Viesti studioon

studio@radiopori.fi
Tiistai, 22.
lokakuuta
2019.
Onnittelut -
Lohko

#pori

#radiopori

#pesäkarhut

#some

20.9.2019, 9:28 – päivitetty 20.9.2019, 14:56

Katso tästä tärpit Porin Päivän viettoon

Media

Porissa ensi viikolla juhlittava, 59. Porin Päivä tuo kaupunkiin menoa ja meininkiä. Useampia tapahtumia ja tilaisuuksia järjestetään torstaista sunnuntaihin vauvasta vaariin. Tämän vuoden teema on lisää meitä. Porin Päivän järjestää Pori-Seura ry yhteistyössä Porin kaupungin ja Porin Yrittäjät ry:n kanssa. 

Ohjelmatarjonta käynnistyy jo torstaina 26. syyskuuta perinteisellä Porin Sinfonietan Porin Päivän konsertilla Promenadisalissa. Konsertissa kuullaan ylikapellimestari Tibor Bogányin johdolla muun muassa Selim Palmgrenia ja Pjotr Tshaikovskia.

Lisäksi Porin yliopistokeskuksen toisessa kerroksessa avautuu torstaina nähtäville Polsanluoto – jokimaisema eskarilaisten kuvaamana. Näyttely esittelee lasten keväällä 2019 ottamia valokuvia Polsanluodolta tiedettä ja taidetta yhdistävässä retkityöpajassa. 

Vauvanpäivää vietetään Porin Päivän teeman ympärillä perjantaina 27. syyskuuta. Teemapäivän kunniaksi esitetään pikkulapsi- ja vauvaperheille sopivia animaatioelokuvia Leffaan lötkis -tempauksessa Palmgren-korttelissa. Pitkään odotettu ja toivottu Aikuisten värikylpy -työpaja järjestetään myös perjantaina osana TiedeAreena -tapahtumaa.

Porin museoissa on maksuton sisäänpääsy koko viikonlopun ajan 27.–29. syyskuuta. Lisäksi Rakennuskulttuuritalo Toivossa on avoimet ovet perjantaista sunnuntaihin. Muun muassa Satakunnan Museon Porilaine-näyttely pureutuu porilaisuuteen monelta kantilta ja tutustuttaa vierailijat myös Porin Päivän vieton historiaan. 

Perjantaina järjestetään myös TiedeAreena pop up, jolloin ääneen pääsevät Porin yliopistokeskuksen opiskelijat ja vastavalmistuneet. 

Porin taidemuseossa avautuvat Porin Päivän kynnyksellä uudet näyttelyt. Näyttelyihin voi tutustua yhdessä oppaan kanssa maksuttomalla TAIDEkierroksella sunnuntaina kello 12, jonka lisäksi taidemuseon sekä Poriginal gallerian näyttelyihin pääsee Porin Päivän kunniaksi tutustumaan maksutta koko loppuviikon ajan 27.-29. syyskuuta. Muun muassa Jotakin henkilökohtaista -näyttelyssä pureudutaan, miten taiteilija on läsnä teoksessaan ja mitä taideteokset kertovat tekijästään.

Porin Päivänä lauantaina 28. syyskuuta lähdetään kulttuurimatkalle Itä-Poriin maksuttomalla bussikuljetuksella. Opastetulle kotiseutumatkalle startataan Keskusaukiolta, josta matkaa jatketaan vanhalle radioasemalle. Matalalattiabussi kulkee reittiä non-stopina ja matkan varrella voi jäädä opastetusti tutustumaan Taikurinhatun päiväkodin taiteeseen ja arkkitehtuuriin jatkaen seuraavalla bussivuorolla eteenpäin. 

Kauppatorin ja kävelykadun valtaa perinteiset Porin Päivän markkinat, josta löytyy muun muassa kirjastoauto Ursulan pop-up-pysäkki. Kauppatorilta myös kaupunkijuna Poritar kuljettaa museovierailijoita lauantaina maksuttomasti Satakunnan Museon toimipisteiden välillä kello 11–15. Viikonloppuna voi osallistua Porin Päivän visaan vaikka kaikissa neljässä museokohteessa yhdessä perheen ja ystävien kanssa.

Lauantaina myös manga- ja animeharrastajien suurin satakuntalainen tapahtuma Nippori valtaa Porin kaupunginkirjaston kello 12–15, jonka jälkeen tapahtuma jatkuu keskustan Nuokkarissa kello 22 saakka. Kaupunginkirjastolla on myös esillä Satasairaalan Lisää satakuntalaisia -näyttely esillä viimeistä päivää, jossa halutaan esitellä sairaalan omaa perhelähtöistä ja vauvamyönteistä hoitoa.
 
Muiden museoiden lisäksi Porin Päivän viikonloppuna pääsee tutustumaan Reposaaressa sijaitsevan museohinaaja Santun ohjaamoon ja kansitiloihin. Rakennuskulttuuritalo Toivon pihassa vietetään Lammasmarkkinoita sunnuntaina kello 11.15. 

Lisäksi Porin Päivänä kävelykadulle aukeaa keskustan kehittämiskeskus Poris, jossa kuka tahansa pääsee ideoimaan kaupunkikeskustan tulevaisuutta.

Tutustu koko monipäiväiseen ohjelmatarjontaan Porin Päivän sivuilta

Uusimmat uutiset

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 22.10.2019, 15:24

Mika Waltarin palkittu salapoliisiromaanisarja saapui suomalaisiin teattereihin vain muutama vuosi sitten, kun oikeudet näytelmäkäsikirjoituksen tekemiseen vihdoin perikunnalta heltisi. Romaanin näytelmäsovituksesta on vastannut Waltarin tyttärenpoika Joel Elstelä.

Paikallinen - 22.10.2019, 12:51

Presidentinpuistokadun liikennejärjestelyt muuttuvat tilapäisesti torstaina 24. lokakuuta ja maanantaina 28. lokakuuta vesijohdon saneeraustöiden takia. 

Jääkiekko - 22.10.2019, 8:19

Ässien kotiotteluihin voi jatkossa lainata kausikortteja kirjastokortilla. Neljä istumakausikorttia ovat lainattavissa Porin pääkirjastosta. Porin kaupunki ja Ässät tarjoavat kausikortit kaupunkilaisille.

Paikallinen - 22.10.2019, 8:15

Satakunnan työttömien määrä on lähes viime vuoden tasolla. Satakunnan työ- ja elinkeinotoimistossa oli syyskuun lopussa 8 900 työtöntä työnhakijaa, mikä on 160 henkeä enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Elokuusta työttömien määrä laski noin kymmenellä hengellä.

Paikallinen - 22.10.2019, 7:31

Vuonna -76 syntyneen mieshenkilön epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen sekä liikenneturvallisuuden vaarantamiseen Harjavallassa Satakunnantiellä eilen maanantaina.

Paikallinen - 22.10.2019, 6:59

Ulvilan kaupunginhallitus päätti maanantai-illan kokouksessaan yksimielisesti esittää kaupunginvaltuustolle, että Ulvilan kaupunginjohtajan virkaan nimetään joko Juuso Alatalo tai Mikko Löfbacka.

Jääkiekko - 22.10.2019, 6:56

Liigan sarjataulukossa sijalla 11. oleva Porin Ässät kärsii pahoista loukkaantumisista. Tilanne on pahin Lauri Kulmalan ja Niko Kivelän osalta, molempia odottaa useiden kuukausien poissaolo. Kivelä on sivussa noin kolmen kuukauden ajan, Kulmala neljästä viiteen kuukautta.

Paikallinen - 21.10.2019, 16:22

Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi yhteisyrityksen yrityskaupan viime viikolla.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 21.10.2019, 12:27

Patalauma putosi kymppisakista viime viikon pelien päätteeksi. Kauden toinen paikallisderby Raumalla meni lähes täysin Lukon hallinnassa, ja viikonlopun kotipeli HIFK:iä vastaan päättyi sekin vastustajan hyväksi. Ässät tipahti tappioiden myötä sijalle 11. Liigan sarjataulukossa.

Paikallinen - 21.10.2019, 12:12

Poliisi on viikonlopun aikana päässyt kuulustelemaan Harjavallan teräasehyökkäykseen liittyviä henkilöitä, sekä suorittamaan teknistä tutkintaa tapahtumapaikalla ja lähiympäristössä.

Paikallinen - 21.10.2019, 8:54

Urheilijoiden ja ulkoilukansan aktiivisessa käytössä olevaa Isomäen aluetta on kehitetty suunnitelmallisesti vuodesta 2016 asti. Alueen yleissuunnitelma päivitetään nyt vastaamaan tulevaisuuden tarpeita.

Paikallinen - 21.10.2019, 7:20

Porin kaupunki tuskin vaihtaa uudenvuoden ilotulitusta raketittomaan valo- tai laserversioon. Porin Sivistystoimiala selvitti noijn 5 minuutin valoshow'n järjestämistä kolmelta järjestäjältä, ja halvimmillaan show tulisi maksamaan kaikkine kuluineen noin 10 000 euroa.

Sisältää kuvan
Jääkiekko - 19.10.2019, 21:10

Ässät kohtasi IFK:n Isomäessä parantuneella taisteluilmeellä, mutta se ei riittänyt lauantain kotipelin voittoon. 
IFK vei pisteet lukemin 1-3.

Hyökkääjä Sebastian Dyk teki ottelun avausmaalin vain minuutteja pelin alettua. Puolustaja Aleksi Laaksolle merkittiin 0-2 maali. 

Paikallinen - 19.10.2019, 9:29

Porin kaupunginhallitus on valmis viemään talousarvioehdotuksensa kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi. Vuoden 2020 talousarviota ja vuosien 2021–2022 taloussuunnitelmaa käsiteltiin perjantaina kaupunginhallituksessa toista kertaa.

 Talousarvioesitys on 8,5 miljoonaa euroa alijäämäinen.

Paikallinen - 19.10.2019, 9:09

Harjavallassa perjantaiaamuna tapahtunut veriteko tapahtui lastensuojeluyksikön tiloissa, kertoo Iltalehti. Tyttö hyökkäsi teräaseella yli 50-vuotiaan n

Sisältää ääntä
Jääkiekko - 18.10.2019, 21:12

Ässien paluu tauolta paikalliskamppailuun ei onnistunut toivotusti. Lukko nöyryytti vieraitaan maalien muodossa joka erässä, ja illan päätteeksi raumalaiset saivat nauttia makeasta 4-0 voitostaan. 

Paikallinen - 18.10.2019, 16:33

Lähes kahden promillen humalassa kuolonkolarin Porin Tiilimäellä ajanut latvialaismies tuomittiin kahden ja puolen vuoden vankeusrangaistukseen törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä rattijuopumuksesta.

Paikallinen - 18.10.2019, 14:49

Porin kaupunginhallitus ei vielä ottanut kantaa Kulttuuritalo Anniksen asemaan Porin kaupungin organisaatiossa. Kaupunginhallitus päätti jättää asian pöydälle tämänpäiväisessä kokouksessaan. Asiaa on tarkoitus käsitellä seuraavan kerran kahden viikon kuluttua.

Paikallinen - 18.10.2019, 13:45

Porin torirakennuksen ja keskustan elinvoimaisuuden kehittäminen nytkähti eteenpäin tänään, kun kaupunginhallitus päätti kokouksessaan että torirakennuksen suunnittelijaa ja toteuttajaa lähdetään etsimään tarjouskilpailulla.

Paikallinen - 18.10.2019, 13:40

Sivistyslautakunta käsittelee tiistaina kokouksessaan uimahallin aukioloaikojen muutosta. Muutoksessa keskustan uimahalli olisi jatkossa lauantaisin ja sunnuntaisin auki kello 10–18. Jos muutos tulee voimaan, uimavalvojien osaamista voidaan hyödyntää enemmän erilaisiin liikunnanohjaustehtäviin.