa Itäpuistossa tapahtuneen surmatyön oikeuskäsittely. Maanantaina alkaneeseen oikeudenkäyntiin on varattu yhteensä neljä käsittelypäivää.

Paikallinen - 13.6.2019, 13:44

Lounais-Suomessa on kuluvalla viikolla tehty sinilevähavaintoja meri- ja sisävesialueilla.

Paikallinen - 13.6.2019, 12:53

Kauppakeskus Puuvillaan aukeaa uudenlainen toimintapuisto, joka haluaa haastaa Suomessa suurta suosiota saaneet tunnetut konseptit. Ultra Action Parkissa pääsee testaamaan taitojaan mm. Olympia-tason trampoliinialueella, hyppäämään alastulopatjalla ja kokeilemaan ketteryyttään ninja-radalla.

Paikallinen - 13.6.2019, 12:47

Porin suomalaisen yhteislyseon lukioon sekä Porin Lyseo lukioon on kevään 2019 yhteishaun perusteella valittu uudet opiskelijat. Porin suomalaisen yhteislyseon lukion yleislinjan keskiarvoraja oli 8,0 ja luonnontieteellisen linjan 9,59. Yhteensä PSYL:iin valittiin 240 uutta opiskelijaa.

Paikallinen - 13.6.2019, 7:16

Kautensa Turun Paavo Nurmi Gamesissa avannut porilaisjuoksija Nooralotta Neziri sai yllätyskutsun Oslon Timanttiliigan osakilpailuun. Neziri kertoo asiasta twitterissä. Oslossa kisataan tänään torstaina.

Paikallinen - 12.6.2019, 15:22

Poliisi pysäytti epäilyttävästi ajaneen moottoripyöräilijän Raumalla viime yönä noin puoli kolmen aikaan. Mieskuljettaja puhalsi poliisin seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesteri antoi positiivisen tuloksen amfetamiinille, eikä hänellä ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 12.6.2019, 10:50

Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma SuomiAreena valtaa jälleen Porin 15.-19.heinäkuuta. Tämän vuoden pääteemoina ovat tulevaisuuden osaaminen ja innovaation, jotka näkyvät myös vahvasti ohjelmassa. Puhujina nähdään mm.

Paikallinen - 12.6.2019, 10:27

Vuoden 2019 vuosihuollot valmistuivat tämän viikon tiistaina illalla, kunOlkiluoto 1 -laitosyksikkö iitettiin jälleen sähköntuotantoon. OL1:llä oli tänä vuonna vuorossa polttoaineenvaihtoseisokki ja Olkiluoto 2 -laitosyksiköllä tehtiin mittavammat huoltotyöt.

Paikallinen - 12.6.2019, 7:57

Harjavallan Kalevan ilmanlaadun mittausasemalla mitattiin eilen tiistaina iltapäivällä kello 14.00-15.00 välisenä aikana valtioneuvoston asettaman rikkidioksidipitoisuuden tuntikeskiarvon raja-arvon 350 µg/m³ ylittänyt pitoisuus 505 µg/m³.  Ilmanlaatu oli ilmanlaatuindeksin mukaan hetkellisesti e

Sisältää kuvan
Paikallinen - 12.6.2019, 6:45

Pori suoriutui hyvin vertailtaessa kesämökkeilyn kustannuksia kuntakohtaisesti. Omakotiliitto selvitytti mökkeilyn kustannuksia 20 mökkivaltaisimmassa kunnassa. Selvityksen perusteella mökkeily on kalleinta Savonlinnassa ja huokeinta Oulussa.

Paikallinen - 12.6.2019, 6:32

Porin maauimalassa on maanantain ja tiistain aikana havaittu hajuhaittaa miesten saunassa. Tilayksikkö on selvittänyt sen lähdettä tiistain iltapäivän aikana.

– Hajun lähteeksi epäillään kiuasta, joka otetaan pois päältä jäähtymään, tilayksikön päällikkö Mikko Viitala sanoo.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 11.6.2019, 14:52

Pori Sinfoniettan syyskauden ohjelmisto julkistettiin tänään. Syyskausi  käynnistetään viime vuoden tavoin Yökonserteilla, joissa tositoimiin pääsee Sinfoniettan uusi klarinetisti Paolo Poma. Ylikapellimestari Tibor Bogányin johtaman konsertin lisäksi kuullaan mm.

Paikallinen - 11.6.2019, 12:50

Kulttuuritalo Anniksen toiminnassa on ilmennyt taloudellisia epäselvyyksiä. Toimialajohtaja Esa Kohtamäki esittää kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkoselle, että tämä pyytää käynnistämään sisäisen tarkastuksen välittömästi. Sisäinen tarkastus tehdään vuodesta 2013 lähtien.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 11.6.2019, 10:17

Asutko Pasaasin alueella tai haluat muutoin vaikuttaa alueen tulevaisuuteen? Alueen uudistamiseen ja kehittämiseen halutaan ottaa mukaan kaupunkilaiset. Entisellä linja-autoasemallavoi vierailla keskiviikosta 12.6. perjantaihin 14.6.