Viesti studioon

studio@radiopori.fi
Lauantai, 21.
syyskuuta
2019.
Onnittelut -
Lohko

#pori

#radiopori

#pesäkarhut

#some

22.8.2019, 10:18 – päivitetty 23.8.2019, 15:09

Pori saa jälleen kansainvälisiä risteilyvieraita ensi viikolla

Brittiläinen risteilyalus vierailee Porissa ensi viikolla. Risteilyvieraille on tarjolla käyntikohteita ja retkiä sekä mahdollisuus tutustua itsenäisesti Porin keskustan nähtävyyksiin ja ostosmahdollisuuksiin. Risteilyvieraiden lisäksi Poriin saapuu vierailulle jälleen kansainvälisiä matkanjärjestäjiä.

Brittiläisen Saga Cruisesin uusin risteilyalus Spirit of Discovery ankkuroi itsensä Porin satamaan tiistaina 27.8. Risteilyalus tuo mukavan määrän kansainvälisiä matkailijoita päiväksi Poriin. Visit Pori on suunnitellut matkustajille käyntikohteita ja retkiä Porissa sekä lähiympäristössä.

- Matkailijat pääsevät kokemaan Porin parhaita käyntikohteita kuten Yyterin, Reposaaren, Kirjurinluodon, Kivi-Porin alueen sekä Rauman Unescon maailmanperintökohteen Vanha Rauman. Risteilyaluksen vieraat ovat jo runsaslukuisesti ilmoittautuneet mukaan retkille, iloitsee Visit Porin matkailupäällikkö Maria Suomivirta.

Retkitarjonnan lisäksi non-stop bussit kuljettavat risteilyvieraita koko päivän ajan satamasta keskustaan ja takaisin. Näin matkailijat pääsevät helposti tutustumaan keskustan nähtävyyksiin ja ostosmahdollisuuksiin.

Risteilyvieraita varten Visit Pori järjestää lisäksi matkailuneuvontapisteen Porin satamaan sekä alukselle. Saga Cruisesin risteilyalus on yhtiön uusin ja sen matkustajakapasiteetti on 999 henkilöä. Risteilyalus on lähtenyt Englannista Doverin satamasta 17.8. ja kiertää Tanskan ja Ruotsin saapuen Ouluun ja sen jälkeen Poriin. Alus jatkaa Porista matkaa Norjan kautta takaisin Englantiin kahden viikon risteilyn jälkeen. Viimeksi Porissa vieraili risteilyalus kesällä 2016.

Poriin myös useita kansainvälisiä matkanjärjestäjiä sekä yhteistyökumppaneita

Loppukesä on kansainvälisten vieraiden aikaa, kun samanaikaisesti risteilyaluksen kanssa Poriin vierailulle tulevat Visit Finlandin maaedustajat. Poriin saapuvat maaedustajat edistävät suomalaisten matkailukohteiden myyntiä Saksassa, Japanissa, Espanjassa ja Venäjällä.

- Tämä vierailu on erityinen, sillä saamme monen kohdemaan maaedustajat henkilökohtaisesti tutustumaan Poriin, sanoo Suomivirta.

Syyskuussa Poriin saapuu vielä venäläinen matkanjärjestäjä, joka järjestää omille agenteilleen promootiokiertueen Porissa. Edustajia on muun muassa Pietarista, Moskovasta ja Kazanista yhteensä yli 30.

Kesän aikana Poriin kävi tutustumassa useita kansainvälisiä delegaatioita: mediaa Espanjasta sekä eurooppalaisia ja venäläisiä matkanjärjestäjiä. Matkanjärjestäjät ovat tutustuneet niin kaupungin upeaan tapahtumatarjontaan kuin matkailun kärkikohteisiin.

- Kansainväliset matkanjärjestäjät hakevat uusia kohteita asiakkailleen ja ovat kiinnostuneita erityisesti luonto- ja elämyspalveluista, päättää Suomivirta.

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 20.9.2019, 14:56

Suomen alle 21-vuotiaiden miesten jalkapallomaajoukkueen ja Tanskan kohtaaminen nähdään Porin Stadionilla. Ottelu pelataan 14. lokakuuta ja ​​​​​​​FC Jazz vastaa ottelujärjestelyistä yhdessä Suomen Palloliiton kanssa.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Urheilu - 20.9.2019, 13:30

Radalla-ohjelmasarjan kuuden jakso on ulkona ja tänään teemana on ultrajuoksu. Kyseisen matkan saloja meille avaa porilainen Marko Paakkola, jolla on useita ultrajuoksuja alla.

Muut - 20.9.2019, 10:32

Porilainen vapaapainija Jere Heino kärsi kitkerän tappion MM-kisojen avausottelussaan Kazakstanissa. Asiasta uutisoi Yle. 125-kiloisten sarjassa kamppaillut Heino kärsi selkähäviön kosovolaiselle Egzon Shalalle.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 20.9.2019, 9:28

Porissa ensi viikolla juhlittava, 59. Porin Päivä tuo kaupunkiin menoa ja meininkiä. Useampia tapahtumia ja tilaisuuksia järjestetään torstaista sunnuntaihin vauvasta vaariin. Tämän vuoden teema on lisää meitä.

Paikallinen - 20.9.2019, 8:55

Hakelämmitysjärjestelmästä päässyt takatuli pääsi leviämään hakesiiloon, aiheuttaen savunmuodostuksen Euran Hiirijärventiellä torstain ja perjantain välisenä yönä.  Varastosuuli jouduttiin tyhjentämään. Pelastuslaitos sai palon rajattua, eikä siitä ollut leviämisvaaraa.

Paikallinen - 20.9.2019, 6:51

Traktorista tielle valunut öljy hankaloitti liikennettä Valajankadulla Porissa torstaina. Öljystä liukas tie jouduttiin sulkemaan liikenteeltä noin puolentoista tunnin ajaksi iltapäivä viiden jälkeen. Alueella liikkuvat ohjattiin kiertotielle. Tilanne saatiin päätökseensä noin klo 18.40.

Paikallinen - 19.9.2019, 14:35

Laura Huhtasaarta maaliskuussa uhannut kokoomuksen entinen varavaltuutettu on tuomittu Satakunnan Käräjäoikeudessa sakkoihin. Käräjäoikeus tuomitsi miehen perättömästä vaarailmoituksesta 30 päiväsakkoon, joista kertyy hänen tuloillaan maksettavaa 180 euroa.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 19.9.2019, 14:10

Maamme kansainvälisesti tunnetuin pianisti ja säveltäjä Iiro Rantala konsertoi Pori Sinfoniettan kanssa tänään torstaina. Huippupianisti ehti kuitenkin juomaan kupin kahvia ja turisemaan mukavia torstaisessa kahvivierasohjelmassa.

Paikallinen - 19.9.2019, 13:54

Suomen merivoimien neljä uutta monitoimikorvettia rakennetaan Raumalla. Laivueen suunnittelu jatkuu välittömästi ja ensimmäisen aluksen konkreettinen rakentaminen alkaa 2022. Valtioneuvosto on hyväksynyt tänään kaupan, joka on arvoltaan lähes 700 miljoonaa euroa.

Paikallinen - 19.9.2019, 12:54

Noin kahden promillen humalassa ajellut mies otettiin eilen kiinni Isomäentiellä hieman ennen iltapäivä puoli viittä. Vuonna -68 syntynyt mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Asiaa tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena.

Paikallinen - 19.9.2019, 10:35

Yle Lounais-Suomi ja Satakunnan Kansa valittavat hallinto-oikeuteen Porin kaupungin päätöksestä salata Helsingin-lentojen ostopalvelusopimuksen.

Paikallinen - 19.9.2019, 6:35

Rauma Marine Constructionin kanssa tehtävän Merivoimien suurhankkeen on määrä edetä tänään, kun miljardiluokan alushankintoja koskeva sopimuskokonaisuus on esillä valtioneuvostossa.

Laivue 2020 -hankkeella korvataan seitsemän käytöstä poistuvaa alusta.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 18.9.2019, 20:57

Kaksi voittoa ei tuonut Ässille kolmatta keskiviikko-illan ottelussa, jonka vastustajajoukkue Tampereen Tappara voitti Isomäessä lukemin 0-5. 

Tappara aloitti voittokulkunsa Patrik Virran maalilla ajassa 09:25.

Paikallinen - 18.9.2019, 15:10

Liikenne- ja viestintäministeriö tiedotti tänään perusväylänpidon pienten parantamishankkeiden kohteista vuosille 2020-2022. Pori-Mäntyluoto-Tahkoluoto -radan peruskorjaukselle myönnettiin rahoitusta 20 miljoonaa euroa.

Muut - 18.9.2019, 13:20

Jääpallon liigakauteen valmistautuva Narukerä leireili viikonloppuna Ruotsissa. Ohjelmassa oli myös kaksi harjoitusottelua. Ensimmäinen ottelu Skutskäriä vastaan päättyi tasalukemiin 4-4. Toinen ottelu Snoddasia vastaan toi porilaisporukalle selkeän 8-3 voiton.

Paikallinen - 18.9.2019, 12:54

Merikarvialaisyrittäjä Olli Ojamo valittiin työeläkeyhtiö Ilmarisen järjestämän Suomen iloisin yrittäjä 2019 -kilpailun voittajaksi. Kilpailun voittaja ratkesi yleisöäänestyksessä kolmen finalistin joukosta. Kilpailu keräsi kaikkiaan yli 132 000 yleisöääntä.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 18.9.2019, 12:53

Porin kaupunginvaltuuston kokouksia voi seurata jatkossa suorina videolähetyksinä. Seuraava valtuuston kokous on 23. syyskuuta. Kokouksessa esityslistalla on muun muassa uuden perusturvajohtajan valinta, asemakaavamuutoksia ja valtuustoaloitteita.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 18.9.2019, 10:23

Hannele Lanun innostus teatteriin heräsi opiskeluvuosina Helsingin ylioppilasteatterissa. Porin teatterissa hän on toiminut näyttelijä 36 vuotta ja kertoo, että nauttii työstään yhä enemmän.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 18.9.2019, 8:00

Tällä viikolla vietetään ensimmäistä valtakunnallista huonekasviviikkoa. Antin Kukan kauppias Sari Heinolla on pitkä tausta kasvien parissa, ja Heinon mukaan kiinnostus kasveihin on kasvanut ihmisten parissa.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 18.9.2019, 6:56

Hienosti kautensa kahdella voitolla avannut Porin Ässät kohtaa tänään kotiottelussa Tampereen Tapparan. Tänään pelataan täysi seitsemän ottelun kierros, josta Porissa pelattava ottelu on illan kärkikamppailu.